Hulp bij zelfstandig wonen

Kunt u zich door een beperking moeilijk bewegen in huis? Hebt u moeite met douchen? Is traplopen te zwaar geworden? In zulke gevallen kan een hulpmiddel of woningaanpassing uitkomst bieden. Een hulpmiddel in uw woning is bijvoorbeeld een traplift.

Hulpmiddelen in uw woning

Vul het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan. Of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek, of als dat nodig is een gesprek bij u thuis. In het gesprek kijken wij of een hulpmiddel of een aanpassing in uw woning een oplossing is. Lukt het u niet om het formulier in te vullen? Bel ons dan.

Aanpassing van uw woning of verhuizen

Een aanpassing in uw woning is bijvoorbeeld deuren verbreden of drempels weghalen. Het kan zijn ook zijn dat het beter is dat u verhuist. In het gesprek bekijken we samen met u wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Eigen bijdrage

Voor een hulpmiddel of een aanpassing in uw woning betaalt u een eigen bijdrage.

Persoonsgebonden budget (pgb)

U kunt voor een hulpmiddel of aanpassing in uw woning ook een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Dit is een geldbedrag waarmee u dit zelf betaalt.

Woonadviseur voor ouderen

De Woonadviseur Ouderen helpt alle ouderen (55+) in de stad Utrecht die op zoek zijn naar een passende woning, nu en in de toekomst. De woonadviseur helpt u met kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld met het vinden van de juiste instanties, mogelijk geschikte woonvormen, welke voorrangsregelingen er zijn en of er passende nieuwbouw komt. Maar ook met het omgaan met alle digitale informatie of het zoeken naar een nieuwe woning. Deze dienstverlening is gratis

Meer informatie over de woonadviseur

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 9.00 tot 17.00 uur)