Utrecht Science Park

Aan de oostelijke rand van Utrecht ligt het Utrecht Science Park (voorheen De Uithof). Samen met het ernaast gelegen kantorenpark Rijnsweerd is dit de economische motor van de stad en de regio. Hier werken mensen uit het onderwijs, onderzoek, gezondheidszorg en bedrijfsleven samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Het Utrecht Science Park is het grootste wetenschaps- en kennis (science)park van Nederland.

Wat gaat er gebeuren en waarom?

Onderwijs, zorg, onderzoek en innovatie staan in het Utrecht Science Park centraal. Dat unieke karakter willen we ook in de toekomst zo houden en verder ontwikkelen. Daarom maken we ruimte voor de groei van wonen, werken, sporten, verblijven en recreƫren. Tegelijkertijd willen we het landschap en de mogelijkheid voor verblijf in parken versterken.

Het gebied is levendig, groen, duurzaam en goed bereikbaar. Nieuwe en aantrekkelijke fiets- en wandelroutes en goed openbaar vervoer zorgen dat het Utrecht Science Park bereikbaar blijft voor iedereen. Parkeren gebeurt vooral aan de rand van het gebied. Daardoor is een groot deel van het Utrecht Science Park straks autoluw. Om invulling te geven aan de klimaatambities wordt er ruimte gezocht voor de opwekking van duurzame energie in de vorm van 1 of 2 windmolens en zonnevelden.

Projecten in Utrecht Science Park

High Five: nieuwbouw voor studenten

Nieuwbouw International School Utrecht

Hulp en contact Utrecht Science Park en Rijnsweerd

Telefoon

14 030 

E-mail

uspenrijnsweerd@utrecht.nl