Ondernemen Horecaloket

Terras Winkel van Sinkel

Bent u horeca-ondernemer of hebt u plannen om een café, hotel of restaurant te beginnen? Dan is er een aantal regels en procedures waar u zich aan moet houden. In veel gevallen hebt u ook een vergunning nodig.

Erkende energiebesparende maatregelen

Vanaf 2017 kijken controleurs ook naar de uitvoering van erkende energiebesparende maatregelen voor horecaondernemingen met een verbruik groter dan 50.000 kWh. In de video krijgt u een eenvoudige uitleg van de maatregelen.

Uitleg energiemaatregelen horeca

Horecavergunningen

Bekijk hieronder het overzicht met vergunningen die u kunt aanvragen. Ook kunt u een ontheffing aanvragen voor livemuziek of gokautomaten. Of een wijziging van een leidinggevende in uw zaak doorgeven.

Horecageluid

Volgens de Wet milieubeheer moet uw horecabedrijf voldoen aan de geluidseisen. Bekijk hoe u als horecaondernemer aan de geluidseisen voldoet.

Regels voor terrassen

Meer weten over de regels voor het verstrekken van drank en eten op uw terras? Of over de afmetingen van de terrasmarkering of de plaats van het terras? Lees de regels in het terrassenreglement

Terrassen langer open bij 25 graden of meer

Is de temperatuur buiten 25 graden of hoger? Of wordt dit voorspeld? Dan gaat de 25-graden-plusregeling in. Terrassen in de binnenstad mogen dan op vrijdag- en zaterdagavond een uur langer open blijven. Dit is tot uiterlijk 02.00 uur.

Vetafscheider

Gebruikt de keuken in uw horecabedrijf vet en olie? Dan hebt u een vetafscheider nodig.

Meer informatie

Hulp en contact

Telefoon

030 - 286 37 09

E-mail

horecaloket@utrecht.nl