Tijdelijke plek kinderopvang aan Landschapsbaan

Door de verbouwing van de Weide Wereld zitten kinderopvangorganisaties Gro-up en Partou in een tijdelijk gebouw aan de Landschapsbaan. Als de verbouwing van de Weide Wereld klaar is ontruimen we de plek aan de Landschapsbaan.

Waarom een tijdelijke locatie?

We verbouwen MFA Weide Wereld. Het gebouw wordt kindvriendelijker, toegankelijker, gezonder en duurzaam. Tijdens de verbouwing kan het gebouw niet worden gebruikt. Daarom zitten de kinderopvangorganisaties (Gro-up en Partou) nu in het tijdelijke gebouw aan de Landschapsbaan. Deze locatie voldoet aan de speciale eisen voor kinderdagverblijven, heeft voldoende ruimte buiten voor de kinderen en ligt dichtbij de Weide Wereld.

Lees meer over de verbouwing van MFA Weide Wereld

Planning

De verwachting was dat de verbouwing van MFA De Weide Wereld ongeveer 14 maanden zou duren. De verbouwing loopt helaas uit. We hopen dat de kinderdagverblijven eind 2024 terug kunnen keren naar hun vaste locatie. Dan kunnen we het tijdelijke gebouw weer weghalen. 

De omgevingsvergunning loopt af in juni 2024. Omdat de verbouwing van MFA De Weide Wereld uitloopt doen wij daarom een verzoek om de omgevingsvergunning met 1 jaar te verlengen. Bent u het niet eens met de afgegeven vergunning? U kunt bezwaar maken. Het bestemmingsplan verandert niet.

Als de kinderddagverblijven weer op hun vaste locatie zitten ontruimen we de locatie aan de Landschapsbaan. Het afmaken van de oevers start op z'n vroegst in 2025 als onderdeel van Vleuterweide groener en veiliger.

De planning voor de tijdelijke verhuizing ziet er in grote lijnen als volgt uit.

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
Maart 2023Verhuizing kinderdagverblijven
Eind 2024Terugverhuizen kinderdagverblijven

Vijver

Omwonenden wachten al een tijd totdat het terrein aan de Landschapsbaan water wordt. Dit staat in het bestemmingsplan. Ook wij willen graag dat de vijver er komt. Dit kunt u ook lezen in de brief van oud-wethouder Klaas Verschuure (pdf, 65 kB). We doen ons best om te zorgen dat deze tijdelijke locatie vanaf 2025 de uiteindelijke bestemming krijgt als vijver.

Hulp en contact Onderwijshuisvesting