Fiets Fiets weg?

Als u uw fiets stalt in Utrecht, moet u zich aan de regels houden. Uw fiets mag niet te lang op dezelfde plek staan en mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken. Fietsen en brommers die verkeerd zijn gestald worden verwijderd.

Ook weesfietsen en fietswrakken worden na een tijdje opgeruimd. Zo komt er weer ruimte vrij. Verwijderde fietsen bewaren we tijdelijk in het Gemeentelijk Fietsendepot.

Zoek uw fiets op verlorenofgevonden.nl

Denkt u dat uw (brom)fiets is verwijderd door de gemeente? Ga naar verlorenofgevonden.nl en zoek uw fiets of brommer in ons systeem. Daar ziet u een overzicht met foto’s en een omschrijving van de verwijderde fietsen die aan uw zoekopdracht voldoen.

Uw fiets gevonden? Ga met het registratienummer en uw identiteitsbewijs naar het Gemeentelijk fietsendepot. U krijgt uw fiets mee na betaling van de kosten voor het meenemen en bewaren van uw fiets. Verwijderde brommers worden naar het depot van Logicx in Nieuwegein gebracht.

Bekijk cu2030.nl/fietsweg voor meer informatie over verwijderacties in het stationsgebied.

Staat uw fiets er niet bij? Dan is uw fiets gestolen. Doe dan aangifte bij de politie.


Niet eens met de verwijdering van uw fiets?

U kunt bezwaar maken tegen de verwijdering van uw (brom)fiets. Kijk op Verlorenofgevonden.nl of uw fiets door de gemeente is verwijderd. Uw fiets gevonden? Haal dan uw fiets op in ons depot. U krijgt daar een brief met uitleg over het besluit om uw fiets te verwijderen. In deze brief staat ook hoe u bezwaar kunt maken en hoe u dat moet doen. U kunt ook digitaal bezwaar maken viautrecht.nl/bezwaar.


Opruimacties weesfietsen en fietswrakken

We houden regelmatig opruimacties. Fietsen krijgen een blauw label en na een paar weken verwijderen we de fietsen met een blauw label.

Bekijk hier de planning van de opruimacties weesfietsen.

Bij de bouw werkzaamheden in het stationsgebied worden er soms ook fietsen verwijderd of verplaatst. Kijk voor meer informatie op cu2030.nl/fietsweg.


Gevaarlijk gestalde fietsen

We verwijderen ook regelmatig fietsen die gevaarlijk gestald staan. Dat doen we in het winkel- en uitgaansgebied van de binnenstad en het stationsgebied dagelijks.


Voorkom fietsendiefstal

Hoe voorkomt u fietsendiefstal? Zet uw fiets op slot in een fietsenstalling. Bekijk het overzicht van bewaakte fietsenstallingen in Utrecht.

Lees tips om diefstal te voorkomen en meer informatie over de aangifte van een gestolen fiets op de website van de politie.


Hulp en contact Fiets weg

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Postbus 16200
3500 CE  Utrecht

Bezoekadres

(alléén op afspraak)
Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht

Uw mening