Verkeer Openbaar vervoer

foto van tramhalte jaarbeursplein

Utrecht wil dat het openbaar vervoer een steeds aantrekkelijker alternatief wordt voor de auto. Het wegnemen van knelpunten hoort daarbij. We werken aan een betere doorstroming van het openbaar vervoer, vooral op de drukke buslijnen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van vrije bus- en trambanen en het terugbrengen van wachttijden voor kruispunten. Zo wordt reizen met het openbaar vervoer sneller, betrouwbaarder en prettiger.

Aanleg Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-netwerk

De aanleg van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-netwerk gebeurt in fasen. Het grootste deel van het netwerk is op dit moment aangelegd en in gebruik. Hieronder vindt u een overzicht van projecten waar nu aan wordt gewerkt.

Forse investering OV

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad. Lees meer over de investering in het ov

Trajecten in uitvoering

Traject afgerond

  • Tram 22 (Utrecht Centraal – Utrecht Science Park)

Dienstregeling openbaar vervoer

Meer informatie of klachten over de dienstregeling? Kijk voor bus en tram op U-OV.nl. Voor de trein op NS.nl. Of plan uw route via 9292.nl.

Verkeersbeleid

Utrecht moet bereikbaar, aantrekkelijk en gezond blijven. Daarom nemen we maatregelen voor het verkeer en de inrichting van de stad. Deze maatregelen komen uit het mobiliteitsplan.

Hulp en contact Openbaar vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl