Taxi Informatie voor taxichauffeurs

In Utrecht geldt de Utrechtse Taxiverordening. Dit betekent dat alle taxistandplaatsen in de gemeente Utrecht alleen voor chauffeurs met een Utrechtse taxivergunning zijn (taxikeurmerkhouders).

Biedt u zonder Utrechtse taxivergunning straattaxivervoer aan? Dan loopt u het risico van een boete. Met een Utrechtse taxivergunning laat de taxichauffeur zien dat hij kennis heeft van de Utrechtse kwaliteitsregels. Maar ook beschikt de chauffeur over een goede kennis van straten en bezienswaardigheden in de stad.

Hieronder leest u de laatste berichten met informatie voor taxichauffeurs. We sturen ook regelmatig een nieuwsbrief met belangrijke informatie voor taxichauffeurs.

Meld u aan voor de nieuwsbrief


Taxiverordening 2018

De gemeente heeft in overleg met de TRU en de onafhankelijke taxichauffeurs gewerkt aan de doorontwikkeling van het keurmerkstelsel. Dit heeft geresulteerd in de Taxiverordening 2018. De nieuwe Taxiverordening wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad (behandeling is waarschijnlijk eind april). Als de gemeenteraad de Taxiverordening 2018 vaststelt, verandert een aantal zaken voor u als chauffeur.

Lees meer over de veranderingen


Wegwerkzaamheden

Weten waar op dit moment aan de weg wordt gewerkt? Bekijk de overzichtskaart met de wegwerkzaamheden in Utrecht.


Zoekt u oudere nieuwsberichten? Zoek dan verder in ons webarchief.


Hulp en contact Taxi

Telefoon

14 030

E-mail 

taxi@utrecht.nl

Uw mening