Wijk Leidsche Rijn Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave (voorheen wijkactieprogramma en wijkambitie) leest u de belangrijkste projecten en acties voor het komende jaar. In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving van de wijk.

Meer ruimte voor jongeren in Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wonen steeds meer jongeren tussen de 12 en 24 jaar. We willen deze groeiende groep meer ruimte en plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Koningin Máxima komt weer naar Leidsche Rijn

Koningin Máxima viert op 5 oktober de 20ste verjaardag van het stadsdeel Leidsche Rijn op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. De koningin maakt samen met burgemeester Jan van Zanen een wandeling door Leidsche Rijn Centrum. Ze spreekt dan met bewoners van verschillende woonvormen die de wijk kent, zoals de atelierwoningen in De Kersenboomgaard en het project Place2BU, waar jongvolwassenen met elkaar leven.

Meer weten over dit verjaardagsfeest in Leidsche Rijn? Kijk dan op www.20jaarleidscherijn.nl


Bomenkap

We kappen tussen 24 september en 5 oktober een aantal bomen.
Lees meer over de bomenkap


Start sloop Mavo Tien in Terwijde

Woensdag 1 augustus 2018 start de sloop van het schoolgebouw van Mavo Tien aan de James Johnsonstraat 100 in Terwijde. Er wordt ruimte gemaakt voor de bouw van woningen. De middelbare school krijgt tijdelijk een nieuw gebouw in Leeuwesteyn.
Lees meer over de sloop Mavotien


Natuurspeeltuin De Hoef geopend

In de wijk Hoge Weide, bij Boerderij De Hoef is een nieuwe speeltuin gemaakt. Hij is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ook kinderen met een beperking kunnen hier meespelen. Omdat door het droge weer het gras nog niet goed genoeg gegroeid is, blijft de speeltuin nog even dicht. Eind augustus gaat hij open.
Lees meer over de speeltuin


Betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum

Vanaf maandag 2 juli 2018 gaat het betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern (het winkelgebied) en Zuid in. Het invoeren van betaald parkeren was uitgesteld omdat er technische problemen waren. Deze problemen zijn opgelost.
Lees meer over betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum


Speelbos inrichten aan de Pieter d’Hontlaan

We gaan de groenstrook met bomen aan de Pieter d’Hontlaan inrichten als speelbos. Een plek voor avontuurlijk spelen voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Bewoners konden stemmen op 3 verschillende ontwerpen voor de speelplek. De meeste bewoners hebben gekozen voor een kabelbaan en het klauterparcours met 3 bruggen.

Lees meer over het speelbos


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkambities staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen elke 4 jaar aan bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In het wijkactieprogramma leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkambities en het wijkactieprogramma

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Volg ons

 

Wijkwethouder

Victor Everhardt
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres (tijdelijk)

Dorpsplein 1, Vleuten

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht