Informatie voor onderwijsprofessionals

Subsidies onderwijs

Bijvoorbeeld subsidie voor leerbegeleiding, voor taalonderwijs of voor het voorkomen van schooluitval.

Onderwijshuisvesting

Schade aan uw school melden, toestemming om uw schoolgebouw te verhuren, schoolvoorziening aanvragen.

Aanmelden voor basisschool

Ouders/verzorgers kunnen basisscholen kiezen en hun kind aanmelden via naardebasisschool.utrecht.nl. Download de folder (pdf, 1,2 MB) of poster (pdf, 151 kB) voor meer informatie. Bekijk de vragen en antwoorden voor professionals (pdf, 436 kB) over het aanmelden basisscholen voor onderwijsprofessionals.

Schoolzwemmen voor basisscholen

Voor de veiligheid en zelfredzaamheid van kinderen is het belangrijk dat ze kunnen zwemmen. Doet uw school mee met schoolzwemmen?

Lesaanbod veilig en weerbaar

We willen jongeren sterk en weerbaar maken tegen drugs- en online criminaliteit. Daarom is er lesaanbod voor scholen. Denk bijvoorbeeld aan de Jongerenrechtbank of de escaperoom ‘Foute Centen’. Het lesaanbod richt zich op de bovenbouw van de basisschool, het voortgezet onderwijs en het (v)mbo. Ook voor docenten zijn er trainingen. 

Lespakket Utrecht Schone Stad

Met het lespakket Utrecht Schone Stad willen we scholen en leerlingen kennis bijbrengen en ze laten ontdekken hoe ze slim kunnen omgaan met (zwerf)afval.

Week van het geld

In de week van het geld geven medewerkers van banken en verzekeraars gastlessen en workshops. Ook zijn er gratis lespakketten waarmee scholen aan de slag kunnen.

Sterk Utrechts mbo

We willen het mbo in de schijnwerpers zetten, zodat iedereen ziet en ervaart hoe belangrijk het mbo is voor onze stad.

De Staat van de Utrechtse jeugd

Het rapport De Staat van de Utrechtse jeugd (pdf, 12 MB) laat zien hoe de kinderen ervoor staan na corona met hun sociaal emotionele ontwikkeling. Aan de hand van de uitkomsten geven we extra hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren die door de coronamaatregelen bijvoorbeeld achterstanden hebben opgelopen. Dit gebeurt samen met jeugd- en onderwijspartijen in de stad.

Gezonde school

Wilt u aandacht geven aan de gezondheid op uw school? Bijvoorbeeld door lessen over dit thema. Of over hoe uw leerlingen meer kunt laten bewegen? Kijk voor informatie over de landelijke aanpak, het aanvragen van de kwaliteitskeurmerk of tools om te gebruiken op gezondeschool.nl. Wilt u advies of hulp bij de gezonde school methode. Of wilt u in gesprek over de gezondheidsthema’s die spelen op uw school? Bel dan de jeugdverpleegkundige die hoort bij uw school via 030 - 286 33 00.

Lessen over democratie

Speciaal voor kinderen en jongeren in Utrecht zijn er lessen over democratie in hun eigen stad. Naast lessen in de klas, kunnen leerlingen op bezoek in het stadhuis, of een vraag stellen aan een raadslid. Voor basisschoolleerlingen is er het spel Democracity. Zo komen leerlingen op een leuke en interactieve manier alles te weten over hoe beslissingen worden genomen in hun stad.

Hulp en contact Onderwijs

Telefoon

14 030