Wat gebeurt er in wijk Overvecht?

Projecten en ontwikkelingen in Overvecht

Benieuwd welke projecten en ontwikkelingen er in Overvecht zijn? Klik dan op de kaart hiernaast. U ziet onder andere projecten en ontwikkelingen die gaan over:

  • opnieuw ontwikkelen gebouwen/straten
  • opknappen gebouwen/straten
  • verkeersprojecten
  • projecten in de openbare ruimte
  • vastgoedprojecten

Opvang vluchtelingen Indusdreef verlengd tot 1 januari 2025

We verlengen de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in zorgcentrum Careyn Rosendael tot 1 januari 2025. We bieden hier 38 opvangplekken aan. Sinds 18 april 2022 vangen we 38 vluchtelingen op in 1 vleugel van het zorgcentrum. Deze is door de bouw en de voorzieningen ook geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. De Oekraïense vluchtelingen wonen hier vrijwel zelfstandig, dankzij Careyn Rosendael. Zorgorganisatie Lister verzorgt het sociaal beheer.


Opvang vluchtelingen Piramidedreef verlengd tot 1 juli 2024

We verlengen de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in het hoofdgebouw en noodlokalen aan de Piramidedreef tot 1 juli 2024. Op deze plekken vangen we nu 71 Oekraïense vluchtelingen op. In het noodgebouw naast de oude school vangen we sinds 23 januari 2023 al maximaal 24 vluchtelingen op. En sinds 9 juni 2023 bieden we ook opvang aan 47 vluchtelingen in het hoofdgebouw op de Piramidedreef 5. Zorgorganisatie Lister verzorgt het sociaal beheer.


Opnieuw inrichten speeltuin Suster Bertkendreef

De speeltuin aan de Suster Bertkendreef is verouderd en krijgt daarom een opknapbeurt. U kon tot en met 9 november meedenken over welke speeltoestellen en inrichting u hier wilt hebben. Deze speelplek willen we voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 9 jaar inrichten. Dit is bepaald op basis van het aantal kinderen in de buurt, hun leeftijd en hoe dit zich ontwikkelt in de komende jaren.

Na uw reacties

Wij verzamelen alle reacties en verwerken het in voorlopige ontwerpen. Dit willen we in december 2023 doen. U krijgt deze ontwerpen te zien en u kunt op uw favoriet ontwerp stemmen. Het ontwerp met de meeste stemmen werken we uit in een definitief ontwerp. U krijgt hier een wijkbericht over in januari 2024. Daarna gaan we over tot het opnieuw inrichten van de speelplek. Wij verwachten in het voorjaar van 2024 dit te doen.


Natuurgebied Zuilen

Natuurgebied Zuilen aan de Vecht bestaat nu vooral uit weilanden. De gemeente wil hier meer verschillende soorten bomen, bloemen, planten, insecten en dieren de ruimte geven. Maar ook meer ruimte om te wandelen, samen te sporten en de cultuurgeschiedenis te ervaren. 

Bekijk en reageer op het voorlopige plan


Verbouwing en nieuwe gebruiker Boadreef 2

We verbouwen schoolgebouw Lux en de gymzaal. Dat is de school voor speciaal onderwijs aan de Stauntonstraat. Lux verhuist (voor ongeveer 1 jaar) naar een tijdelijke huisvesting aan de Boadreef 2.

Lees meer over de verbouwing van Lux


Noodopvang vluchtelingen Indusdreef

We willen zo snel mogelijk 800 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen langdurig beschikbaar te hebben. Wij zoeken naar plekken die zo huiselijk en stabiel mogelijk zijn en we hebben zo'n plek gevonden: verpleeghuis Careyn Rosendael aan de Indusdreef 5. Hier is vanaf midden april 2022 een lege vleugel beschikbaar voor de opvang van 28 personen. Deze plek is geschikt voor vrouwen, kinderen en ouderen. Medewerkers van Lister bieden ondersteuning aan de mensen die hier gaan wonen. Deze opvangplek is voorlopig beschikbaar voor 6 tot 12 maanden.


Vernieuwen Noordelijke Randweg

We willen de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vernieuwen. De weg is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad.

Meer over de Noordelijke Randweg


Overvecht-Noord aardgasvrij

Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse woonwijk die uiterlijk in 2030 aardgasvrij wordt. Hiermee zetten we de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken.

Meer over aardgasvrij Overvecht-Noord


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

Wijkwethouder

Rachel Streefland
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

Maandag: 11.00 – 17.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur