Verbouwing De Regenboog Regentesselaan

Fase project:
In voorbereiding

Geplande uitvoering:
2025/2026

Het schoolgebouw van basisschool De Regenboog aan de Regentesselaan is bijna 70 jaar oud. Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom gaan we de school verbouwen en verduurzamen. Hierdoor ontstaat een toekomstbestendig gebouw dat past bij het onderwijs van nu.

Wat gaat er gebeuren?

We verbouwen De Regenboog tot een duurzaam gebouw. Zo isoleren we het gebouw en plaatsen we nieuwe installaties en energiebesparende ledverlichting. Hierdoor verbetert het binnenklimaat (de lucht, temperatuur, het geluid en het licht) in de school. Ook isoleren we het dak en de dakkapel op de 2e verdieping en verbeteren we de bereikbaarheid en functionaliteit.

Daarnaast bereiden we het gebouw alvast voor op gasloos gebruik in de toekomst. Tijdens de verbouwing maken we het gebouw geschikt voor het onderwijs van nu. De school krijgt een nieuwe vloerafwerking en kleuren, een atelier, een bibliotheek en een groen schoolplein.

Tijdelijke verhuizing

Tijdens de verbouwing kan de school niet in het gebouw blijven. De leerlingen krijgen tijdelijk les in het gebouw aan de Maria van Reedestraat 4. We verwachten dat de school daar rond de kerstvakantie 2024/2025 naartoe verhuist. Zodra de verbouwing klaar is (voorjaar 2026), verhuist de school weer terug naar de Regentesselaan 70.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
Kerstvakantie 2024/2025Verhuizing De Regenboog naar tijdelijke plek
Voorjaar 2025Start verbouwing
Voorjaar 2026Verbouwing klaar en school verhuist terug naar de Regentesselaan

Hulp en contact Onderwijshuisvesting