Informatie voor onderwijsprofessionals

Subsidies onderwijs

Bijvoorbeeld subsidie voor leerbegeleiding, voor taalonderwijs of voor het voorkomen van schooluitval.

Onderwijshuisvesting

Schade aan uw school melden, toestemming om uw schoolgebouw te verhuren, schoolvoorziening aanvragen.

Aanmelden voor basisschool

Ouders/verzorgers kunnen basisscholen kiezen en hun kind aanmelden via naardebasisschool.utrecht.nl. Download de folder (pdf, 1,2 MB) of poster (pdf, 151 kB) voor meer informatie. Bekijk de vragen en antwoorden voor professionals (pdf, 436 kB) over het aanmelden basisscholen voor onderwijsprofessionals.

Schoolzwemmen voor basisscholen

Voor de veiligheid en zelfredzaamheid van kinderen is het belangrijk dat ze kunnen zwemmen. Doet uw school mee met schoolzwemmen?

Lesaanbod veilig en weerbaar

We willen jongeren sterk en weerbaar maken tegen drugs- en online criminaliteit. Daarom is er lesaanbod voor scholen. Denk bijvoorbeeld aan de Jongerenrechtbank of de escaperoom ‘Foute Centen’. Het lesaanbod richt zich op de bovenbouw van de basisschool, het voortgezet onderwijs en het (v)mbo. Ook voor docenten zijn er trainingen. 

Lespakket Utrecht Schone Stad

Met het lespakket Utrecht Schone Stad willen we scholen en leerlingen kennis bijbrengen en ze laten ontdekken hoe ze slim kunnen omgaan met (zwerf)afval.

Week van het geld

In de week van het geld geven medewerkers van banken en verzekeraars gastlessen en workshops. Ook zijn er gratis lespakketten waarmee scholen aan de slag kunnen.

Sterk Utrechts mbo

We willen het mbo in de schijnwerpers zetten, zodat iedereen ziet en ervaart hoe belangrijk het mbo is voor onze stad.

De Staat van de Utrechtse jeugd

Het rapport De Staat van de Utrechtse jeugd (pdf, 12 MB) laat zien hoe de kinderen ervoor staan na corona met hun sociaal emotionele ontwikkeling. Aan de hand van de uitkomsten geven we extra hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren die door de coronamaatregelen bijvoorbeeld achterstanden hebben opgelopen. Dit gebeurt samen met jeugd- en onderwijspartijen in de stad.

Hulp en contact Onderwijs

Telefoon

14 030