Wonen Woningonderhoud

Bent u eigenaar van een woning? Dan bent u verplicht om uw woning te onderhouden. Doet u dat niet? Dan kan de gemeente u daar op aanspreken. Wij kunnen u ook verplichten om onderhoud uit te voeren.

Plichten verhuurder

Verhuurt u uw woning? Dan hebt u dus wettelijk de plicht uw huurwoning goed te onderhouden. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een tabel met onderhoud dat door de verhuurder gedaan moet worden.

Plichten huurder

Huurt u een woning? Dan bent u verantwoordelijk voor klein onderhoud (herstel). Bijvoorbeeld reparaties aan binnensloten, sluitingen van ramen, binnenschilderwerk of, ontstoppen van gootsteen en toilet.
Op de website van de Rijksoverheid vindt u een tabel met onderhoud dat door de huurder gedaan moet worden.

Achterstallig onderhoud huurwoning?

Vindt u dat uw huurwoning niet goed onderhouden wordt? Neem dan eerst contact op met uw verhuurder. Komt u er samen niet uit? Kijk op rijksoverheid.nl voor meer informatie over bijvoorbeeld het aanvragen van huurverlaging of een voorbeeldbrief om melding te maken van achterstallig onderhoud.

Verhuurder doet niets met mijn melding

Doet uw verhuurder niets met uw melding over (achterstallig) onderhoud van uw woning? Dan kunt u de gemeente inschakelen, wij nemen uw klacht in behandeling.
Vul het meldingsformulier in 

Hulp en contact Bouwen en verbouwen

WhatsApp voor ondernemers

logo van whatsapp 06 - 22 09 84 78
Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Uw mening