Onderwijshuisvesting Verbouwing MFA Weide Wereld

De gebruikers van de Weide Wereld en de gemeente werken samen aan de renovatieplannen van MFA (Multifunctionele accommodatie) Weide Wereld. Het gezamenlijk doel is om van Weide Wereld een kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw te maken.

Fase project:
Voorlopig ontwerp

Geplande uitvoering:
2021/2022

Wat gaat er gebeuren?

Na de renovatie:

  • heeft Weide Wereld een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit
  • is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd en is het gebouw kindvriendelijk
  • zijn ruimtes opgefrist en is besloten wat de kleur van het glas wordt
  • is er geen wateroverlast meer.

Wat is de stand van zaken?

Het aantal basisschoolleerlingen in Vleuterweide verandert. Daarom moesten de gemeente en schoolbesturen tot nieuwe afspraken komen over de plaats van de 3 scholen in de buurt. Er is overeenstemming over een nieuwe plek. De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon zal straks zijn intrek nemen in Weide Wereld. OBS Vleuterweide en Zonnewereld verhuizen straks naar de nieuwbouw aan de Passiebloemweg.
   
Nu gaan we weer verder met de voorbereiding van de definitieve plannen van de verbouwing van Weide Wereld. Het is een ingewikkelde puzzel om de verschillende bouwfases goed op elkaar aan te laten sluiten. Daarom heeft de gemeente besloten om, vooruitlopend op de hele verbouwing, alvast de voorkant (gevels) van de begane grond aan te pakken.

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
13 maart 2020Start verbouwing voorkant (gevel) gebouw
31 mei 2020Verbouwing voorkant (gevel) gebouw klaar
Januari 2021Start hele verbouwing

Tijdelijke huisvesting

Er is onderzoek gedaan naar de geluidshinder van de verbouwing voor gebruikers als deze in de Weide Wereld gehuisvest blijven tijdens de verbouwing. Hieruit blijkt dat er tijdens de verbouwing 1 school in een gedeelte van het gebouw kan blijven dat niet verbouwd wordt. Daarnaast is een oplossing gevonden in bestaande tijdelijke huisvesting in de buurt.

Kinderopvang Koko en Smallsteps en Reinaerde kunnen tijdens de verbouwing niet in Weide Wereld blijven. Daarom zullen Koko en Smallsteps tijdelijk verhuizen naar een tijdelijk gebouw naast de vijver bij de Landschapsbaan, een locatie in de buurt van Weide Wereld. Voor de dagopvang van Reinaerde zijn wij nog op zoek naar een geschikte locatie. Omdat deze kinderen vaak met taxi’s worden gebracht en gehaald, zoeken we een plek waar deze gemakkelijk kunnen komen en parkeren. Deze locatie ligt waarschijnlijk verder af van Weide Wereld.

Lees meer over de tijdelijke huisvesting aan de Landschapsbaan

Hulp en contact