Nieuwe locatie voor 3 basisscholen in Vleuterweide

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school. Nu duidelijk is welke school waar komt, gaan we verder met de voorbereiding van de definitieve plannen van de renovatie van De Weide Wereld en de nieuwbouw aan de Passiebloemweg.

Wat komt er en waarom?

De komende jaren wordt Weide Wereld verbouwd. Ook komen er 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg. De locaties liggen dichtbij elkaar en de planning van de bouwwerkzaamheden volgen elkaar op. Er zijn nieuwe leerlingenprognoses bekend geworden voor de scholen die betrokken zijn bij deze locaties.

De gemeente en de 3 basisscholen hebben daarom samen opnieuw gekeken naar de ruimte die de scholen nodig hebben. En vervolgens naar de locatie die voor elke school het meest geschikt is: Weide Wereld of een van de nieuwe gebouwen aan de Passiebloemweg.

De nieuwe locatie van de 3 basisscholen

  • De nieuwe locatie van OBS Vleuterweide wordt 1 van de 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg
  • De nieuwe locatie van Zonnewereld wordt 1 van de 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg
  • De nieuwe locatie van De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon wordt Weide Wereld

Verbouwing MFA De Weide Wereld

Met de renovatie maken we van Weide Wereld een meer kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw.

Meer over de verbouwing van MFA Weide Wereld

Nieuwbouw Passiebloemweg

Er worden 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg gebouwd. De nieuwbouw komt in plaats van de tijdelijke gebouwen die nu op de locatie staan.

Meer over de nieuwbouwplannen aan de Passiebloemweg