Onderwijshuisvesting Tijdelijke plek kinderopvang aan Landschapsbaan

We staan in Vleuterweide voor een moeilijke puzzel met een aantal voorzieningen in de buurt. Er is een tijdelijke plek nodig voor 2 kinderopvangorganisaties uit Weide Wereld. Deze is gevonden aan de Landschapsbaan.

Waarom een tijdelijke locatie?

MFA Weide Wereld wordt verbouwd. De verbouwing geeft veel overlast. Daarom is voor de kinderopvangorganisaties (Koko en Smallsteps) uit dat gebouw een tijdelijke locatie nodig tijdens de verbouwing.

Lees meer over de verbouwing van hun vaste locatie MFA Weide Wereld

Kinderopvangorganisaties moeten aan speciale eisen voldoen. Daarom kunnen zij niet zomaar elk gebouw in de buurt gebruiken. Voor de tijdelijke plek van de 2 kinderdagverblijven zijn door bewoners 6 alternatieve locaties voorgesteld. De gemeente heeft gekeken of een van deze locaties een goede vervanging is voor de locatie aan de Landschapsbaan. Helaas waren ze alle 6 niet geschikt. Onder andere door de afstand van Weide Wereld, het tekort aan (buiten)ruimte en de wettelijke eisen aan kinderdagverblijven.

Planning

De planning voor de tijdelijke verhuizing ziet er in grote lijnen als volgt uit.

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
Zomer 2022

Bouw tijdelijke huisvesting

Oktober 2022Inhuizen kinderdagverblijven
December 2023Uithuizen kinderdagverblijven en afgraven vijver

Vijver

Omwonenden wachten al een tijd totdat het terrein aan de Landschapsbaan water wordt. Dit staat in het bestemmingsplan. Ook wij willen graag dat de vijver er komt. Dit kunt u ook lezen in de brief van oud- wethouder Klaas Verschuure (pdf, 65 kB). We doen ons best om te zorgen dat deze tijdelijke locatie vanaf de zomer van 2023 de uiteindelijke bestemming krijgt als vijver.

Hulp en contact Onderwijshuisvesting