Wijk Leidsche Rijn Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave (voorheen wijkactieprogramma en wijkambitie) leest u de belangrijkste projecten en acties voor het komende jaar. In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving van de wijk.

Meer ruimte voor jongeren in Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wonen steeds meer jongeren tussen de 12 en 24 jaar. We willen deze groeiende groep meer ruimte en plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Kappen boom Meredith Willsonstraat

We kappen tussen 25 februari en 8 maart 1 boom bij u in de wijk. De bomen in uw wijk zijn gecontroleerd en 1 witte els in de Meredith Willsonstraat ter hoogte van huisnummer 1 is niet meer veilig voor de omgeving. In het plantseizoen (november tot en met maart) planten wij op de open plek een nieuwe boom.


Informatiecentrum Leidsche Rijn gesloten

Het informatiecentrum aan de Verlengde Hogeweidebaan 1 heeft op 23 december 2018 definitief de deuren gesloten. Informatie over de projecten en werkzaamheden in de wijk vindt u op www.leidscherijn.nl of u kunt natuurlijk terecht bij het Wijkbureau Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern (Dorpsplein 1, Vleuten) voor uw vragen over de wijk.  


Leidsche Rijn krijgt hoogste gebouw van Utrecht

Het winnende plan voor de hoogbouwkavel in Leidsche Rijn is bekendgemaakt. Het plan MARK heeft gewonnen met 3 hoge torens van 80, 100 en 140 meter. Dit betekent dat er voor het eerst een gebouw hoger dan de Domtoren wordt gebouwd. Er komen ongeveer 1.100 huur- en koopwoningen in met een rooftopbar. Tussen de torens komt een stadsbos.

Lees meer op www.utrecht.nl/hoogbouwleidscherijn


Vuurwerkvrije zones

Kaart Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern met vuurwerkvrije zones. Zie de lijst onder de tabel voor een opsomming per wijk.
klik op afbeelding voor vergroting

In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern zijn 12 dieren(buiten)verblijven en natuurgebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone. Hier mag u nooit vuurwerk afsteken, ook niet tijdens de officiële afsteektijden van 31 december 18:00 uur tot en met 1 januari 02:00 uur. “Heel goed dat Dierenweide Vleuten een vuurwerkvrije zone is”, aldus voorzitter Ria Hilhorst.

Wilt u ook samen met uw buren een straat, pleintje of speeltuin zonder vuurwerk? Maak samen met uw buren afspraken hierover. En maak gebruik van de raamposters. Deze liggen voor u klaar op het wijkbureau van Leidsche Rijn, Dorpsplein 1 in Vleuten.

Bekijk de vuurwerkvrije zones op www.utrecht.nl/vuurwerkGemeentelijke vellijst najaar 2018

De aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2018 is bekendgemaakt. Op de vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren.

Bekijk de vellijst najaar 2018 en meer informatie over de vellijst


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkopgave staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In de wijkopgave leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkopgave Leidsche Rijn

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Victor Everhardt
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres (tijdelijk)

Dorpsplein 1, Vleuten

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht