Vrijwilligerswerk

In Utrecht zijn bijna 150.000 inwoners actief als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de stad. We stimuleren vrijwilligerswerk en ondersteunen vrijwilligers.

Op zoek naar een vrijwilliger?

Zoekt u een vrijwilliger die iets voor u kan betekenen? In Utrecht vindt u veel organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengen. In de U-Gids vindt u een overzicht. Vindt u het lastig om een juiste vrijwilliger te vinden of hebt u behoefte aan meer ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met het buurtteam in uw buurt.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Wilt u weten wat u zelf kunt doen als vrijwilliger? De Vrijwilligerscentrale Utrecht wijst u graag de weg. Op de website van de Vrijwilligerscentrale vindt u ook informatie over ondersteuning van vrijwilligers.

Serie over vrijwilligerswerk

Utrecht zorgt goed voor elkaar. Zomaar. Vrijwillig. Om vrijwilligers een hart onder de riem te steken bezocht het college verschillende lokale vrijwilligersinitiatieven. Want wat voor de 1 een kleine moeite is, is voor de ander een levensader.

Bekijk de achtdelige serie 'Utrecht verbindt' van RTV Utrecht

Genomineerden Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022 bekend

Deze jaarlijkse trofee is de waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de stad Utrecht. Kansmakers zijn de vrijwilligers, initiatieven en organisaties die in het afgelopen jaar opvielen. Met een bijzonder project, door iets nieuws te beginnen of 'gewoon' door hun tomeloze betrokkenheid bij de mensen in onze stad. De uitreiking is op 7 december tijdens de Nationale dag van de vrijwilliger in de supportershome van FC Utrecht in de Galgenwaard.

Bekijk wie genomineerd zijn

Vrijwilligerstrofee 2021

De winnaars van de Vrijwilligerstrofee 2021 zijn:

  • Bianca Botter: won de eerste prijs in de categorie vrijwilligers
  • Leergeld Utrecht: won de eerste prijs in de categorie initiatieven/organisaties

Bianca is hiermee de Utrechtse Vrijwilliger van het jaar. Nieuwsgierig naar hun verhalen en naar de andere winnaars? Kijk dan op Prijzenregen op 7 december | VC Utrecht of bekijk de special Utrecht Bedankt Vrijwilligers op RTV Utrecht.

Utrecht Bedankt: waardering en cadeautjes

Utrecht zou Utrecht niet zijn zonder de inzet van tienduizenden vrijwilligers. Zij maken met z'n allen fantastische dingen mogelijk! Om hen te bedanken voor hun inzet organiseren we in de maand december de actie ‘Utrecht Bedankt’. Dat doen we samen met Vrijwilligerscentrale Utrecht en Utrechtse ondernemers en organisaties. In deze waarderingsmaand zijn er allerlei soorten activiteiten en extraatjes, speciaal voor vrijwilligers en hun organisaties. Op Utrechtbedankt.nl kunnen ze vanaf 1 december kiezen uit een groot aanbod. Meer informatie over de waarderingsmaand en de acties kunt u vinden op die website of telefonisch opvragen bij de Vrijwilligerscentrale.

Hulp en contact Samenleven (welzijn)

Telefoon

14 030

E-mail

samenleving@utrecht.nl