Wijken Wat gebeurt er in wijk Overvecht?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Aanpassen speelplein Colombiadreef

Op maandag 17 mei beginnen we met het aanpassen van het speelplein aan de Colombiadreef. Dit was de wens van een aantal bewoners rondom de straat. We beginnen eerst met het vervangen van een aantal speeltoestellen door nieuwe klim- en klautertoestellen. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Tijdens de werkzaamheden sluit de aannemer waar mogelijk het terrein af voor de veiligheid. Onverwachte zaken zoals onbekende kabels en leidingen in de ondergrond of aanhoudende regen kunnen tot vertraging leiden.

Hiernaast willen we een deel van de klinkers vervangen door gras en rondom het plein komen verschillende planten. Het aanpassen van de beplanting gebeurt in het najaar.


Kap esdoorn aan de Venezueladreef

We kappen zo spoedig mogelijk een esdoorn aan de Venezueladreef ter hoogte van huisnummer 2. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Nieuwe bewonersverbinders stellen zich voor

Awad en Jordy zijn de nieuwe Bewonersverbinders in Overvecht: ‘Wij kiezen heel bewust om dit samen en vooral met jullie te doen. Vanuit onze vriendschap voor elkaar die is ontstaan in deze wijk. Een wijk met prachtige plekken en bewoners waarin we elkaar ontmoeten en oog hebben voor elkaar.’

Lees meer over Awad en Jordy


Plaatsen tijdelijke camera's rond de Seinedreef

Van 18 maart 2020 tot en met 17 juni 2021 plaatsen we camera's op de Seinedreef. Dit is nodig om criminaliteit en overlast voor bewoners, bezoekers en ondernemers te voorkomen.

Lees meer over cameratoezicht

Bezwaar

Hebt u bezwaar tegen de camera's? Lees op officielebekendmakingen.nl hoe u bezwaar kunt maken.


Werkzaamheden Zambesidreef en Neckardreef

Gemeente en bewoners willen de bocht Zambesidreef – Oranjerivierdreef en de bocht Neckardreef – Theemsdreef verkeersveiliger maken voor voetgangers en fietsers.

Lees wat we gaan doen op de Zambesidreef

Lees wat we gaan doen op de Neckardreef


Verkeersveiligheid prijsvraag 30 km, goed idee

We willen de maximumsnelheid op een aantal wegen in Overvecht omlaag brengen van 50 naar 30 km per uur. Dit aanpassen kost tijd. Daarom vroegen we bewoners en bureaus om ideeën hoe we de snelheid al eerder omlaag kunnen krijgen.
Bekijk wat we met deze ideeën doen


Tijdelijk fietspad op rijbaan Brailledreef

We sluiten tijdelijk 1 rijbaan van de Brailledreef af voor gemotoriseerd verkeer (auto’s, motors, brommers en vrachtwagens). Deze rijbaan kunnen fietsers gebruiken in de richting van de Einsteindreef. Deze maatregel is nodig om fietsers meer ruimte te geven, zodat zij 1,5 meter afstand kunnen houden.

Lees meer over de maatregelen op de Brailledreef


Vernieuwen Noordelijke Randweg

De gemeente wil de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vernieuwen. De weg is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad.

Meer over de Noordelijke Randweg


Overvecht-Noord aardgasvrij

Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse woonwijk die uiterlijk in 2030 aardgasvrij wordt. Hiermee zetten we de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken.

Meer over aardgasvrij Overvecht-Noord


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

Wijkwethouder

Kees Diepeveen
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur