Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij zelfstandig wonen

Kunt u zich door een beperking moeilijk bewegen in huis? Hebt u moeite met douchen? Is traplopen te zwaar geworden? In zulke gevallen kan een hulpmiddel of woningaanpassing uitkomst bieden. Een hulpmiddel in uw woning is bijvoorbeeld een traplift.

Hulpmiddelen in uw woning

Vul het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan. Of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek, of als dat nodig is een gesprek bij u thuis. In het gesprek kijken wij of een hulpmiddel of een aanpassing in uw woning een oplossing is. Lukt het u niet om het formulier in te vullen? Bel ons dan op 030 – 286 95 00.

Stel uw hulpvraag

Aanpassing van uw woning of verhuizen

Een aanpassing in uw woning is bijvoorbeeld deuren verbreden of drempels weghalen. Het kan zijn ook zijn dat het beter is dat u verhuist. In het gesprek bekijken we samen met u wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Eigen bijdrage

Voor een hulpmiddel of een aanpassing in uw woning betaalt u een eigen bijdrage.

Persoonsgebonden budget (pgb)

U kunt voor een hulpmiddel of aanpassing in uw woning ook een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Dit is een geldbedrag waarmee u dit zelf betaalt.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 - 286 95 00