Hulp bij zelfstandig wonen

Kunt u zich door een beperking moeilijk bewegen in huis? Hebt u moeite met douchen? Is traplopen te zwaar geworden? In zulke gevallen kan een hulpmiddel of woningaanpassing uitkomst bieden. Een hulpmiddel in uw woning is bijvoorbeeld een traplift.

Hulpmiddelen in uw woning

Vul het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan. Of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek, of als dat nodig is een gesprek bij u thuis. In het gesprek kijken wij of een hulpmiddel of een aanpassing in uw woning een oplossing is. Lukt het u niet om het formulier in te vullen? Bel ons dan.

Aanpassing van uw woning of verhuizen

Een aanpassing in uw woning is bijvoorbeeld deuren verbreden of drempels weghalen. Het kan zijn ook zijn dat het beter is dat u verhuist. In het gesprek bekijken we samen met u wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Eigen bijdrage

Voor een hulpmiddel of een aanpassing in uw woning betaalt u een eigen bijdrage.

Persoonsgebonden budget (pgb)

U kunt voor een hulpmiddel of aanpassing in uw woning ook een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Dit is een geldbedrag waarmee u dit zelf betaalt.

Verhuisadviseur senioren

De Verhuisadviseur senioren van Stade biedt hulp en advies aan 55-plussers met een verhuiswens naar een beter passende woning. Voor zowel huurders als woningeigenaren in Utrecht. De dienstverlening varieert van een oriĆ«nterend gesprek tot intensieve begeleiding. Bent u 55 jaar of ouder en woont u in een sociale huurwoning van minimaal 4 kamers van Bo-Ex, Woonin, Portaal, of Cazas Wonen? Dan is de dienstverlening gratis.

Meer informatie over Wat doet de verhuisadviseur- Verhuisadviseur Senioren

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 09.00 tot 17.30 uur)