Week van het geld

De Week van het geld 2023 is van 27 maart tot en met 31 maart. Het lesmateriaal kunt u het hele jaar door gebruiken.

Bekijk het lesmateriaal

Wat is de week van het geld?

Tijdens de Week van het geld leren kinderen en jongeren omgaan met geld op scholen door het hele land. Het idee: jong geleerd is oud gedaan. Leer je op jonge leeftijd hoe je met geld omgaat? Dan helpt dat bij je financiële zelfredzaamheid later. Het platform Wijzer in geldzaken organiseert ieder jaar de landelijke Week van het geld. Zo helpt het scholen en ouders bij de financiële educatie van kinderen en jongeren. In de Week van het geld geven verschillende aanbieders gastlessen en workshops, bijvoorbeeld banken en verzekeraars. Ook kunnen scholen met gratis lespakketten aan de slag.

Utrechts aanbod van geldlessen

In Utrecht is een speciaal aanbod van geldlessen. Alle Utrechtse scholen, studenten én hun ouders kunnen hier gebruik van maken. Zodat iedereen meer te weten komt over goed omgaan met geld, geldzaken en geldproblemen. Wij willen alle Utrechtse leerlingen in gesprek laten gaan over geld, niet alleen in de week van het geld maar door het hele jaar heen. Onderwijs in geldzaken staat namelijk hoog op de actieagenda ‘Utrechters schuldenvrij’.

De Week van het geld 2023 (27 maart tot en met 31 maart)

Tijdens de week én daarna kunt u gebruikmaken van gratis gastlessen en lespakketten. Zoekt u als Utrechtse school of onderwijsinstelling een passende manier om financiële educatie te organiseren? Wij denken als Utrechtse partners graag met u mee voor maatwerk en aanpassingen aan digitaal onderwijs. Dat kan het hele jaar door. Stuur gerust een e-mail naar weekvanhetgeld@utrecht.nl. Dan nemen we contact met u op.

Hulp en contact week van het geld

Telefoon

14 030