Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Woningbouwproject Art Royale

Op de plek waar het tijdelijke kindcentrum Leeuwesteyn stond komen 4 twee-onder-een-kap en 3 vrijstaande koopwoningen in het project Art Royale. Wij verwachten dat de bouw in de tweede helft van 2024 start.

Lees meer over Art Royale


Woningen Leeuwepoort

Op de plek van het tijdelijke schoolgebouw van Academie Tien worden 112 woningen in verschillende prijsklassen gebouwd. Er komen 56 betaalbare koopappartementen, 28 middeldure en 28 dure eengezinskoopwoningen.

Lees meer over Leeuwepoort


Woningen aan de Verlengde Utrechtseweg

Aan de Verlengde Utrechtseweg in Het Zand komen 28 twee-onder-een-kapkoopwoningen in het project Crescendo. 

Lees meer over Crescendo


Route naar nieuwe fietsbrug Papendorp gekozen

We hebben onderzocht hoe de route van Papendorp via de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar het 24 Oktoberplein moet gaan lopen. We hebben een optie gekozen die we nu verder uitwerken.

Lees meer over de aansluiting van de brug op het 24 Oktoberplein


Onderzoek naar Parkwijk-Zuid

We hebben onderzocht hoe het gaat met de buurt Parkwijk-Zuid. Wat gaat er goed en wat vraagt aandacht? Dit onderzoek hebben we gedaan voor 11 buurten in de stad. We hebben de cijfers van Buurten in cijfers vergeleken met de stedelijke cijfers. Zo kwamen we tot deze 11 buurten, omdat ze verschillen met het stedelijk gemiddelde. Deze cijfers bespraken we met buurtbewoners en professionals om beter te begrijpen waar de verschillen vandaan komen. De resultaten van het onderzoek en de gesprekken noemen we het buurtprofiel.

Lees meer over het onderzoek naar Parkwijk-Zuid

Buurtagenda

Voor Parkwijk-Zuid komt er een buurtagenda, daarin kijken we samen met bewoners, organisaties en professionals uit de wijk hoe we de buurt kunnen verbeteren.

Lees meer over de buurtagenda van Parkwijk-Zuid


Tijdelijke huisvesting ISUtrecht op Papendorp

We hebben samen met de International School Utrecht (ISUtrecht) een nieuwe tijdelijke plek gevonden voor het schoolgebouw op Papendorp. Dit is kavel N28, naast de Marinus van Tyruslaan. Vanaf het schooljaar 2023-2024 is deze tijdelijke huisvesting klaar voor 1.200 leerlingen. Hierdoor krijgen alle leerlingen van de school (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) les op 1 plek.

Lees meer over huisvesting International School Utrecht


Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag