Parkeren Verkeersregels verhuiswagen

Gaat u (iemand) verhuizen? Houd u dan aan de verkeersregels voor de verhuiswagen.

Naar de locatie

In een aantal straten gelden beperkingen voor lengte, breedte, hoogte en/of aslast van het voertuig. Bekijk of er voertuigbeperkingen zijn.

Milieuzone

Utrecht heeft een milieuzone rond de binnenstad. Personenauto's, bestelauto's en vrachtauto's op diesel met emissieklasse 3 of lager mogen mogen alleen de milieuzone in als ze emissieklasse 4 of hoger hebben.

Weten of u de milieuzone in mag? Doe de kentekencheck.

Verhuiswagen laden of lossen

  • Houd in- en uitritten en deuren van andere panden vrij.
  • Op parkeervakken mag u laden en lossen zonder parkeergeld te betalen. 
  • Heeft een gebied venstertijden voor de bevoorrading? Dan moet u binnen die venstertijden verhuizen. Voor andere gebieden kunt u een ontheffing aanvragen op www.utrecht.nl/ontheffingvoertuig.
  • Zorg dat de verhuiswagen goed zichtbaar is. Gebruik duidelijke borden en/of rood-witte waarschuwingshekken. U mag geen afzetlint gebruiken.
  • Zorg dat fietsers en voetgangers er veilig langs kunnen. Zet eventueel verkeersregelaars in.

Tijdelijke afzetting

Is er geen andere mogelijkheid dan de verhuiswagen geheel of gedeeltelijk op straat te zetten? En wordt daardoor het verkeer gehinderd of de straat afgesloten? Dan moet u dit 10 werkdagen voor de verhuizing aan ons doorgeven. Dit kan via tijdelijkeverkeersmaatregelen@utrecht.nl of telefoonnummer 030 – 286 7089. Wij informeren de nood- en hulpdiensten en geven u advies over de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Hulp en contact Parkeren

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht