Ontmoetingsplek en skatepark Willem-Alexanderpark

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom plaatsten we in het Willem-Alexanderplek een beweeg- en ontmoetingsplek voor jongeren.

Hoe ziet het eruit?

Bij de sportvelden in het Willem-Alexanderpark voegden we basketbalpalen, voetbal- en hockeydoeltjes toe.

In het noordelijke deel van het Willem-Alexanderpark, aan de Berlijnweg, maakten we een skatepark voor verschillende doelgroepen. Het skatepark bestaat uit zones voor verschillende sporten. Jong tot oud en beginners tot professionals kunnen hier steppen, skateboarden, BMX’en of inlineskaten.

Ook plaatsten we een overdekte zitplek voor jongeren. Dit huisje is gemaakt van cortenstaal met betonnen bankjes.

Nieuw skatepark in het Willem-Alexanderpark

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Waar?

Het Willem-Alexanderpark ligt in Leidsche Rijn, tussen de wijken Hoge Weide en Leeuwesteyn, evenwijdig aan de Stadsbaan. Het park ligt bovenop het dak van de A2-tunnel. In het noordelijk deel van het park is ruimte voor een ontmoetingsplek voor jongeren. De plek ligt in de buurt van de tijdelijke middelbare school Academie Tien en het fietspad door het Willem-Alexanderpark.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag