Hulp en ondersteuning (Wmo) Sociaal-medische zorg

Voor ‘sociaal kwetsbaren’ is er sociaal-medische zorg. Deze zorg wordt gegeven in opvanginstellingen voor dak- en thuislozen, op straat en soms ook op andere plekken.

Spoedgeval

Gaat het om een levensbedreigende situatie? Bel dan 112.

Spreekuur voor onverzekerden

Bent u dak- en thuisloos en niet verzekerd? En hebt u geen eigen huisarts? Dan kunt u terecht bij:

De spreekuren worden gehouden door sociaal-verpleegkundigen. Een keer per week is er een arts aanwezig.

Niet wachten tot het spreekuur?

Kunt u niet wachten tot het eerstvolgende spreekuur? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Volksgezondheid van de gemeente, telefoon 030 -  286 35 35. U kunt bellen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Als u in een instelling verblijft, kunt ook een medewerker vragen om hulp.

Meer informatie en advies

Hebt u advies nodig of bent u op zoek naar meer informatie? Bel dan naar de afdeling Volksgezondheid van de gemeente, telefoonnummer 030-286 35 35.

Tandarts en pedicure

Tandarts

Acute pijnklachten

Binnen kantooruren kunt u dringende tandheelkundige klachten met een van de verpleegkundigen bespreken. Buiten kantooruren belt u met de Tandarts Spoedgevallendienst, telefoon 0900 - 821 22 30 of 020 - 570 95 95. U betaalt de rekening dan meestal contant.

Niet-acute pijnklachten

Hebt u tandheelkundige hulp nodig, maar heeft het geen spoed? En bent u aanvullend verzekerd? Dan kunt via uw vaste hulpverlener een afspraak maken bij tandartspraktijk Jouw Mondzorg. U kunt ook zelf een beschikbare tandarts kiezen op tandarts.nl.

Pedicure

Een pedicure houdt 2 dagen per maand spreekuur in het Catharijnehuis. Voor een afspraak hebt u een verwijzing nodig van de sociaal-verpleegkundige of de huisarts.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 – 286 95 00

Uw mening