Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Meer groen in het Waterwinpark

In april en mei planten we meer bomen en struiken in het Waterwinpark. Dit maakt het park aantrekkelijker voor mensen en dieren. Later dit jaar openen we het kunstwerk Waterwinpark-lab.

Lees meer over het Waterwinpark


Aanleg watertrappen Plantsoen van Boedapest

Aan het Hof van Monaco in Leidsche Rijn Centrum maken we watertrappen. Dat zijn trappen waar water langs en overheen stroomt. De werkzaamheden starten vanaf 8 april en duren ongeveer 4 maanden. We gaan damwanden en funderingspalen plaatsen. Dat veroorzaakt geluid en trillingen. Die werkzaamheden duren ongeveer 2 weken en starten vanaf 24 april.

Lees meer over de watertrappen in het Plantsoen van Boedapest


Opvanglocatie Heivlinder sluit

De opvanglocatie voor 19 vluchtelingen uit Oekraïne aan de Heivlinder sluit vanaf 30 mei 2024. We vangen hier sinds 1 juni 2022 tijdelijk vluchtelingen op in 2 woningen. We konden deze woningen eerst huren voor een periode van 1 jaar. Dit is vorig jaar nog 1 keer verlengd met 1 jaar. Omdat we de woningen niet langer kunnen huren, verhuizen de vluchtelingen verhuizen de komende maanden naar een andere opvanglocatie.


Nieuw gebouw aan Berlijnplein klaar voor gebruik

Leidsche Rijn Centrum heeft er weer een nieuw bijzonder gebouw bij. In het gebouw aan het Berlijnplein zitten de middelbare school Academie Tien en Sporthal Het Plein. Op het dak van de sporthal ligt een openbaar, groen plein voor bewoners dat vanaf april te gebruiken is. Hier komen ook nog 7 beelden te staan. De school is verhuisd en leerlingen krijgen er na de kerstvakantie les.

Lees meer over het nieuwe gebouw aan het Berlijnplein

Woningbouwproject Art Royale

Op de plek waar het tijdelijke kindcentrum Leeuwesteyn stond komen 4 twee-onder-een-kap en 3 vrijstaande koopwoningen in het project Art Royale. Wij verwachten dat de bouw in de tweede helft van 2024 start.

Lees meer over Art Royale


Route naar nieuwe fietsbrug Papendorp gekozen

We hebben onderzocht hoe de route van Papendorp via de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar het 24 Oktoberplein moet gaan lopen. We hebben een optie gekozen die we nu verder uitwerken.

Lees meer over de aansluiting van de brug op het 24 Oktoberplein


Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag