Taxi Informatie voor taxichauffeurs

In Utrecht geldt de Utrechtse Taxiverordening. Dit betekent dat alle taxistandplaatsen in de gemeente Utrecht alleen voor chauffeurs met een Utrechtse taxivergunning zijn (taxikeurmerkhouders).

Taxiverordening 2018

De gemeente heeft in overleg met het Taxiplatform Regio Utrecht en de taxichauffeurs die geen lid zijn van een branchevereniging gewerkt aan de doorontwikkeling van het taxikeurmerk. Daaruit is de Taxiverordening 2018 gekomen. In de verordening staan een aantal punten die belangrijk zijn als u een vergunning wilt aanvragen.

Lees meer over de Taxiverordening en het Taxikeurmerk

Taxivergunning Utrecht aanvragen

Wilt u met uw taxi op taxihalteplaatsen staan? Vraag dan een Utrechtse taxivergunning aan. Bij deze aanvraag hoort een taxikeurmerk-examen. Hierbij wordt gekeken of u voldoet aan de Utrechtse kwaliteitsregels.

Met een Utrechtse taxivergunning laat u zien dat u kennis heeft van de Utrechtse kwaliteitsregels. Ook laat u zien dat u beschikt over een goede kennis van straten en bezienswaardigheden in de stad.

Biedt u zonder Utrechtse taxivergunning straattaxivervoer aan? Dan loopt u het risico op een boete van € 360,00 per keer dat u op een taxiplaats wordt aangetroffen.

We sturen ook regelmatig een nieuwsbrief met belangrijke informatie voor taxichauffeurs.

Meld u aan voor de nieuwsbrief


Wegwerkzaamheden

Weten waar op dit moment aan de weg wordt gewerkt? Bekijk de overzichtskaart met de wegwerkzaamheden in Utrecht.


Zoekt u oudere nieuwsberichten? Zoek dan verder in ons webarchief.


Hulp en contact Taxi

Telefoon

14 030

E-mail 

taxi@utrecht.nl