Wijken Wat gebeurt er in wijk Overvecht?

Welk idee maakt Overvecht verkeersveiliger?

Wat vindt u het beste idee om Overvecht verkeersveiliger te maken? Tot eind januari konden er ideeën ingestuurd worden voor de prijsvraag ‘30 km, goed idee’. Tot 2 maart kunt u stemmen op het beste idee.

Lees meer over de prijsvraag en stem op het beste idee


Beroepenmarkt: leren en werken in de bouw en techniek

Kunt u wel wat hulp gebruiken om een baan te vinden? Werkt u graag met uw handen en bent u op zoek naar afwisseling? Kom op woensdag 4 maart naar de Beroepenmarkt: leren en werken in bouw en techniek. Ook zonder vooropleiding bent u van harte welkom.

Lees meer over de beroepenmarkt


Esdoorns ingepakt met plastic Maniladreef en Kretadreef

We kappen zo spoedig mogelijk een esdoorn op de hoek van de Kretadreef en een aan de Maniladreef. De boom is aangetast door roetschorsziekte. Roetschorsziekte is een schimmelziekte die bij mensen gezondheidsklachten kan geven. We hebben de boom ingepakt met plastic, om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt en voor klachten zorgt. Om andere bomen te beschermen kappen we de zieke boom met spoed.

Lees meer over deze kap


Vervangen kabels openbare verlichting

Van 27 januari tot en met 27 maart werken we aan de openbare verlichting. We vervangen oude kabels door nieuwe. Hierna moeten er veel minder storingen aan de openbare verlichting zijn.
De werkzaamheden vinden plaats in de Dommeringdreef, Pahud de Mortangesdreef, Jaap Edendreef, Fanny Blankers-Koendreef, Fenny de Soet-ten Boschdreef, Oderdreef en Moldaudreef.


Huisbezoeken en bedrijfsbezoeken in Overvecht

In Overvecht gaat een wijkinterventieteam huisbezoeken en bedrijfsbezoeken afleggen om verkeerd gebruik van uitkeringen, toeslagen en regelingen te voorkomen. In dit team zitten medewerkers van de gemeente Utrecht, de Belastingdienst, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank en de politie. Zij werken samen op het gebied van controle en handhaving. Daarnaast kijken ze of inwoners en bedrijven misschien nog recht hebben op andere regelingen.

Meer informatie over de huisbezoeken en bedrijfsbezoeken in Overvecht


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Gemeentelijke vellijst najaar 2019

De aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2019 is bekendgemaakt. Op de vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren.

Bekijk de informatie over de vellijst en de vellijst najaar 2019


Omgevingsvergunningen coffeeshop Tennesseedreef verleend

Een ondernemer op Nieuw-Overvecht wil aan de Tennesseedreef een coffeeshop beginnen. Deze ondernemer heeft daarvoor een vergunningen aangevraagd. Wij hebben de omgevingsvergunning inmiddels verleend.

Bekijk de exploitatievergunning van de coffeeshop op mijnoverheid.nl


Meer woningen middensegment Camera Obscuradreef en omgeving

Een gevarieerder woningaanbod in Overvecht. En een groenere, aantrekkelijkere en gebruiksvriendelijkere openbare ruimte. Dat is wat de Mix, een samenwerking van gemeente Utrecht, Woningcorporatie Mitros en BPD, moet gaan opleveren. Bijzonder is dat we de sociale huurwoningen die in de omgeving verdwijnen, terugbouwen op andere plekken in Utrecht.

Lees meer over het project op www.mix-utrecht.nl


Vervangen bomen op de Carnegiedreef

Ruim 60 bomen op de Carnegiedreef groeien niet goed. Daarom vervangt de gemeente deze bomen.

Lees meer over het vervangen van de bomen op de Carnegiedreef


Jongerencultuurhuis Kanaleneiland (JCHK) gaat Jongerencultuurhuis Overvecht beheren

Het Jongerencultuurhuis Overvecht is stap dichterbij. De jongeren willen heel graag een plek in de wijk voor muziek en theater en meer ‘urban culture’. Het Jongerencultuurhuis Kanaleneiland (JCHK) gaat deze plek voor jongeren in Overvecht ontwikkelen en beheren. Deze organisatie gaat in overleg met de gemeente en andere betrokkenen op zoek naar een passende locatie. We verwachten dat de organisatie deze zomer samen met de jongeren op de locatie aan de slag gaat.

Lees meer het jongerencultuurhuis


Vernieuwen Noordelijke Randweg

De gemeente wil de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vernieuwen. De weg is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad.

Meer over de Noordelijke Randweg


Overvecht-Noord aardgasvrij

Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse woonwijk die uiterlijk in 2030 aardgasvrij wordt. Hiermee zetten we de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken.

Meer over aardgasvrij Overvecht-Noord


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Kees Diepeveen
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Uw mening