Hulp en ondersteuning (Wmo) Verpleegkundige zorg en zorgverzekering

Op deze pagina vindt u informatie over zorg die niet via de gemeente loopt. U vindt ook informatie over een goedkope zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen.

Verpleegkundige zorg

Hebt u thuis verpleegkundige zorg nodig? Bijvoorbeeld hulp bij het opstaan, douchen en aankleden? Of hulp bij het innemen van medicijnen? Ga dan naar de huisarts of de wijkverpleegkundige. Zij wijzen u de weg naar de zorg, die u nodig hebt. Verpleegkundige zorg thuis wordt betaald door uw zorgverzekeraar.
Op de website van ZorgkaartNederland vindt u een overzicht van organisaties die verpleging en verzorging thuis bieden in uw buurt. Ook kunt u op ZorgkaartNederland lezen wat andere mensen van deze thuiszorgorganisaties vinden.

Langdurige intensieve zorg

Hebt u langdurig intensieve zorg nodig? Zorg die 24 uur per dag beschikbaar moet zijn? Dan moet u contact opnemen met het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Want voor intensieve zorg hebt u een indicatie nodig van het CIZ.

Wat doet het CIZ? Het onderzoekt eerst uw situatie. Vervolgens bepaalt het CIZ op welke zorg u recht hebt. Het kan zijn dat u het beste kunt verhuizen naar een verpleeghuis of verzorgingshuis. Maar soms is het ook mogelijk intensieve zorg bij u thuis te organiseren. Kijk voor meer informatie op de website van het CIZ.

Zorgverzekering U-polis

Woont u in Utrecht en hebt u een U-pas? Dan kunt deelnemen aan de U-polis. Meedoen betekent meer zorgverzekering voor minder geld. 

Tegemoetkoming zorgkosten

Hebt u een chronische ziekte of handicap en hoge zorgkosten die niet zijn vergoed? Misschien kunt u een tegemoetkoming in uw zorgkosten krijgen. Dit is een éénmalig bedrag van € 200. Uw verzamelinkomen is maximaal € 39.000.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 - 286 95 00