Fiets Fiets weg?

Als u uw fiets stalt in Utrecht, moet u zich aan de regels houden. Uw fiets mag niet te lang op dezelfde plek staan en mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken. Fietsen en brommers die verkeerd zijn gestald worden verwijderd.

Ook weesfietsen en fietswrakken worden na een tijdje opgeruimd. Zo komt er weer ruimte vrij. Verwijderde fietsen bewaren we tijdelijk in het Gemeentelijk Fietsendepot.

Maatregelen tegen corona

  • Om meer ruimte te maken voor voetgangers verwijderen wij fietsen die gestald worden op de volgende plekken: Viebrug, Jansbrug, Bakkersbrug, Vinkenburgstraat, Lange Viestraat Noordzijde (tussen de Bijenkorf en de Viebrug) en de kop van het Vredenburg/Hollandse Toren (voor Starbucks). Is uw fiets verwijderd? Deze kunt u ophalen bij het gemeentelijk fietsendepot.
  • Hebt u uw fiets of scooter gestald op de Catharijnekade ter hoogte van de horecaonderneming de Bunk? Daar is het verboden om fietsen of scooters te stallen. Staat uw fiets of scooter hier niet meer? Grote kans dat die is verwijderd en verplaatst, ook als u hem met een extra slot ergens aan vast had gemaakt. Loop even binnen bij horecaonderneming de Bunk en vraag om informatie. Uw fiets of scooter kan bij hen staan of in de fietsenstalling aan de Lange Koestraat. Bij het overleggen van een fietssleutel waarmee het slot geopend kan worden krijgt u uw fiets mee.
  • Er is voldoende plek om uw fiets te stallen in 1 van de (Pop Up)stallingen. Tip: installeer de app P-route fiets om te zien waar er plek is.

Zoek uw fiets op verlorenofgevonden.nl

Denkt u dat uw (brom)fiets is verwijderd door de gemeente? Ga naar verlorenofgevonden.nl en zoek uw fiets of brommer in ons systeem. Daar ziet u een overzicht met foto’s en een omschrijving van de verwijderde fietsen die aan uw zoekopdracht voldoen.

Uw fiets gevonden? Ga met het registratienummer en uw identiteitsbewijs naar het Gemeentelijk fietsendepot. U krijgt uw fiets mee na betaling van de kosten voor het meenemen en bewaren van uw fiets. Verwijderde brommers worden naar het depot van Logicx in Nieuwegein gebracht.

Bekijk cu2030.nl/fietsweg voor meer informatie over verwijderacties in het stationsgebied.

Staat uw fiets er niet bij? Dan is uw fiets gestolen. Doe dan aangifte bij de politie.


Niet eens met de verwijdering van uw fiets?

U kunt bezwaar maken tegen de verwijdering van uw (brom)fiets. Kijk op Verlorenofgevonden.nl of uw fiets door de gemeente is verwijderd. Uw fiets gevonden? Haal dan uw fiets op in ons depot. U krijgt daar een brief met uitleg over het besluit om uw fiets te verwijderen. In deze brief staat ook hoe u bezwaar kunt maken en hoe u dat moet doen. U kunt ook digitaal bezwaar maken viautrecht.nl/bezwaar.


Opruimacties weesfietsen en fietswrakken

We houden regelmatig opruimacties. Fietsen krijgen een blauw label en na een paar weken verwijderen we de fietsen met een blauw label.

Bekijk hier de planning van de opruimacties weesfietsen.

Bij de bouw werkzaamheden in het stationsgebied worden er soms ook fietsen verwijderd of verplaatst. Kijk voor meer informatie op cu2030.nl/fietsweg.


Gevaarlijk gestalde fietsen

We verwijderen ook regelmatig fietsen die gevaarlijk gestald staan. Dat doen we in het winkel- en uitgaansgebied van de binnenstad en het stationsgebied dagelijks.


Gestalde (brom)fietsen op gereserveerde autoparkeerplekken

We verwijderen in de binnenstad (brom)fietsen die op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, laad- en losplekken en taxistandplaatsen staan.

Voorkom fietsendiefstal

Hoe voorkomt u fietsendiefstal? Zet uw fiets op slot in een fietsenstalling. Bekijk het overzicht van bewaakte fietsenstallingen in Utrecht.

Lees tips om diefstal te voorkomen en meer informatie over de aangifte van een gestolen fiets op de website van de politie.


Hulp en contact Fiets weg

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Postbus 16200
3500 CE  Utrecht

Bezoekadres

(alléén op afspraak)
Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht