Afval Invoeren Het Nieuwe Inzamelen in Oost

In de wijk Oost zijn de voorbereidingen begonnen voor het invoeren van Het Nieuwe Inzamelen. Voor de Oudwijkerdwarsstraat en omgeving namen we op 5 februari 2020 een besluit over de definitieve locaties.

De bewoners van de buurten Abstede-Tolsteeg, Wilhelminapark, Buiten Wittevrouwen en Oudwijk ontvangen een introductiebrief. Deze buurten vallen in fase 1.

Fase 1: Abstede-Tolsteeg, Wilhelminapark, Buiten Wittevrouwen en Oudwijk

In uw buurt starten we nu ook met de voorbereidingen voor de invoering van Het Nieuwe Inzamelen. U ontvangt hierover een introductiebrief. Hierin leest u meer over Het Nieuwe Inzamelen en over de werkzaamheden vanaf 6 april 2020. We graven dan proefsleuven om onder de grond te kijken of de bedachte locaties mogelijk zijn.

Binnenkort ontvangt u een nieuwe brief waarin u meer informatie krijgt over de voorlopige locaties van de ondergrondse containers en de verzamelplekken voor kliko’s. Ook ontvangt u een plattegrond waar de locaties opstaan en informatie over hoe u op de plannen kunt reageren.

Oudwijkerdwarsstraat: Besluit over definitieve locaties

Voor de Oudwijkerdwarsstraat hebben we besloten waar we de ondergrondse restafvalcontainers en verzamelplekken voor kliko’s en citybins plaatsen. Deze plekken zijn vastgesteld naar aanleiding van de ontvangen reacties en nader onderzoek.

De ontvangen reacties over de voorgestelde locaties en onze antwoorden (pdf, 2.3 MB)
Het besluit definitieve locaties ondergrondse afvalcontainers Oudwijkerdwarsstraat (pdf, 371 kB)

Waar komen de ondergrondse containers en verzamelplekken voor kliko’s en citybins?

  1. Oudwijkerdwarsstraat 67-69 bis
  2. Oudwijkerdwarsstraat tegenover 90-92
  3. Oudwijkerdwarsstraat 120-120 bis hoek Bolstraat
  4. Oudwijkerdwarsstraat 134-148

Bekijk op de plattegrond Oudwijkerdwarsstraat (pdf, 380 kB) waar de definitieve locaties van de ondergrondse restafvalcontainers en verzamelplekken voor kliko’s en citybins zijn.

Op dit moment kunt u nog geen kliko’s en citybins bestellen. U ontvangt van ons een brief wanneer u wel kliko’s en citybins kunt bestellen. Deze brief krijgt u voordat wij de ondergrondse restafval containers gebruikt worden.

Hoe gaat het verder?

Nadat de bezwaartermijn is gesloten worden de bezwaren behandeld door de afdeling Juridische zaken. De werkzaamheden voor het plaatsen van de betonputten en de ondergrondse containers worden tegelijk uitgevoerd met de werkzaamheden van de herinrichting van de Oudwijkerdwarsstraat. U krijgt dan van te voren een bericht.

Planning Het Nieuwe Inzamelen Oost

WanneerWat
Maart 2020

Oudwijkerdwarsstraat: laatste mogelijkheid voor indienen bezwaar op 16 maart.

Fase 1: verzending Introductiebrief.
April 2020Fase 1: Werkzaamheden proefsleuven.
Mei 2020Fase 1: Verzending brief met voorlopige locaties en verdere informatie.
Eind 2020

Oudwijkerdwarsstraat: de werkzaamheden voor het plaatsen van de betonputten en de ondergrondse containers worden tegelijk uitgevoerd met de werkzaamheden van de herinrichting van de Oudwijkerdwarsstraat.

Hulp en contact Het nieuwe inzamelen

Telefoon

14 030

E-mail

hetnieuweinzamelen@utrecht.nl