Verpleegkundige zorg en zorgverzekering

Op deze pagina vindt u informatie over zorg die niet via de gemeente loopt. U vindt ook informatie over een zorgverzekering voor inwoners met een U-pas.

Verpleegkundige zorg

Hebt u thuis verpleegkundige zorg nodig? Bijvoorbeeld hulp bij het opstaan, douchen en aankleden? Of hulp bij het innemen van medicijnen? Ga dan naar de huisarts of de wijkverpleegkundige. Zij wijzen u de weg naar de zorg, die u nodig hebt. Verpleegkundige zorg thuis wordt betaald door uw zorgverzekeraar als de organisatie een contract heeft afgesloten met de verzekering van uw keuze.
Op de website van ZorgkaartNederland vindt u een overzicht van organisaties die verpleging en verzorging thuis bieden in uw buurt. Ook kunt u op ZorgkaartNederland lezen wat andere mensen van deze thuiszorgorganisaties vinden.

Langdurige intensieve zorg

Hebt u langdurig intensieve zorg nodig? Zorg die 24 uur per dag beschikbaar moet zijn? Dan moet u contact opnemen met het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Want voor intensieve zorg hebt u een indicatie nodig van het CIZ.

Wat doet het CIZ? Het onderzoekt eerst uw situatie. Vervolgens bepaalt het CIZ op welke zorg u recht hebt. Het kan zijn dat u het beste kunt verhuizen naar een verpleeghuis of verzorgingshuis. Maar soms is het ook mogelijk intensieve zorg bij u thuis te organiseren. Kijk voor meer informatie op de website van het CIZ.

Zorgverzekering U-polis

Woont u in Utrecht en hebt u een U-pas? Dan kunt u in sommige situaties tijdens dit lopende jaar nog kiezen voor de U-polis van Zorg en Zekerheid. U krijgt korting op de premie en ruime vergoedingen.

Vergoeding zorgkosten

Hebt u een chronische ziekte of handicap en hoge zorgkosten die niet zijn vergoed? Misschien kunt u een vergoeding voor de gemaakte zorgkosten krijgen. Dit is een bedrag van € 200 dat u 1 keer kunt aanvragen. Uw verzamelinkomen is maximaal € 35.000.
 

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 9.00 tot 17.00 uur)