Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Denk 8 juni mee over Park Leeuwesteyn

We maken een nieuw groen stadspark in Leidsche Rijn Centrum: Park Leeuwesteyn. Een park voor en door bewoners. Op 8 juni organiseren we een inloopbijeenkomst voor omwonenden. Wij vertellen dan op welke punten we letten bij het maken van dit park. U kunt dan uw vragen stellen en uw wensen, ideeën en zorgen delen.

  • Wanneer: 8 juni
  • Hoe laat: 19.00 - 21.00 uur
  • Waar: De Vrijstaat, Hof van Monaco 3

Lees meer over Park Leeuwesteyn en hoe u kunt meedenken


Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen op de Belcampostraat

Vanaf half mei 2023 krijgen 28 vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijke opvang op de Belcampostraat. Dat is voor een periode van 1 jaar, dus tot en met 30 april 2024. Als het nodig is verlengen we hun verblijf met 1 jaar. Opvang op de eerste verdieping van het gebouw staat niet in het bestemmingsplan. We hebben vergunning gekregen om op de eerste verdieping opvang mogelijk te maken voor de maximale periode van 2 jaar.

De gemeente regelt de opvang op de locatie en zorgt ervoor dat medewerkers van de Tussenvoorziening de mensen begeleiden.

5 extra woonruimtes

Op omliggend terrein plaatsen we mogelijk ook 5 tijdelijke woonruimtes voor 30 vluchtelingen. De plannen hiervoor zijn niet definitief. Als ze definitief zijn, dan vragen we hier een vergunning voor. Dit is nodig omdat deze ruimtes niet opgenomen zijn in het bestemmingsplan.


 

Verplaatsbare flitser op de Stadsbaan en Vleutensebaan

Het Openbaar Ministerie (OM) plaatst donderdag 11 mei een verplaatsbare flitspaal ('flexflitser') op de Stadsbaan. De flitser controleert daar ongeveer 2 maanden de snelheid van weggebruikers. Op 13 juli gaat de flitser naar de Vleutensebaan in Leidsche Rijn. Daar blijft de flitser ook ongeveer 2 maanden staan. Later in het jaar staat de verplaatsbare flitser nog een keer op deze plekken.

Informatie over de verplaatsbare flitspaal op de website van het OM


Onderzoek naar Parkwijk-Zuid

We hebben onderzocht hoe het gaat met de buurt Parkwijk-Zuid. Wat gaat er goed en wat vraagt aandacht? Dit onderzoek hebben we gedaan voor 11 buurten in de stad. We hebben de cijfers van Buurten in cijfers vergeleken met de stedelijke cijfers. Zo kwamen we tot deze 11 buurten, omdat ze verschillen met het stedelijk gemiddelde. Deze cijfers bespraken we met buurtbewoners en professionals om beter te begrijpen waar de verschillen vandaan komen. De resultaten van het onderzoek en de gesprekken noemen we het buurtprofiel.

Lees meer over het onderzoek naar Parkwijk-Zuid

Buurtagenda

Voor Parkwijk-Zuid komt er een buurtagenda, daarin kijken we samen met bewoners, organisaties en professionals uit de wijk hoe we de buurt kunnen verbeteren.

Lees meer over de buurtagenda van Parkwijk-Zuid


Avontuurlijke speeltuinen

Vanaf 21 april kan uw kind avontuurlijk spelen in de bouwspeeltuin Voorn. In deze speeltuin liggen losse spullen, zoals buizen, autobanden en planken. Zo dagen we uw kind uit in zijn/haar spel. Avontuurlijk spelen prikkelt zijn/haar fysieke- en sociale vaardigheden. Ze nemen beslissingen, lossen problemen op en delen ideeën met elkaar.

Lees meer over avontuurlijke speeltuinen


Tijdelijke huisvesting ISUtrecht op Papendorp

We hebben samen met de International School Utrecht (ISUtrecht) een nieuwe tijdelijke plek gevonden voor het schoolgebouw op Papendorp. Dit is kavel N28, naast de Marinus van Tyruslaan. Vanaf het schooljaar 2023-2024 is deze tijdelijke huisvesting klaar voor 1.200 leerlingen. Hierdoor krijgen alle leerlingen van de school (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) les op 1 plek.

Lees meer over huisvesting International School Utrecht


Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag