Wijken Veiligheid Amsterdamsestraatweg

Veiligheid is een belangrijk speerpunt in de verbetering van de Straatweg. De gemeente werkt hiervoor nauw samen de politie. Ook omwonenden en ondernemers leveren hun bijdrage. Want de Amsterdamsestraatweg maken we samen. 


Onderzoek veiligheidsbeleving Amsterdamsestraatweg

20-03-2018 | Van 19 maart tot en met 20 april 2018 voert Onderzoeksbureau Labyrinth voor gemeente Utrecht een bewonersenquête uit.
We willen weten hoe bewoners en ondernemers de veiligheid ervaren op de Amsterdamsestraatweg. Afgelopen 2 jaar is er een aantal veiligheidsmaatregelen uitgevoerd. De gemeente werkt daarnaast ook aan de uitstraling van de straat.  We willen graag weten of u dat merkt? In 2016 is hetzelfde onderzoek ook uitgevoerd. Met de onderzoeksuitkomsten weten we of onze aanpak werkt. 

De gemeente legt in het rapport ook de relatie tussen beleving van de mensen en het aantal meldingen van overlast, incidenten die zij ontvingen en de (handhavings)acties die zijn uitgevoerd. De resultaten maken we (anoniem) openbaar en we delen deze met betrokken bewoners en ondernemers.

Bekijk het onderzoek uit 2016 (pdf, 755 kB)


Overlast op straat? Bel de overlasttelefoon

Ziet u in de wijk Noordwest vuilniszakken op straat die er niet horen te staan? Hebt u overlast van jongeren? Of van auto's die fout geparkeerd staan?

Bel dan de overlasttelefoon: 06 - 38 62 14 96.

We gaan dan snel met uw melding aan de slag. De overlasttelefoon is bereikbaar van maandag tot en met zondag van 8.30 tot 22.30 uur.

Meldingen kunnen gaan over de Amsterdamsestraatweg, maar ook over andere buurten in de wijk. U kunt ook meldingen doen via www.utrecht.nl/melding.