Tijdelijke plek kinderopvang aan Landschapsbaan

Door de verbouwing van multifunctionele accomodatie (MFA) Weide Wereld zitten kinderopvangorganisaties Gro-up en Partou in een tijdelijk gebouw aan de Landschapsbaan. Een MFA is een gebouw met veel functies. Als de verbouwing van MFA Weide Wereld klaar is ontruimen we de plek aan de Landschapsbaan.

Waarom een tijdelijke locatie?

We verbouwen MFA Weide Wereld. Het gebouw wordt kindvriendelijker, toegankelijker, gezonder en duurzaam. Tijdens de verbouwing kan het gebouw niet worden gebruikt. Daarom zitten de kinderopvangorganisaties (Gro-up en Partou) nu in het tijdelijke gebouw aan de Landschapsbaan. Deze locatie voldoet aan de speciale eisen voor kinderdagverblijven, heeft voldoende ruimte buiten voor de kinderen en ligt dichtbij MFA Weide Wereld.

Lees meer over de verbouwing van MFA Weide Wereld

Planning

De verwachting was dat de verbouwing van MFA Weide Wereld ongeveer 14 maanden zou duren. De verbouwing loopt helaas uit. Hierdoor is het nog niet zeker wanneer de kinderdagverblijven kunnen terugkeren naar hun vaste plek. 

De omgevingsvergunning loopt af in juni 2024. Omdat de verbouwing van MFA Weide Wereld uitloopt, doen wij een verzoek om de omgevingsvergunning met 2 jaar te verlengen. Bent u het niet eens met de afgegeven vergunning? U kunt bezwaar maken. Het nummer van de vergunningsaanvraag is GU-Z2024-0002697. Het bestemmingsplan verandert niet.

Als de kinderdagverblijven weer op hun vaste plek zitten, ontruimen we de locatie aan de Landschapsbaan. Daarna beginnen we aan het definitief inrichten van de oevers, als onderdeel van Vleuterweide groener en veiliger.

De planning voor de tijdelijke verhuizing ziet er in grote lijnen als volgt uit.

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
2026Terugverhuizen kinderdagverblijven
31 juli 2026Uiterlijke datum weghalen tijdelijke huisvesting

Wat is er al gebeurd?

  • Maart 2023: Verhuizing kinderdagverblijven

Inrichten vijvers en oevers

Omwonenden wachten al een tijd totdat we het terrein aan de Landschapsbaan definitief inrichten. Het bestemmingsplan wijzigt niet. Dit kunt u ook lezen in de brief van oud-wethouder Klaas Verschuure (pdf, 65 kB).

Hulp en contact Onderwijshuisvesting