Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Veilig stellen van kastanjeboom aan de Burgermeester Verderlaan

We stellen voor 10 april een kastanjeboom veilig in de Burgermeester Verderlaan ter hoogte van huisnummer 44.

Lees meer over de veilig stellen van de kastanjeboom


Denk mee over het ontwerp Berlijnplein

Het schetsontwerp van het nieuwe Berlijnplein is definitief. De verschillende gebouwen en de gebruikers hebben nu een plek. Ook is bepaald wat de openbare ruimte is. Het schetsontwerp is samen met de Pleingenoten gemaakt. Dit zijn de gebruikers van de gebouwen op het Berlijnplein. Vanuit deze schets beginnen we nu aan het voorlopig ontwerp.
 
U kunt meedenken en reageren op het ontwerp. We organiseren op woensdag 19 april een informatieavond bij Club RAUM, Berlijnplein 520. De avond duurt van 17.00 tot 19.00 uur. Inloop is vanaf 16.30 uur. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.


Kap zomereik in de Pieter d'Hontlaan

We vragen een kapvergunning aan voor een zomereik in de Pieter d'Hontlaan bij huisnummer 87. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Snoeien bomen Rijnkennemerlaan

We snoeien alle Italiaanse populieren op de Rijnkennemerlaan.

Lees waarom we snoeiwen op de Rijnkennemerlaan


Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen op de Belcampostraat

We bieden vanaf 1 mei 2023 tijdelijke opvang aan maximaal 60 vluchtelingen uit Oekraïne op de Belcampostraat. Dat is voor een periode van een jaar, met uitzicht op een jaar verlenging. Het gaat hier met name om de opvang van vrouwen, kinderen en ouderen. We regelen de opvang en zorgen voor begeleiding van de mensen door een sociaal beheerder. Ook is bij het gebouw en terrein 24 uur per dag beveiliging aanwezig.

Om het gebouw geschikt te maken voor tijdelijke bewoning, starten vanaf 1 maart voorbereidende bouwwerkzaamheden. Het gebouw wordt ingericht voor de opvang van maximaal 30 vluchtelingen uit Oekraïne. Op het omliggende terrein komen mogelijk ook 5 tijdelijke woningen. Daar kunnen we maximaal 30 vluchtelingen opvangen. Voor deze units wordt een aanvraag voor vergunning gedaan.


Tijdelijke huisvesting ISUtrecht op Papendorp

We hebben samen met de International School Utrecht (ISUtrecht) een nieuwe tijdelijke plek gevonden voor het schoolgebouw op Papendorp. Dit is kavel N28, naast de Marinus van Tyruslaan. Vanaf het schooljaar 2023-2024 is deze tijdelijke huisvesting klaar voor 1.200 leerlingen. Hierdoor krijgen alle leerlingen van de school (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) les op 1 plek.

Lees meer over huisvesting International School Utrecht


Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag