Zorg en onderwijs Seksuele gezondheid en soa

Hebt u vragen of zit u ergens mee op het gebied van seksuele gezondheid? Bekijk bij welke afdelingen en organisaties u terecht kunt over de onderstaande onderwerpen.

Bij ons team Seksuele gezondheid kunt u terecht met vragen rondom seksuele gezondheid, seksuele en gender diversiteit en seksualiteit in relatie tot opgroeien en opvoeden.

Soa-test

Denkt u een soa te hebben? Of bent u door uw sekspartner gewaarschuwd voor een soa? Dan kunt u voor een soa-test terecht bij uw huisarts of de soa-polikliniek in het UMC Utrecht.  

Hebt u een vraag over een soa-test? Bel dan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 12.30 uur naar 030 - 608 60 84.

Hepatitis B-vaccinatie

Door onder andere onveilige seks of bloed-bloed contact kunt u hepatitis B oplopen. Hepatitis B is een ernstige infectieziekte die vaker voorkomt bij mannen die seks hebben met mannen en sekswerkers. Behoort u tot deze risicogroepen? Dan kunt u zich hier makkelijk tegen laten beschermen door een gratis hepatitis B-vaccinatie.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor deze vaccinatie? Bel dan op werkdagen van 10.00 – 12.30 uur naar 030 – 608 60 84. Het spreekuur is iedere dinsdagmorgen van 9.15 tot 12.00 uur in het stadskantoor.

Sense voor jongeren

Jongeren tot en met 24 jaar met vragen over onder andere seksualiteit, anti conceptie en (ongewenste) zwangerschap kunnen terecht bij het Sense spreekuur.

Sense spreekuren

Jongeren kunnen alleen op afspraak terecht op het spreekuur in het stadskantoor. Het maken van een afspraak kan op 2 manieren:
• telefonisch op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 12.30 uur via 030 – 608 60 84.
• mail naar soasense@utrecht.nl. Vermeld in de mail waar je vraag over gaat en liefst ook je telefoonnummer.
De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.sense.info.

Hulp en contact Seksuele gezondheid en soa

Telefoon

030 – 286 33 77

E-mail

volksgezondheid@utrecht.nl