Stadskantoor

Inwoner of ondernemer in Utrecht? In het stadskantoor kunt u terecht voor onze diensten en producten.

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Openingstijden gebouw

Maandag, woensdag en vrijdag:
8.00 - 17.00 uur

Dinsdag en donderdag:
8.00 - 20.00 uur

Op afspraak

Maak altijd een afspraak. Bijvoorbeeld om uw rijbewijs te verlengen, een bouwvergunning aan te vragen of uw paspoort op te halen. Dat kan op elk moment via www.utrecht.nl/afspraak of via telefoonnummer 14 030.

Bij binnenkomst

Hebt u een afspraak? Meldt u zich dan aan via het aanmeldsysteem in de centrale hal van het stadskantoor. Vanaf daar verwijzen wij u door naar de juiste plek.
 
Komt u voor een vergadering van de gemeente? Neem dan de trap, lift of roltrap naar de zesde etage. Aanmelden is niet nodig.

Hebt u (extra) hulp nodig?

Er zijn gastvrouwen/-heren in de hal aanwezig om u te helpen. Ook zijn er rolstoelen voor gebruik binnen het gebouw. Hebt u een gehandicaptenparkeerkaart? Bekijk de parkeermogelijkheden. Uiteraard is uw hulphond ook welkom in onze gebouwen.

Routebeschrijving

Fiets

Parkeer uw fiets in de fietsenstalling Jaarbeursplein. Met een OV-chipkaart kunt u uw fiets de eerste 24 uur gratis stallen. Is de stalling vol, of u hebt geen OV-chipkaart? En u kunt u laten zien dat u een afspraak hebt in het stadskantoor (via print of mobiel)? Dan zet u uw fiets tijdelijk in de ruimte waar de OV-fietsen normaal staan. De ingang van het stadskantoor is aan het Stadsplateau, boven de fietsenstalling. U komt daar via de (rol)trap of lift. (Brom)fietsen die buiten de stallingen/rekken/vakken staan, verwijderen we.

 

 

Openbaar vervoer

Het stadskantoor ligt direct naast station Utrecht Centraal aan de kant van de Jaarbeurs. U volgt in het station de borden Jaarbeurs. Zodra u het station uitloopt, staat u op het Stadsplateau voor de ingang van het stadskantoor.

Auto

In de directe omgeving is weinig parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeerterreinen zijn de parkeergarages Croeselaan en Kop van Lombok, of Jaarbeurs. Uw auto parkeren kan ook op een P+R locatie. Vanaf daar is er een goede verbinding met het openbaar vervoer naar het stadskantoor.

Gebruikt u een navigatiesysteem, voer dan als adres 'Stadsplateau 1' in. Sommige navigatiesystemen herkennen de locatie 'Stadskantoor' niet goed.

Ophalen en brengen

Komt u iemand ophalen of wegbrengen? Dan kan dat bij de 'kiss and ride'-plek (K+R) op het Jaarbeursplein. Meer informatie over K+R op de website CU2030.

Goederen afleveren

Komt u goederen afleveren? Gaat u dan naar het Expeditiehof in de kelder van het stadskantoor (Mineurslaan).

(Regio)taxi

Komt u met een taxi of Regiotaxi? Stap dan uit op het Jaarbeurszijde. De ingang van het stadskantoor bevindt zich aan het Stadsplateau. Het is vanuit de opstapplaats makkelijk te bereiken via de roltrap of lift.

Parkeren als u een beperking hebt

Stadskantoor parkeergarage

Hebt u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u in de parkeergarage onder het stadskantoor parkeren. U meldt zich aan bij de intercomzuil. Deze staat midden op de toegangsweg voor de parkeergarage. U hoort dan op welk parkeerdek u kunt parkeren. Daarna helpt iemand u naar de centrale hal.

Hebt u een beperking en komt u met de taxi naar het stadskantoor? Dan kunt u ook worden afgezet in de parkeergarage. De taxichauffeur meldt zich aan bij de intercomzuil en zet u af bij de liften van het stadskantoor. Daarna helpt iemand u naar de centrale hal.

Parkeren op het Jaarbeursplein

Het Jaarbeursplein heeft 2 parkeerplekken voor gehandicapten. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u hier maximaal 2 uur parkeren. Tussen de fietsenstalling en de trap zit een lift. Hiermee komt u op het Stadsplateau.

Komt u met een vouwfiets omdat u niet goed kunt lopen? Dan kunt u deze bij ons in de hal in een kluisje doen.