Hulp bij sporten

Iedereen die wil, moet in Utrecht kunnen sporten of bewegen. Met of zonder een beperking. Maar soms hebt u daar extra hulp of ondersteuning bij nodig. Op deze pagina vindt u welke mogelijkheden er zijn om hulp te krijgen met sporten of bewegen.

Sporten met een beperking

Hebt u een beperking en wilt u sporten? SportUtrecht helpt Utrechters met een beperking graag met hun vragen over sport en bewegen. Zij geven gratis advies op maat en helpen u op weg naar een geschikte sport of beweegactiviteit. Tijdens het advies kijken ze wat er mogelijk is. Ook bespreken ze zaken zoals hulpmiddelen, geldzaken en vervoer. Bent u op zoek naar een passende sport of kent u iemand met een beperking die graag wil sporten?

Neem dan contact op met SportUtrecht

Sporthulpmiddelen lenen

Hebt u een lichamelijke beperking? Dan kunt u sporthulpmiddelen lenen en deze een tijd gratis uitproberen. Via uitleenservice Uniek Sporten Uitleen krijgt u advies over het hulpmiddel en het gebruik ervan. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die een rolstoel, handbike of loophulpmiddel nodig hebben om te kunnen sporten.

Uitleen aanvragen bij Uniek Sporten uitleen

Sporten met korting

Is sporten te duur? Kijk dan of u in aanmerking komt voor een U-pas. Met een U-pas ontvangt u een persoonlijk budget voor onder andere sportactiviteiten. Bij U-pas sportaanbieders kunt u uw budget gebruiken. Kinderen tot en met 17 jaar hebben een budget van € 225 per jaar. Volwassenen hebben een budget van € 120 per jaar.

Meer informatie en aanvragen U-pas

Ik zoek een sportmaatje

In Utrecht zijn veel mensen op zoek naar een maatje om mee te bewegen. Door dit samen te doen, wordt bewegen makkelijker en gezellig. Een beweegmaatje kan als coach én als maatje helpen om deze drempels te overwinnen. Beweegmaatjes helpen mensen een goede start te maken met meer bewegen.

Beweegmaatje zoeken of u aanmelden als beweegmaatje

Persoonlijk advies

Sporten is gezond, maar het nemen van die eerste stap is lang niet zo makkelijk als we allemaal denken. Hebt u een tijd niet gesport, dan kan de drempel om te beginnen hoog zijn. Vindt u het lastig om te beginnen met sporten? Of weet u niet welke sport bij u past? Met alle vragen over sport en bewegen kunt u terecht bij de beweegmakelaar van SportUtrecht. Zij helpen u graag bij het vinden van een geschikte sport en rustig te beginnen met bewegen. Ook kunnen zij u helpen met een aanvraag voor de U-pas en Paul Verweel Sportfonds. Wilt u meer weten of hebt u vragen, neem dan contact op met de beweegmakelaar bij u in de buurt.

Meer informatie beweegmakelaars van SportUtrecht

Leren zwemmen voor volwassenen

Bent u een beginner of wilt u uw zwemmen verbeteren? In Utrecht zijn er zwemlessen voor volwassenen op elk niveau. De zwembaden in Utrecht verzorgen zowel zwemles voor volwassenen (mannen en vrouwen) als zwemles alleen voor vrouwen. Een vrouwelijke instructrice verzorgt de zwemles voor vrouwen. Het zwembad is tijdens deze les niet beschikbaar voor andere gasten.

Aanmelden zwemles volwassenen

Leren fietsen voor volwassenen

Fietsen is gezond en u kunt zich sneller verplaatsen. Kunt u niet fietsen, maar wilt u dit wel graag leren? De Fietsmeesters geven in een aantal wijken fietsles voor volwassenen.

Meer informatie fietslessen De Fietsmeesters

Topsport

Een topsporter of talent komt op de weg naar de top verschillende zaken tegen. Hoe gaat de combinatie school en/of werken, wonen en sport? Hoe kan een sporter zo goed mogelijk presteren als de sporter problemen heeft. Denk hierbij aan privé, op het werk of maatschappelijke problemen. Voor al deze vragen kunnen topsporters en talenten terecht bij SportUtrecht.

SportUtrecht

Hulp en contact Samenleven (welzijn)

Telefoon

14 030

E-mail

samenleving@utrecht.nl