Wijk Leidsche Rijn Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave (voorheen wijkactieprogramma en wijkambitie) leest u de belangrijkste projecten en acties voor het komende jaar. In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving van de wijk.

Meer ruimte voor jongeren in Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wonen steeds meer jongeren tussen de 12 en 24 jaar. We willen deze groeiende groep meer ruimte en plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Gemeentelijke vellijst najaar 2018

De aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2018 is bekendgemaakt. Op de vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren.

Bekijk de informatie over de vellijst en de vellijst najaar 2018


Natuurspeeltuin De Hoef geopend

In de wijk Hoge Weide, bij Boerderij De Hoef is een nieuwe speeltuin gemaakt. Hij is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ook kinderen met een beperking kunnen hier meespelen. Op 20 oktober gaat de speeltuin beperkt open.

Kijk voor informatie over openingstijden op de website van natuurspeeltuin De Hoef


Speelbos inrichten aan de Pieter d’Hontlaan

We gaan de groenstrook met bomen aan de Pieter d’Hontlaan inrichten als speelbos. Een plek voor avontuurlijk spelen voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Bewoners konden stemmen op 3 verschillende ontwerpen voor de speelplek. De meeste bewoners hebben gekozen voor een kabelbaan en het klauterparcours met 3 bruggen.

Lees meer over het speelbos


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkambities staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen elke 4 jaar aan bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In het wijkactieprogramma leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkambities en het wijkactieprogramma

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Victor Everhardt
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres (tijdelijk)

Dorpsplein 1, Vleuten

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht