Taxi Informatie voor taxichauffeurs

In Utrecht geldt de Utrechtse Taxiverordening. Dit betekent dat alle taxistandplaatsen in de gemeente Utrecht alleen voor chauffeurs met een Utrechtse taxivergunning zijn (taxikeurmerkhouders).

Biedt u zonder Utrechtse taxivergunning straattaxivervoer aan? Dan loopt u het risico van een boete. Met een Utrechtse taxivergunning laat de taxichauffeur zien dat hij kennis heeft van de Utrechtse kwaliteitsregels. Maar ook beschikt de chauffeur over een goede kennis van straten en bezienswaardigheden in de stad.

Hieronder leest u de laatste berichten met informatie voor taxichauffeurs. We sturen ook regelmatig een nieuwsbrief met belangrijke informatie voor taxichauffeurs.

Meld u aan voor de nieuwsbrief


Taxiverordening 2018

De gemeente heeft in overleg met de TRU en de onafhankelijke taxichauffeurs gewerkt aan de doorontwikkeling van het keurmerkstelsel. Dit heeft geresulteerd in de Taxiverordening 2018. De nieuwe Taxiverordening wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad (behandeling is waarschijnlijk eind april). Als de gemeenteraad de Taxiverordening 2018 vaststelt, verandert een aantal zaken voor u als chauffeur.

Lees meer over de veranderingen


Betere afsluiting voetgangersgebied voor voertuigen

23-10-2017 | Per januari 2018 verbeteren we de afsluiting van het voetgangersgebied voor personenauto’s, taxi’s en goederenvervoer.
Bekijk de maatregelen en de planning


Afsluiting Croeselaan vanaf 17 juli 2017

Kaartje met afsluitingen

11-07-2017 | Vanaf maandag 17 juli wordt de afsluiting op de Croeselaan bij het Jaarbeursplein definitief aangelegd. Er is dan geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk tussen Westplein en de Croeselaan en de Van Zijstweg.
Dat betekent dat u in de definitieve situatie:

  • vanaf de Croeselaan kunt doorrijden tot aan het Beatrixgebouw en met een lus weer terug aan de kant van de woningen
  • vanaf de Graadt van Roggeweg niet verder kunt rijden dan de parkeerplekken van de Volksbank

Overzicht omleidingen komende maanden Stationsgebied Centrumzijde

07-07-2017 | De Catharijnesingel is tot medio augustus afgesloten in verband met de sloop van de oude Traverse. De sloopwerkzaamheden beginnen dan op maandag 10 juli 2017.

Van en naar het zuiden (Catharijnesingel /Bleekstraat)

De taxi's komend vanuit het zuiden naar het Stationsplein rijden via het Moreelsepark en de buffer naar de opstapplaats. Wegrijden richting zuiden via de Catharijnesingel.
Ook al het overige verkeer (Bouwverkeer, bevoorrading winkel in HC en Kiss & Ride) kan op deze manier bij het station komen en moeten het Stationsplein ook via de Catharijnesingel weer verlaten.

Van en naar het noorden (Amsterdamsestraatweg/Daalsetunnel/Vredenburg)

De Catharijnesingel wordt na de Stationsstraat (=ingang parkeergarages) afgesloten.
De taxi's mogen gebruik maken van de expeditiestraat (onder Hoog Catharijne evenwijdig aan de Catharijnesingel) om de werkzaamheden op de Catharijnesingel te mijden. Er wordt echter ook voor de bevoorrading van de winkels gebruikt gemaakt van deze route. De vrachtwagens gaan via de Stationsstraat naar de Spoorstraat en dan linksaf naar de Catharijnesingel.

De taxi mag de expeditiestraat in beide richtingen gebruiken van de Stationsstraat naar de Spoorstraat (stapvoets rijden), maar moet daarna ook linksaf richting Catharijnesingel, dus niet rechtsaf richting Stationsplein. Er wordt wel een mogelijkheid gemaakt om direct rechts klanten te kunnen afzetten. (De hekken die daar momenteel staan worden weggehaald.)  Daarna moet er gedraaid worden naar de Catharijnesingel.

Fietsers worden via de Westerstraat geleid en moeten dus ook gebruik maken van het gedeelte van de expeditiestraat tussen de Westerstraat en de Stationsstraat.
Voetgangers worden op de Catharijnesingel naar binnen geleid en gaan op die manier om de sloop heen.

Alles wordt begeleid door een aantal verkeersregelaars die er 24 uur per dag zullen staan tijdens de sloopwerkzaamheden. Volg hun aanwijzingen op, ze mogen bekeuren! Ook is er cameratoezicht in de expeditiestraat en komen er nog drempels.

Bekijk de omleidingsplattegronden


Wegwerkzaamheden

Weten waar op dit moment aan de weg wordt gewerkt? Bekijk de overzichtskaart met de wegwerkzaamheden in Utrecht.


Zoekt u oudere nieuwsberichten? Zoek dan verder in ons webarchief.


Hulp en contact Taxi

Telefoon

14 030

E-mail 

taxi@utrecht.nl