Wat gebeurt er in wijk Overvecht?

Opvanglocatie Piramidedreef sluit

Sinds 23 januari 2023 vangen we 71 vluchtelingen uit Oekraïne op in het hoofdgebouw en in de noodlokalen aan de Piramidedreef 5. Deze tijdelijke opvang sluit op 1 juli 2024. De Piramidedreef 5 is dan niet meer beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Na 1 juli 2024 komt op deze plek sociale verhuur. Dat was al eerder de bedoeling. Dit werd uitgesteld om tijdelijk de vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. De vluchtelingen verhuizen naar een andere opvangplek.


Opvang vluchtelingen Brandenburchdreef

We bieden vanaf 1 juni 2024 tot 1 november 2025 opvang aan 36 vluchtelingen uit Oekraïne aan de Brandenburchdreef 5. We huren dit gebouw voor 1,5 jaar van eigenaar Abrona. De plekken voor opvang verspreiden we zo goed mogelijk over de stad. Het gebouw aan de Brandenburchdreef richten we in voor de opvang van 36 vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang start vanaf juni 2024 en loopt tot november 2025. We regelen de opvang en zorgen voor begeleiding van de mensen door een sociaal beheerder op deze plek. Het plan van eigenaar Abrona voor de langere termijn is om het gebouw te slopen en een nieuw gebouw te bouwen. De tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen staan deze plannen niet in de weg.


Projecten en ontwikkelingen in Overvecht

Benieuwd welke projecten en ontwikkelingen er in Overvecht zijn? Klik dan op de kaart hiernaast. U ziet onder andere projecten en ontwikkelingen die gaan over:

  • opnieuw ontwikkelen gebouwen/straten
  • opknappen gebouwen/straten
  • verkeersprojecten
  • projecten in de openbare ruimte
  • vastgoedprojecten

Natuurgebied Zuilen

Natuurgebied Zuilen aan de Vecht bestaat nu vooral uit weilanden. De gemeente wil hier meer verschillende soorten bomen, bloemen, planten, insecten en dieren de ruimte geven. Maar ook meer ruimte om te wandelen, samen te sporten en de cultuurgeschiedenis te ervaren. 

Bekijk en reageer op het voorlopige plan


Verbouwing en nieuwe gebruiker Boadreef 2

We verbouwen schoolgebouw Lux en de gymzaal. Dat is de school voor speciaal onderwijs aan de Stauntonstraat. Lux verhuist (voor ongeveer 1 jaar) naar een tijdelijke huisvesting aan de Boadreef 2.

Lees meer over de verbouwing van Lux


Opvang vluchtelingen Indusdreef verlengd

De gemeente Utrecht verlengt de opvang van vluchtelingen uit Oekraine in zorgcentrum Careyn Rosendael tot 1 januari 2025. De gemeente biedt hier 38 opvangplekken aan.


Vernieuwen Noordelijke Randweg

We willen de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vernieuwen. De weg is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad.

Meer over de Noordelijke Randweg


Overvecht-Noord aardgasvrij

Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse woonwijk die uiterlijk in 2030 aardgasvrij wordt. Hiermee zetten we de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken.

Meer over aardgasvrij Overvecht-Noord


Wat gebeurt er nog meer in de wijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

Wijkwethouder

Rachel Streefland
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

Maandag: 11.00 – 17.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur