Wijken Projecten in Maarschalkerweerd

Hieronder vindt u een overzicht van de projecten in Maarschalkerweerd, met een korte beschrijving.

Projecten in voorbereiding

Maarschalkerweerd-Noord

In Maarschalkerweerd-Noord willen we zorgen voor meer ruimte voor sportvelden, groen en recreatiemogelijkheden. Het gaat om het gebied dat ligt tussen de Laan van Maarschalkerweerd, de Mytylweg en de Kromme Rijn.

Meer over Maarschalkerweerd-Noord

Lunettenpark

Het Lunettenpark wordt een park waarin de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de forten (de lunetten) centraal staat. De forten worden opgeknapt en zijn in de toekomst voor het publiek toegankelijk. Het Lunettenpark met daarin Lunet I en II ligt in Maarschalkerweerd.

Meer over Lunettenpark

Galgenwaard en omgeving

Galgenwaard en omgeving wordt een bijzonder stukje nieuwe stad. We maken en onderzoeken samen met 2 andere initiatiefnemers plannen voor ‘het nieuwe Galgenwaard’. Sport blijft natuurlijk een belangrijke plek houden. Maar we willen er ook extra woningen, werkplekken en nieuwe voorzieningen voor elkaar krijgen.

Meer over Galgenwaard en omgeving

Koningsweg 135

De eigenaar van Koningsweg 135 is van plan om hier woningen te bouwen. Op de plek van de bedrijfswoning komen 2 nieuwe woningen. Het terrein erachter wordt groen, met 7 vrijliggende recreatiewoningen. Langs de Oud Wulverbroekwetering komen een openbaar wandelpad en brede groene oevers.

Meer over Koningsweg 135

Aanleg Mytylbrug

Er komt een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding over de Kromme Rijn, de Mytylbrug. Met de brug maken we Maarschalkerweerd en de sportvelden beter bereikbaar. De werkzaamheden beginnen ongeveer in 2024.

Lees meer over de bouw van de Mytylbrug

Hulp en contact Maarschalkerweerd

Telefoon

14 030

E-mail

noordoostoostzuid@utrecht.nl