Bent u gedupeerd door de toeslagenaffaire? De Belastingdienst werkt eraan om dit financieel te herstellen. Hebt u ook andere zorgen of problemen? U hebt recht op ‘brede ondersteuning’. Samen met het buurtteam kunnen we u helpen met uw financiën, gezin, werk, wonen en zorg. Deze hulp is gratis.
U kunt bij ons terecht voor:
- Aandacht en zorg voor uw gezin en uw gezondheid
(mentaal en lichamelijk). - Advies en hulp bij het vinden van werk of een opleiding.
- Hulp bij geldzorgen of schulden.
- Hulp bij woonproblemen.
- Contact met mensen die in dezelfde situatie zitten.
- Hulp in het contact met de Belastingdienst.
Aanmelden voor ‘brede ondersteuning’
We helpen u samen met het buurtteam. Het aanmelden voor deze hulp gaat via het buurtteam.
Geef aan dat het gaat om hulp bij problemen door de toeslagenaffaire. Binnen 5 werkdagen neemt een medewerker van het buurtteam contact met u op om een afspraak te maken. Die luistert naar uw verhaal en kijkt samen met u welke hulp nodig is.
Hulp bij geldzorgen en schulden
Gaan uw vragen of zorgen over geldzaken? Of hebt u hulp bij schulden nodig? Dan kunt ook direct contact met ons opnemen. Dit kan op 2 manieren:
- Meld u aan voor hulp via het aanmeldformulier (geen DigiD nodig).
- Bel met onze afdeling Werk en Inkomen via 14 030. Geef tijdens uw gesprek aan dat het gaat om hulp bij problemen door de toeslagenaffaire.
Na uw aanmelding
Samen met u kijkt een medewerker van het buurtteam welke hulp of ondersteuning er nodig is. Dat kunnen ook spullen zijn. Daarvoor maakt het buurtteam samen met u een persoonlijk plan van aanpak. In dit plan staan de belangrijkste punten waar u hulp bij krijgt. De hulp is altijd op maat en past bij uw situatie. In Utrecht krijgt u deze ondersteuning van de gemeente en het buurtteam samen. De buurtteammedewerker zorgt ervoor dat u de juiste ondersteuning ontvangt en houdt het overzicht. Deze ondersteuning is gratis, vertrouwelijk en staat los van de Belastingdienst.
Hulp voor kinderen, ex-partners en nabestaanden
‘Brede ondersteuning’ is er ook voor:
- Kinderen en jongeren, als onderdeel van de kindregeling.
- Ex-partners. Bekijk de ex-toeslagpartnerregeling op de website Toeslagen Herstel.
- Partners en kinderen van overleden aanvragers. Bekijk de nabestaandenregeling op de website Toeslagen Herstel.
Activiteiten voor en door lotgenoten
Het kan fijn zijn om met andere toeslagenouders te praten over wat u is overkomen. Daarom is er in Utrecht iedere maand een bijeenkomst voor en door gedupeerden van de toeslagenaffaire.
Lees op de website van de buurtteams alles over deze informatiebijeenkomsten