Parkeren Ervaart u parkeeroverlast?

Hebt u last van fout geparkeerde auto’s die bijvoorbeeld buiten het parkeervak, op de stoep of midden op straat staan? Dit kan voor gevaarlijke situaties of overlast zorgen.

Doe een melding

De controleurs komen zo snel mogelijk. Bestuurders van een fout geparkeerde auto krijgen een parkeerbon of een boete voor foutparkeren. Fout geparkeerde auto's kunnen wij wegslepen.

Melding parkeerdruk

Kunt u steeds moeilijker een parkeerplek vinden in uw straat of buurt? Meld het ons. We willen graag weten wanneer een straat of buurt parkeerdruk ervaart. 

Oplossing

Kies samen met uw buren voor het invoeren van betaald parkeren. De gemeente kan dit voor u mogelijk maken, maar alleen als de meerderheid in uw buurt dat ook wil. Deze oplossing helpt bij het verminderen van het (lang)parkeren van auto’s die niet uit uw buurt komen. Uit ervaring weten we dat deze maatregel werkt.

Onderzoek invoering betaald parkeren

Wilt u een onderzoek naar de parkeerdruk en de invoering van betaald parkeren in uw buurt aanvragen?

Vraag parkeerdrukonderzoek aan

Wat kost invoering betaald parkeren u?

Afhankelijk van het rayon waar u woont bent u voor een parkeervergunning gemiddeld € 0,25 tot € 0,45 per dag kwijt. Bezoekers betalen 50% van het uurtarief. Hiervoor hebt u een bezoekersvergunning nodig. Per adres kunt u maximaal 1 gratis bezoekersvergunning aanvragen.

Voor een tweede bewonersparkeervergunning en een zakelijke vergunning gelden andere prijzen.

Wat kost invoering betaald parkeren ons?

Met de opbrengsten van vergunningen en parkeergelden worden onder andere parkeerautomaten aangeschaft, de straat opengebroken om elektra aan te leggen, en we kunnen hiermee toezicht houden en handhaving inzetten.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Maakt u op dit moment gebruikt van een gehandicaptenparkeerplaats? Dan kunt u hier zonder parkeervergunning gebruik van blijven maken.

Parkeervergunning mantelzorg/thuiszorg

Hebt u mantelzorg en/of thuiszorg nodig, dan kan uw verzorger met korting parkeren. U kunt een vergunning aanvragen voor mantelzorg, voor thuiszorg of voor beide.

Hulp en contact Parkeerprojecten

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl