Wijken Wat gebeurt er in wijk Zuidwest?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden

Noodkap conifeer Koningin Wilhelminalaan

We kappen binnenkort met spoed een conifeer aan de Koningin Wilhelminalaan ter hoogte van huisnummer 46. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Hulp bij het maken afspraak coronavaccinatie

Heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak voor een coronavaccinatie? Dan kunt u terecht bij het afsprakenloket in de bibliotheek Kanaleneiland.

Dit kan op:

  • Woensdag 4 augustus van 10:00 uur - 12:00 uur

Kap van een boom in de Hendrik Tollensstraat

We kappen zo spoedig mogelijk een linde in de Hendrik Tollensstraat, voor huisnummer 28. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Rivierenwijk samen groener maken

We gaan samen met inwoners aan de slag om Rivierenwijk groener te maken. Rivierenwijk is één van de buurten met het minste groen in Utrecht. Daarom doen we ons best voor meer groen.

Lees meer over waar we al groen bezig zijn


Kap zieke iep op de hoek van Aziëlaan en de Columbuslaan

We kappen binnenkort een iep op de hoek van Aziëlaan en de Columbuslaan ter hoogte van huisnummer 539. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap 2 zieke iepen aan de Balijelaan

We kappen binnenkort 2 zieke iepen aan de Balijelaan. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over deze kap


Kap zieke iep aan de Rooseveltlaan

We kappen binnenkort een zieke iep aan de Rooseveltlaan ter hoogte van huisnummer 314. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap van een boom in de Trumanlaan

We kappen zo spoedig mogelijk een meelbes in de Trumanlaan, voor huisnummer 219. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap van een boom in de Adenauerlaan

We kappen zo spoedig mogelijk een meidoorn in de Adenauerlaan, voor huisnummer 1. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Bijleveldstraat, invoeren betaald parkeren

In de Molenbeekstraat en Bolksbeekstraat en in de omgeving van de straten geldt vanaf 1 september betaald parkeren. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur. 

Lees meer over betaald parkeren en aanvragen van parkeervergunning in Molenbeekstraat en Bolkbeekstraat


Onderhoud Prins Clausbrug

Op 7 juni 2021 starten we met het schoonmaken en opnieuw coaten van de Prins Clausbrug tussen Kanaleneiland en Papendorp. Dit duurt tot ongeveer eind 2021. Het verkeer kan de brug tijdens het onderhoud gewoon gebruiken.

Lees meer over de werkzaamheden aan de Prins Clausbrug


Jutfaseweg wordt fietsstraat met meer groen

Utrecht gaat de Jutfaseweg omvormen tot fietsstraat waar fietsers comfortabel en veilig kunnen fietsen. Langs het water komt meer groen, een wandelpad en er komen bankjes. Althans, dit is nu het voorstel. U kunt uw reactie geven op het ontwerp en aanmelden voor één van de informatiebijeenkomsten.

Meer informatie over het opnieuw inrichten van de Jutfaseweg


Nieuwe inrichting Europalaan-Noord

De Europalaan-Noord krijgt een nieuwe inrichting tussen het Anne Frankplein en het Europaplein. We hebben een plan gemaakt om de laan mooier en veiliger te maken. Bent u benieuwd? Hebt u vragen? Kom naar de informatieavond op 18 mei of maak gebruik van een van de telefonische spreekuren. Reageren op het plan kan tot en met 30 mei.

Meld u aan of bekijk het plan op www.utrecht.nl/europalaannoord


Eisenhowerlaan: verbeteren verkeersveiligheid

De gemeente en bewoners willen de Eisenhowerlaan rustiger en verkeersveiliger maken. In deze straat is het nu erg druk. Er is veel doorgaand verkeer en het verkeer rijdt hard. We hebben samen met bewoners gekeken hoe het beter kan.

Lees meer over het verbeteren van de Eisenhowerlaan


Herinrichting Socrateslaan

De Socrateslaan wordt een laan met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Er komt 1 rijstrook per rijrichting voor auto’s en een groene middenberm met een dubbele bomenrij. Ook maken we groen tussen het fietspad en de rijbaan en tussen de fietspaden. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid, gaat oversteken makkelijker en wordt de laan mooier en leefbaarder.

Lees meer over de herinrichting van de Socrateslaan


Omgevingsvisie Kanaleneiland en Transwijk

De gemeente werkt aan een nieuwe omgevingsvisie voor Kanaleneiland en Transwijk. Daarmee willen we de leefbaarheid in deze wijk verbeteren.

Lees meer over de omgevingsvisie Kanaleneiland en Transwijk


2 nieuwe flitspalen in Kanaleneiland

In de week van 6 april plaatsen we 3 extra flitspalen in Utrecht om de verkeersveiligheid te verbeteren. 2 daarvan komen in Kanaleneiland: op de Beneluxlaan bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en op de Beneluxlaan ter hoogte van de Bernadottelaan. De flitspalen gaan over een paar weken aan. Wie wordt geflitst, krijgt een boete. De flitspalen moeten te hard rijden en door rood rijden tegengaan.


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Kanaleneiland-Zuid wordt duurzame stadswijk

Woningcorporatie Bo-ex knapt de komende jaren 12 flats op in Kanaleneiland-Zuid. De opknapbeurt biedt bewoners meer comfort. En een energiezuinig huis is beter voor het milieu.

Lees meer over het duurzaam maken van Kanaleneiland-Zuid


Werkzaamheden in en om Dichterswijk

In en om Dichterswijk zijn veel langdurige wegwerkzaamheden. We doen ons best deze werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zodat er zo min mogelijk hinder is.

Lees meer over de werkzaamheden in en om Dichterswijk

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur