Ondernemen met impact

Steeds meer ondernemers leveren een positieve maatschappelijke en/of milieuvriendelijke bijdrage voor een gezondere stad. Dat noemen we ‘ondernemen met impact’. Dit kunt u als ondernemer op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of producten duurzamer te maken. Of door grondstoffen her te gebruiken in producten.  

Voorbeelden van ondernemers met impact

  1. i.did helpt mensen die nooit of lang niet hebben gewerkt weer aan een baan. Van oude kleding maken ze hier onder begeleiding vilt.
  2. bikeflip biedt een huurfiets voor kinderen. Duurzamer dan elke keer weer een nieuwe kopen.
  3. LOOS is een verpakkingsvrije winkel. Hier haalt u boodschappen zonder extra verpakkingen. Bij LOOS kiest u zelf hoe u producten mee naar huis neemt. In een leeg potje, een bakje of stopt u het liever in een zakje? Het kan allemaal.
  4. wastewatchers helpt organisaties met het voorkomen van voedselverspilling. Uiteindelijk bespaart dit ook nog eens geld.

Bekijk een overzicht met impactondernemers in Utrecht

Hulp bij ondernemen met impact

Wilt u hulp om ook met impact te kunnen ondernemen? Of wilt u in contact komen met andere ondernemers die hier actief mee bezig zijn? Impact030 kan hierbij helpen.

Inkopen bij een ondernemer met impact

U kunt ook helpen aan een betere wereld door producten of diensten in te kopen bij een sociaal ondernemer. Op de Social Impact Market, een online markt, bieden ondernemers met impact hun producten aan. Lees ook de brochure 'Inkopen met impact: zo kan het in Utrecht' (pdf, 2 MB) voor meer ideeën. Koopt u al in bij ondernemers met impact en wilt u uw kennis delen met ons en partners als ABN AMRO en PWC? Sluit dan aan bij het partnernetwerk van Buy Social.

Als gemeente willen we zoveel mogelijk mensen helpen bij het vinden van werk. Daarom hebben we sociale voorwaarden opgenomen in ons aanbestedingsbeleid. Dit noemen we ‘social return’. Koopt u als organisatie in bij ondernemers met impact? Dan telt dit ook voor de social return.

Bekijk een overzicht met impactondernemers in Utrecht

Hulp en contact Ondernemen met impact

Telefoon

14 030

E-mail

impactondernemen@utrecht.nl