Verkeersregels verhuiswagen

Gaat u (iemand) verhuizen? Houd u dan aan de verkeersregels voor de verhuiswagen.

Verhuiswagen laden of lossen

  • Houd in- en uitritten en deuren van andere panden vrij.
  • Op parkeervakken mag u laden en lossen zonder parkeergeld te betalen. 
  • Heeft een gebied venstertijden voor de bevoorrading? Dan moet u binnen die venstertijden verhuizen. Voor andere gebieden kunt u een ontheffing aanvragen op www.utrecht.nl/ontheffingvoertuig.
  • Zorg dat de verhuiswagen goed zichtbaar is. Gebruik duidelijke borden en/of rood-witte waarschuwingshekken. U mag geen afzetlint gebruiken.
  • Zorg dat fietsers en voetgangers er veilig langs kunnen. Zet eventueel verkeersregelaars in.

Tijdelijke afsluiting

Tijdens een verhuizing is het niet mogelijk de straat af te sluiten, tenzij het niet anders kan. Dit overlegt u van tevoren met TVU (Tijdelijke Verkeersmaatregelen Utrecht), uiterlijk 10 werkdagen voor de verhuizing. Dit kan via tijdelijkeverkeersmaatregelen@utrecht.nl of via het telefoonnummer 14 030.

Voertuigbeperkingen

In een aantal straten gelden beperkingen voor lengte, breedte, hoogte en/of aslast van het voertuig. Bekijk of er voertuigbeperkingen zijn.

Mag uw verhuiswagen de milieuzone in?

Dieselauto’s (personen- en bestelauto’s) mogen alleen de milieuzone in met emissieklasse 4 of hoger. Een milieuzone met deze toegangseis heet een groene milieuzone. Vrachtwagens en autobussen op diesel mogen alleen de milieuzone in met minimaal emissieklasse 6. Zo’n milieuzone heet een paarse milieuzone. Controleer de emissieklasse van uw voertuig met de kentekencheck.

Hulp en contact Parkeren

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 16200
3500 CE Utrecht