Contact Stadskantoor

Stadskantoor van de gemeente Utrecht

Inwoner of ondernemer in Utrecht? In het stadskantoor kunt u terecht voor onze diensten en producten.

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Openingstijden gebouw

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 17.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 20.00 uur

Op afspraak

Maak altijd een afspraak. Bijvoorbeeld om uw rijbewijs te verlengen, een bouwvergunning aan te vragen of uw paspoort op te halen. Dat kan op elk moment via www.utrecht.nl/afspraak of via telefoonnummer 14 030.

Bij binnenkomst

Hebt u een afspraak? Meldt u zich dan aan via het aanmeldsysteem in de centrale hal van het stadskantoor. Vanaf daar verwijzen wij u door naar de juiste plek.
 
Komt u voor een vergadering van de gemeente? Neem dan de trap, lift of roltrap naar de zesde etage. Aanmelden is niet nodig.

Hebt u (extra) hulp nodig?

In het stadskantoor zijn gastvrouwen/-heren in de hal aanwezig om u te helpen. Ook zijn er rolstoelen aanwezig voor gebruik binnen het gebouw.

Routebeschrijving

Icoon van een rode fiets

Fiets

Parkeer uw fiets in de fietsenstalling Jaarbeursplein. Met een OV-chipkaart kunt u uw fiets de eerste 24 uur gratis stallen. Is de stalling vol, of u hebt geen OV-chipkaart en u kunt u laten zien dat u een afspraak hebt in het stadskantoor (via print of mobiel)? Dan zet u uw fiets tijdelijk in de ruimte waar de OV-fietsen normaal staan. U kunt u uw fiets ook parkeren bij de stalling Westplein. De ingang van het stadskantoor is aan het Stadsplateau, boven de fietsenstalling, en is te bereiken via de (rol)trap of lift.

Icoon van een rode trein

Openbaar vervoer

Het stadskantoor ligt direct naast station Utrecht Centraal aan de kant van de Jaarbeurs. U volgt in het station de borden Jaarbeurs. Zodra u het station uitloopt, staat u op het Stadsplateau voor de ingang van het stadskantoor.

Icoon van een rode auto

Auto

In de directe omgeving is weinig parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeerterreinen zijn Jaarbeurs P1 t/m P5 en de parkeergarages Kop van Lombok of Croeselaan. Uw auto parkeren kan ook op een P+R locatie. Vanaf daar is er een goede verbinding met het openbaar vervoer naar het stadskantoor.

Gebruikt u een navigatiesysteem, voer dan als adres 'Stadsplateau 1' in. Sommige navigatiesystemen herkennen de locatie 'Stadskantoor' niet goed.

Ophalen en brengen

Komt u iemand ophalen of wegbrengen? Dan kan dat bij de 'kiss and ride'-plek (K+R) op het Jaarbeursplein.

Goederen afleveren

Komt u goederen afleveren? Gaat u dan naar het Expeditiehof in de kelder van het stadskantoor (Mineurslaan).

(Regio)taxi

Komt u met een taxi of Regiotaxi? Stap dan uit op het Jaarbeurszijde. De ingang van het stadskantoor bevindt zich aan het Stadsplateau en is vanuit de opstapplaats makkelijk te bereiken via de roltrap of lift.

Parkeren als u een beperking hebt

Icoon persoon in rolstoel

Bent u gehandicapt en komt u met de auto naar het stadskantoor? Dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden. 

Stadskantoor parkeergarage

Hebt u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u in de parkeergarage onder het stadskantoor parkeren. U meldt aan bij de intercomzuil. Deze staat midden op de toegangsweg voor de parkeergarage. U hoort dan op welk parkeerdek u kunt parkeren. Daarna begeleidt een van onze gastvrouwen u naar de centrale hal.

Hebt u een beperking en komt u met de taxi naar het stadskantoor? Dan kunt u ook worden afgezet in de parkeergarage. De taxichauffeur meldt zich aan bij de intercomzuil en zet u af bij de liften. Daarna begeleidt een van onze gastvrouwen u naar de centrale hal.

Parkeren op het Jaarbeursplein

Het Jaarbeursplein heeft 2 parkeerplekken voor gehandicapten. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u hier maximaal 2 uur parkeren. Tussen de fietsenstalling en de trap zit een lift. Hiermee komt u op het Stadsplateau.

Jaarbeurs parkeerterrein

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u ook parkeren op het parkeerterrein van de Jaarbeurs. Het parkeerterrein vindt u aan de overkant van de Croeselaan. Met de lift komt u bij de hoofdingang van het stadskantoor.