Kruisvaartkade: bouw woningen

Fase project:
in voorbereiding

Geplande bouw:
Nog niet bekend

Op het oude EKP-terrein van de NS tussen de Kruisvaart en het spoor komen woningen. Ook het benzinestation aan de Croeselaan hoort bij het plangebied (restaurant De Pomp).

Wat gaan we doen?

We willen hier samen met de ontwikkelaar, Danube Hospitality Beteiligungs GmbH, woningen bouwen. Adviesbureau Objectum begeleidt de bouw.

Wat komt er?

  • maximaal 600 woningen, waarvan minimaal 20% sociale woningen en 12,5% woningen in middenhuur
  • een mix van eengezinswoningen en 6 appartementengebouwen
  • ondergrondse parkeergarages
  • binnentuinen en een centraal groen park dat aansluit op het bewonersinitiatief Rondje Ringpark en verschillende groene routes door de stad.

De start van de bouw begint als de bezwaarprocedures en beroepprocedures klaar zijn. Er zijn al omgevingsvergunningen voor de gebouwen S1, S2 en S4 t/m S7.

Werkzaamheden

  • De hovenier Agterberg b.v. verzorgt de bomen en planten op het bouwterrein en de Plukpak. Ze snoeien bomen die die een stam tussen de 12 en 15 centimeter hebben. Of ze dunnen ze uit. Iemand van de gemeente kijkt mee.
  • We gaan onderhoud doen aan de hefbrug. In de Bouwapp kunt u zien wat precies wanneer gebeurt. De hefbrug en het trekpontje zijn gesloten tot 1 februari 2024. Dit komt omdat er in 2023 veel overlast en vernielingen zijn geweest.

Lees meer over de plannen in het stedenbouwkundig programma van eisen (pdf, 5,8 MB) 

Lees meer over de plannen in het beeldkwaliteitsplan (pdf, 4,39 MB)

Lees meer over het bestemmingsplan Kruisvaartkwartier
Op de website vindt u het bestemmingsplan onder de plannaam Kruisvaartkwartier.

Bekijk de website van de ontwikkelaar Kruisvaartkade.nl

Waar ligt het precies?

Het projectgebied van het Kruisvaartkwartier ligt in de wijk Zuidwest tussen de busbaan Dichterswijk en het water van de Kruisvaart in. De Jan van Foreeststraat ligt ten noorden van het gebied en in het zuiden vormt de afbuigende Kruisvaart bij het Trimbosinstituut de grens.

Planning

De projectonwikkelaar maakt een planning als de bezwaarprocedures en beroepprocedures klaar zijn.

Wat is al gebeurd?

Meedenken over het gebied

In maart 2019 is de ontwikkelaar gestart met de co-creatie van de openbare ruimte. 18 bewoners van de Dichterswijk hebben zich hiervoor aangemeld. De co-creatie gaat over de groene zone vanaf het trekpontje aan het zuidpunt van het gebied tot aan de Hefbrug en het toekomstige Parkgebouw. Bewoners denken mee over het inrichten van een aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk gebied.

Klankbordgroep plannen Kruisvaartkade

De plannen zijn besproken met een klankbordgroep. Dit is een adviesgroep van bewoners. Zij spreken niet namens iedereen in de wijk, maar vormen een goede afspiegeling van de wijk.

Hulp en contact Kruisvaartkade

Telefoon

14 030

    Vragen of opmerkingen?