Bestuur en organisatie Verkiezingen

Op 23 mei 2019 waren de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. We maken de uitslag maandag 27 mei bekend.

De opkomst in de gemeente Utrecht is 50,8%.

Nog geen uitslagen van de verkiezingen

De verkiezingen voor het Europees Parlement duren tot en met zondag 26 mei. In andere landen stemmen ze op andere dagen. Pas als alle lidstaten gestemd hebben, mogen we de uitslagen bekendmaken. Zo zorgen we ervoor dat onze uitslagen geen invloed hebben op de verkiezingen in andere landen.

Op zondag 26 mei rond 23.00 uur kunt u de voorlopige uitslagen van de gemeente Utrecht bekijken.

Vanaf maandag 27 mei vindt u op deze pagina:

  • de uitslagen van de gemeente Utrecht
  • de tellingsbestanden
  • de processen-verbaal van de stembureaus

Processen-verbaal bekijken

U kunt de scans van de processen-verbaal vanaf maandag op deze website bekijken. U kunt de processen-verbaal ook komen bekijken op het stadskantoor, Stadsplateau 1. Dit kan vanaf maandag 27 mei elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt zich melden bij de receptie.

Zitting hoofdstembureau

Op dinsdag 28 mei om 10.00 uur houdt het hoofdstembureau van de kieskring Utrecht een openbare zitting. Ze maken dan de uitkomst van de kieskring Utrecht bekend. In deze kieskring zitten alle gemeenten uit de provincie Utrecht. De zitting is in de Grote Trouwzaal in het Stadhuis, Stadhuisbrug 1. De zitting is openbaar; u mag komen kijken.

De Kiesraad maakt de definitieve uitslag bekend op dinsdag 4 juni om 16.00 uur.

Uitslagen eerdere verkiezingen in Utrecht

Bent u benieuwd hoe Utrechters stemden tijdens andere verkiezingen? Bekijk de uitslagen van eerdere verkiezingen in Utrecht.

Hulp en contact Verkiezingen

Telefoon

030 - 286 2002

E-mail

verkiezingen@utrecht.nl

Bezoekadres

Stadskantoor
Stadsplateau 1, Utrecht