Veiligheid Amsterdamsestraatweg

We werken aan een veilige Amsterdamsestraatweg. Waar het prettig is om te wonen, winkelen en ondernemen. Er is steeds minder ruimte voor criminaliteit en ondermijning.

Waarom doen we dit?

In een prettige en gezonde woon- en winkelstraat is geen ruimte voor criminaliteit. Crimineel gedrag is niet altijd even zichtbaar op straat. Maar het kan wel zorgen voor onveilige situaties. Daarom proberen we crimineel gedrag tegen te houden, ook achter de voordeur.

Dit doen wij: aanpak ondermijning

We werken samen met politie en justitie om ondermijning op de Amsterdamsestraatweg tegen te gaan. Ondermijning betekent dat criminelen gebruik maken van legale ondernemingen of situaties voor illegale activiteiten. Bijvoorbeeld voor illegaal gokken, illegale prostitutie en het witwassen van crimineel geld.

  • We richten onze inzet op het tegenhouden en aanpakken van overlast, ondermijning en criminaliteit.
  • De aanpak is gericht op delicten (strafbare feiten), personen, gebouwen en branches. We werken samen met politie, RIEC, Belastingdienst, FIOD en Openbaar Ministerie.
  • We onderzoeken verdachte situaties op straat en in woningen en ondernemingen.
  • We werken samen met bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren.
  • Er is cameratoezicht.

Dit kunt u doen: melden!                  

Woont of werkt u op de Amsterdamsestraatweg? Dan ziet en hoort u soms meer dan wij. U kunt verdachte of onveilige situaties melden. Dat kan ook anoniem. Zo helpt u om verdachte situaties eerder in beeld te krijgen.

Verkeersveiligheid

We werken aan het opnieuw inrichten van de Amsterdamsestraatweg. Daarmee maken we de Amsterdamsestraatweg veiliger voor voetgangers en verkeer.

Waar helpt deze aanpak aan mee?

Het is onderdeel van de verbetering van de Amsterdamsestraatweg. We werken aan een prettige en veilige straat om te wonen, winkelen en ondernemen.