Wijken Wat gebeurt er in wijk Leidsche Rijn?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk.

Meer ruimte voor jongeren in Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wonen steeds meer jongeren tussen de 12 en 24 jaar. We willen deze groeiende groep meer ruimte en plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen.

Lees meer over het uitbreiden van plekken en ruimte voor jongeren


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Kap van een boom aan de Langerakbaan

We kappen zo spoedig mogelijk een paardenkastanje aan de Langerakbaan, voor huisnummer 231. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Bewonersinitiatief verzachten Bernstein- en Musicalkade

Een groep initiatiefnemers van de Bernsteinkade heeft de wens om de inrichting van de Bernstein- en Musicalkade te verzachten. Daarvoor hebben ze met circa 30 huishoudens rondom deze kades een plan gemaakt en ingediend bij het Initiatievenfonds van het wijkbureau Leidsche Rijn.

Lees meer over de voorstellen


Gemeentelijke vellijst najaar 2019

De aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2019 is bekendgemaakt. Op de vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren.

Bekijk de informatie over de vellijst en de vellijst najaar 2019


De gemeenteraad op bezoek in Leidsche Rijn Centrum en Leeuwesteyn

Utrechtse raadsleden, bewoners en vertegenwoordigers van organisaties uit Leidsche Rijn maakten woensdagavond 16 oktober een fiets- en wandeltocht door Leidsche Rijn Centrum en Leeuwesteyn. Zij bekeken de laatste ontwikkelingen en praatten met bewoners, ondernemers en ontwikkelaars. Via onder meer Place2BU, bouwplaats Leeuwesteyn, ACADEMIE TIEN en Raum fietsten ze richting het Brusselplein. Vanaf het Brusselplein startte een informatieve wandeling door het centrum.
Ondanks het weer was de opkomst goed met 40 personen waaronder raadsleden van 10 van de 12 partijen.


Vanaf 1 oktober vervalt eerste uur gratis parkeren in Leidsche Rijn Centrum

Vanaf dinsdag 1 oktober vervalt het eerste uur gratis parkeren op straat in het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur. In de Brusselpleingarage kunt u wel nog steeds de eerste 2 uur gratis parkeren.

Lees meer over het parkeren in Leidsche Rijn Centrum


Nieuwe inrichting Muziekplein

Het Muziekplein, tegenover station Terwijde, richten we opnieuw in. Er komt meer groen, een sportplek, jongerenplek en een speeltuin.

Lees meer over het Muziekplein


Nieuwe locatie wijkbureau Leidsche Rijn

Vanaf donderdag 18 april zit wijkbureau Leidsche Rijn op een nieuwe locatie, midden in de wijk aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. Het wijkbureau is hét gemeentelijke aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers.

Lees waarvoor u bij het wijkbureau terecht kunt


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Plannen en doelen voor de wijk

In de wijkopgave staan de wensen en doelen voor de wijk. We vragen bewoners en de wijkraad wat belangrijke onderwerpen zijn in de wijk.

In de wijkopgave leest u wat de belangrijkste projecten en acties zijn voor het komende jaar. Ook activiteiten van ondernemers en bewoners staan in het programma.

Bekijk de wijkopgave Leidsche Rijn

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Kees Diepeveen
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Uw mening