Wijken Wat gebeurt er in wijk Zuidwest?

Bijeenkomst Toekomstexpeditie van 21 maart uitgesteld

Volgende week zaterdag 21 maart zou de tweede bijeenkomst zijn van de Toekomstexpeditie, waarin we samen een omgevingsvisie maken voor Kanaleneiland en Transwijk. Deze bijeenkomst gaat niet door. Hiermee volgen we de richtlijn van de regering om tot en met 31 maart bijeenkomsten met 100 of meer personen niet door te laten gaan vanwege het coronavirus. We informeren u volgende week over een aangepaste planning voor de Toekomstexpeditie.


Noodkap 2 Californische cipressen aan de Van Zijstweg

We kappen zo spoedig mogelijk 2 Californische cipressen aan de Van Zijstweg bij huisnummer 51. Er komen nieuwe bomen terug.

Meer over de kap van deze bomen aan de Van Zijstweg


Vanaf 1 april 2020 betaald parkeren in Rivierenwijk - Westravenstraat

De gemeente voert vanaf 1 april 2020 in de Westravenstraat en omgeving betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor de invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 13 februari 2020 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over de invoering van betaald parkeren in de Westravenstraat


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Gemeentelijke vellijst najaar 2019

De aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2019 is bekendgemaakt. Op de vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren.

Bekijk de informatie over de vellijst en de vellijst najaar 2019


Omgevingsvisie Kanaleneiland en Transwijk

De gemeente werkt aan een nieuwe omgevingsvisie voor Kanaleneiland en Transwijk. Daarmee willen we de leefbaarheid in deze wijk verbeteren.

Lees meer over de omgevingsvisie Kanaleneiland en Transwijk


Kanaleneiland-Zuid wordt duurzame stadswijk

Woningcorporatie Bo-ex knapt de komende jaren 12 flats op in Kanaleneiland-Zuid. De opknapbeurt biedt bewoners meer comfort. En een energiezuinig huis is beter voor het milieu.

Lees meer over het duurzaam maken van Kanaleneiland-Zuid


Werkzaamheden in en om Dichterswijk

In en om Dichterswijk zijn veel langdurige wegwerkzaamheden. We doen ons best deze werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zodat er zo min mogelijk hinder is.

Lees meer over de werkzaamheden in en om Dichterswijk

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188, Utrecht

Openingstijden

ma, di, do, vr 9.00-12.00 uur
woensdag 13.00-17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Uw mening