Wijken Wat gebeurt er in wijk Zuidwest?

Herinrichting Socrateslaan

De Socrateslaan wordt een laan met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Er komt 1 rijstrook per rijrichting voor auto’s en een groene middenberm met een dubbele bomenrij. Ook maken we groen tussen het fietspad en de rijbaan en tussen de fietspaden. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid, gaat oversteken makkelijker en wordt de laan mooier en leefbaarder.

Lees meer over de herinrichting van de Socrateslaan


Kap iep Aziëlaan

We kappen zo spoedig mogelijk een iep aan het voetpad op de hoek van de Aziëlaan en de Marco Pololaan. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Noodkap 2 esdoorns Beneluxlaan

We kappen zo snel mogelijk 2 esdoorns aan de Beneluxlaan. Beide bomen zijn dood en vormen een gevaar voor de omgeving. We planten 2 nieuwe bomen terug. Dit doen we in het plantseizoen, dat loopt van november tot maart.


Herinrichting voorrangsplein op 't Goylaan

We passen het voorrangsplein op 't Goylaan bij de Constant Erzeijstraat en Hooft Graaflandstraat aan. Hiermee komt er meer overzicht en duidelijkheid voor het verkeer op het plein. De herinrichting start maandag 24 augustus en duurt tot midden oktober.

Lees meer over de aanpassingen


Kap 4 iepen aan de Rooseveltlaan

We kappen zo spoedig mogelijk  4 iepen aan de Rooseveltlaan. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over deze kap


Omgevingsvisie Kanaleneiland en Transwijk

De gemeente werkt aan een nieuwe omgevingsvisie voor Kanaleneiland en Transwijk. Daarmee willen we de leefbaarheid in deze wijk verbeteren.

Lees meer over de omgevingsvisie Kanaleneiland en Transwijk


2 nieuwe flitspalen in Kanaleneiland

In de week van 6 april plaatsen we 3 extra flitspalen in Utrecht om de verkeersveiligheid te verbeteren. 2 daarvan komen in Kanaleneiland: op de Beneluxlaan bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en op de Beneluxlaan ter hoogte van de Bernadottelaan. De flitspalen gaan over een paar weken aan. Wie wordt geflitst, krijgt een boete. De flitspalen moeten te hard rijden en door rood rijden tegengaan.


Vanaf 1 april 2020 betaald parkeren in Rivierenwijk - Westravenstraat

De gemeente voert vanaf 1 april 2020 in de Westravenstraat en omgeving betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor de invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 13 februari 2020 een parkeervergunning aanvragen.

Lees meer over de invoering van betaald parkeren in de Westravenstraat


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Kanaleneiland-Zuid wordt duurzame stadswijk

Woningcorporatie Bo-ex knapt de komende jaren 12 flats op in Kanaleneiland-Zuid. De opknapbeurt biedt bewoners meer comfort. En een energiezuinig huis is beter voor het milieu.

Lees meer over het duurzaam maken van Kanaleneiland-Zuid


Werkzaamheden in en om Dichterswijk

In en om Dichterswijk zijn veel langdurige wegwerkzaamheden. We doen ons best deze werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zodat er zo min mogelijk hinder is.

Lees meer over de werkzaamheden in en om Dichterswijk

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 17.00 uur