Fiets Fiets weg?

Als u uw fiets stalt in Utrecht, moet u zich aan de regels houden. Uw fiets mag niet te lang op dezelfde plek staan en mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken. We verwijderen fietsen en brommers die gevaarlijk of te lang zijn gestald.

Maatregelen tegen corona voor fietsers

Fietsen weg voor meer ruimte voetgangers

  • Om meer ruimte te maken voor voetgangers verwijderen wij fietsen die gestald staan op de volgende plekken: Viebrug, Jansbrug, Bakkersbrug, Vinkenburgstraat, Lange Viestraat Noordzijde (tussen de Bijenkorf en de Viebrug), de kop van het Vredenburg/Hollandse Toren (voor Starbucks), de hele route langs Vredenburg (ook bij Starbucks richting het plein), Potterstraat, Lange Viestraat, Janskerkhof en Nobelstraat. En verder de volgende straten: Lange Elisabethstraat, Steenweg, Lijnmarkt, Choorstraat, Zakkendragersteeg en Drieharingstraat. Is uw fiets verwijderd? Deze kunt u ophalen bij het gemeentelijk fietsendepot.
  • De gemeente blijft vooralsnog handhaven op gevaarlijk gestalde fietsen. Dit doen we om de stad veilig en bereikbaar te houden.
  • De gemeente gaat vooralsnog door met het verwijderen van weesfietsen. Alleen de weesfietsenacties bij de treinstations komen te vervallen.

Stal uw fiets in een stalling

Aanvullende maatregelen gemeentelijk fietsendepot

  • We hebben in het fietsendepot maatregelen genomen om bezoekers en medewerkers te beschermen en verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het dragen van een mondkapje is verplicht wanneer u het depot bezoekt.
  • Vanaf 4 januari voeren we fietsen uit het fietsendepot af waarvan de bewaartermijn verstreken is.

Zoek uw fiets op verlorenofgevonden.nl

Denkt u dat uw fiets is verwijderd door de gemeente? Ga naar verlorenofgevonden.nl en zoek uw fiets in ons systeem. Daar ziet u een overzicht met foto’s en een omschrijving van de verwijderde fietsen die aan uw zoekopdracht voldoen.

Uw fiets gevonden? Ga met het registratienummer en uw identiteitsbewijs naar het gemeentelijk fietsendepot. U krijgt uw fiets mee na betaling van de kosten voor het meenemen en bewaren van uw fiets. Verwijderde brommers worden naar het depot van Logicx in Nieuwegein gebracht.

Staat uw fiets er niet bij? Dan is uw fiets gestolen. Doe dan aangifte bij de politie.


Niet eens met de verwijdering van uw fiets?

U kunt bezwaar maken tegen de verwijdering van uw (brom)fiets. Kijk op Verlorenofgevonden.nl of uw fiets door de gemeente is verwijderd. Uw fiets gevonden? Haal dan uw fiets op in ons depot. U krijgt daar een brief met uitleg over het besluit om uw fiets te verwijderen. In deze brief staat ook hoe u bezwaar kunt maken en hoe u dat moet doen. U kunt ook digitaal bezwaar maken via utrecht.nl/bezwaar.


Voorkom fietsendiefstal

Hoe voorkomt u fietsendiefstal? Zet uw fiets op slot in een fietsenstalling. Bekijk het overzicht van bewaakte fietsenstallingen in Utrecht.

Lees tips om diefstal te voorkomen en meer informatie over de aangifte van een gestolen fiets op de website van de politie.


Hulp en contact Fiets weg

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Postbus 16200
3500 CE  Utrecht

Bezoekadres

(alléén op afspraak)
Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht