Wijken Wat gebeurt er in wijk Overvecht?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Noodkap witte paardenkastanje in het Vechtzoompark

We kappen binnenkort met spoed een witte paardenkastanje in het Vechtzoompark aan de achterzijde van de Vechtdijk ter hoogte van huisnummer 152. We planten later nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap 4 zieke iepen aan de Loevenhoutsedijk

We kappen binnenkort 4 bomen bij u in de buurt. Het gaat om 4 zieke iepen aan de Loevenhoutsedijk bij huisnummer 132.

Lees meer over deze kap


Noodkap sierkersen aan de Koeweitdreef

We kappen binnenkort 2 sierkersen op een binnenterrein aan de Koeweitdreef ter hoogte van huisnummer 22. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Coronavaccinatie in Overvecht in september en oktober

Iedereen vanaf 12 jaar die nog geen afspraak heeft gemaakt voor een coronavaccinatie, kan zich in Overvecht laten vaccineren. Dat kan in september en oktober op deze dagen:

  • vrijdag 10 september: 14.30-21.00 uur
  • vrijdag 17 september: 14.30-21.00 uur
  • vrijdag 24 september: 14.30-21.00 uur
  • vrijdag 1 oktober: 14.30-21.00 uur

Plaats: De Dreef, Schooneggendreef 27H

U hoeft geen afspraak te maken. Het is belangrijk dat u een geldige ID-kaart of paspoort meeneemt. U kunt kiezen tussen het Janssen of het Pfizer vaccin.


Berenzinadreef en Kasaidreef maken we verkeersveiliger

We willen de maximumsnelheid op een aantal wegen in Overvecht omlaag brengen van 50 naar 30 km per uur. Dit aanpassen kost tijd. Daarom organiseerden we een prijsvraag waarin we bewoners en bureaus vroegen om ideeën hoe we de snelheid al eerder omlaag kunnen krijgen. Met de winnende ideeën starten we nu om de Berenzinadreef en Kasaidreef verkeersveiliger te maken.


Sluiting woning Peetersdreef

In juni heeft de politie drugs, geld, een vuurwapen en spullen die wijzen op mogelijke drugshandel gevonden in een woning aan de Peetersdreef. Deze spullen zijn in beslag genomen en een 40-jarige Utrechter is aangehouden. De burgemeester heeft per 2 augustus de woning voor 6 maanden gesloten.

Lees meer over de aanpak van drugscriminaliteit


Kap van een boom aan de Londrinadreef

We kappen zo spoedig mogelijk een es aan de Londrinadreef. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Veilig bedrijventerrein Overvecht

Utrecht wil een stad zijn waar iedereen zich thuis en veilig voelt, ook op bedrijventerreinen. Daarom treedt de gemeente samen met onder andere de politie en het Openbaar Ministerie op tegen criminaliteit op bedrijventerrein Overvecht.

Lees meer over samen veilig bedrijventerrein Overvecht


Kap van een zieke iep aan de Patagoniedreef

We kappen zo spoedig mogelijk een zieke iep aan de Patagoniedreef ter hoogte van huisnummer 81. Deze boom heeft iepziekte. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Ontwikkeling raamprostitutie Nieuwe Zandpad

Wij hebben een partij geselecteerd die raamprostitutie op het Nieuwe Zandpad (tussen waterzuivering en de Einsteindreef) verder wil ontwikkelen. In het voorjaar 2022 weet de partij of ze echt kunnen bouwen. Dit hangt af van de uitwerking van de plannen en het onderzoek naar integriteit.

Lees meer over Het Nieuwe Zandpad

 


Werkzaamheden Zambesidreef en Neckardreef

Gemeente en bewoners willen de bocht Zambesidreef – Oranjerivierdreef en de bocht Neckardreef – Theemsdreef verkeersveiliger maken voor voetgangers en fietsers.

Lees wat we gaan doen op de Zambesidreef

Lees wat we gaan doen op de Neckardreef


Tijdelijk fietspad op rijbaan Brailledreef

We sluiten tijdelijk 1 rijbaan van de Brailledreef af voor gemotoriseerd verkeer (auto’s, motors, brommers en vrachtwagens). Deze rijbaan kunnen fietsers gebruiken in de richting van de Einsteindreef. Deze maatregel is nodig om fietsers meer ruimte te geven, zodat zij 1,5 meter afstand kunnen houden.

Lees meer over de maatregelen op de Brailledreef


Vernieuwen Noordelijke Randweg

De gemeente wil de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vernieuwen. De weg is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad.

Meer over de Noordelijke Randweg


Overvecht-Noord aardgasvrij

Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse woonwijk die uiterlijk in 2030 aardgasvrij wordt. Hiermee zetten we de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken.

Meer over aardgasvrij Overvecht-Noord


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

Wijkwethouder

Kees Diepeveen
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur