Vrijwilligerswerk

In Utrecht zijn bijna 150.000 inwoners actief als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de stad. We stimuleren vrijwilligerswerk en ondersteunen vrijwilligers.

Op zoek naar een vrijwilliger?

Zoekt u een vrijwilliger die iets voor u kan betekenen? In Utrecht vindt u veel organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengen. In de U-Gids vindt u een overzicht. Vindt u het lastig om een juiste vrijwilliger te vinden of hebt u behoefte aan meer ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met het buurtteam in uw buurt.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Wilt u weten wat u zelf kunt doen als vrijwilliger? De Vrijwilligerscentrale Utrecht wijst u graag de weg. Op de website van de Vrijwilligerscentrale vindt u ook informatie over ondersteuning van vrijwilligers.

Utrecht bedankt haar vrijwilligers met waardering en cadeautjes

Utrecht zou ons stadsie niet zijn zonder de inzet van 150.000 vrijwilligers. Zij maken met z'n allen fantastische dingen mogelijk! Wij zijn trots op al die vrijwilligers die zich inzetten voor een ander en voor de stad.

December is altijd de maand waarin wij vrijwilligers extra in het zonnetje zetten. Vanaf 1 december kunnen alle Utrechtse vrijwilligers weer een cadeautje uitkiezen in de goed gevulde webshop Utrecht Bedankt.

Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023

Op donderdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, is de uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023. Het stadskantoor is de plek waar de prijzen dit jaar uitgereikt worden en waar bekend wordt wie de winnaars zijn van de felbegeerde Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023.

Lees wie de kanshebbers zijn

Hulp en contact Samenleven (welzijn)

Telefoon

14 030

E-mail

samenleving@utrecht.nl