Bestuur en organisatie Verkiezingen

Op woensdag 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing.

Coronavirus

We houden tijdens de verkiezingen rekening met de coronamaatregelen. Zo kunnen alle stemmers veilig hun stem uitbrengen. U krijgt hier voor de verkiezingsdag nog meer informatie over.

Helpen op een stembureau

Voor de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021 hebben we veel vrijwilligers nodig. Veel meer dan bij andere verkiezingen. We zijn blij verrast door het enthousiasme van alle Utrechters die zich al aangemeld hebben. Wat fijn dat u zo betrokken bent.

Helpt u ook mee?

We zetten de functies op de verschillende stembureaus stap voor stap op mijnstembureau-utrecht.nl. Dat betekent dat er steeds andere vacatures open staan. Wilt u zich aanmelden, maar is er op dit moment geen functie die bij u past? Meldt u dan aan voor de reservelijst. We sturen u een e-mail als we nieuwe functies toevoegen.

Bekijk de vacatures op stembureaus

Stemmen vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland? Dan kunt u stemmen per brief. U moet zich dan registreren bij de gemeente Den Haag. Dit kan tot en met 3 februari.

Bent u op 17 maart tijdelijk in het buitenland? Dan kunt u kiezen of u per brief stemt, of iemand anders voor u laat stemmen met een volmacht.

  • Voor het briefstemmen kunt u een briefstembewijs aanvragen bij de gemeente Den Haag. Dit kan tot en met 17 februari.
  • Een schriftelijke volmacht kunt u vanaf 3 februari via deze website aanvragen. Wilt u al eerder de volmacht aanvragen? Stuur dan een e-mail naar verkiezingen@utrecht.nl.
  • Een onderhandse volmacht kunt u regelen op uw stempas. Meer informatie hierover volgt.

Uitslagen vorige verkiezingen in Utrecht

Bent u benieuwd hoe Utrechters stemden tijdens andere verkiezingen? Bekijk de uitslagen van vorige verkiezingen in Utrecht.

Hulp en contact Verkiezingen

Telefoon

030 - 286 2002

E-mail

verkiezingen@utrecht.nl

Bezoekadres

Stadskantoor
Stadsplateau 1, Utrecht