Parkeren Ervaart u parkeeroverlast?

Kunt u steeds moeilijker een parkeerplek vinden in uw wijk of straat? Zorgen automobilisten die een parkeerplek zoeken en foutgeparkeerde auto’s voor een rommelig beeld? Meld het ons. We willen graag weten wanneer een straat of buurt parkeeroverlast ervaart. 

Oplossing

Kies samen met uw buren voor het invoeren van betaald parkeren. De gemeente kan dit voor u mogelijk maken, maar alleen als de meerderheid in uw buurt dat ook wil. Deze oplossing helpt bij het verminderen van het (lang)parkeren van auto’s die niet uit uw buurt komen. Uit ervaring weten we dat deze maatregel werkt.

Parkeeroverlast melden

Meld parkeeroverlast

Wat kost invoering betaald parkeren u?

Afhankelijk van het rayon waar u woont bent u voor een parkeervergunning gemiddeld € 0,25 tot € 0,45 per dag kwijt. Bezoekers betalen 50% van het uurtarief. Hiervoor hebt u een bezoekersvergunning nodig. Per adres kunt u maximaal 1 gratis bezoekersvergunning aanvragen.

Voor een tweede bewonersparkeervergunning en een zakelijke vergunning gelden andere prijzen.

Wat kost invoering betaald parkeren ons?

Met de opbrengsten van vergunningen en parkeergelden worden onder andere parkeerautomaten aangeschaft, de straat opengebroken om elektra aan te leggen, en we kunnen hiermee toezicht houden en handhaving inzetten.

Mindervaliden

Maakt u op dit moment gebruikt van een gehandicaptenparkeerplaats? Dan kunt u hier zonder parkeervergunning gebruik van blijven maken.

Parkeervergunning mantelzorg/thuiszorg

Hebt u mantelzorg en/of thuiszorg nodig, dan kan uw verzorger met korting parkeren. U kunt een vergunning aanvragen voor mantelzorg, voor thuiszorg of voor beide.

Hulp en contact Parkeerprojecten

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl

Uw mening