Onderwijshuisvesting Verbouwing MFA Weide Wereld

De gebruikers van de Weide Wereld en de gemeente werken samen aan de renovatieplannen van MFA (Multifunctionele accommodatie) Weide Wereld. Het gezamenlijk doel is om van Weide Wereld een kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw te maken.

Fase project:
Voorlopig ontwerp

Geplande uitvoering:
2021/2022

Wat gaat er gebeuren?

Na de renovatie:

  • heeft Weide Wereld een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit
  • is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd en is het gebouw kindvriendelijk
  • zijn ruimtes opgefrist en is besloten wat de kleur van het glas wordt
  • is er geen wateroverlast meer.

Wat is de stand van zaken?

Het aantal basisschoolleerlingen in Vleuterweide verandert. Daarom moesten de gemeente en schoolbesturen tot nieuwe afspraken komen over de locatie van de 3 scholen in de buurt. Er is overeenstemming over een nieuwe locatie. De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon zal straks zijn intrek nemen in Weide Wereld. OBS Vleuterweide en Zonnewereld verhuizen straks naar de nieuwbouw aan de Passiebloemweg.
   
Nu gaan we weer verder met de voorbereiding van de definitieve plannen van de renovatie van Weide Wereld. Helaas starten we wel later met de verbouwing. We verwachten dat we hiermee in januari 2021 kunnen starten.

Tijdelijke huisvesting

Er is onderzoek gedaan naar de geluidshinder van de verbouwing voor gebruikers als deze in de Weide Wereld gehuisvest blijven tijdens de verbouwing. Hieruit blijkt dat er tijdens de verbouwing één school in een gedeelte van het gebouw kan blijven dat niet verbouwd wordt. Daarnaast is een oplossing gevonden in bestaande tijdelijke huisvesting in de buurt.

Kinderopvang Koko en Smallsteps en Reinaerde kunnen tijdens de verbouwing niet in Weide Wereld blijven. Daarom zullen Koko en Smallsteps tijdelijk verhuizen naar een tijdelijk gebouw naast de vijver bij de Landschapsbaan, een locatie in de buurt van Weide Wereld. Voor de dagopvang van Reinaerde zijn wij nog op zoek naar een geschikte locatie. Omdat deze kinderen vaak met taxi’s worden gebracht en gehaald, zoeken we een plek waar deze gemakkelijk kunnen komen en parkeren. Deze locatie ligt waarschijnlijk verder af van Weide Wereld.

Hulp en contact

Uw mening