Duurzaam bouwen

Duurzame gebouwen zijn steeds belangrijker. Grondstoffen raken op en het klimaat verslechtert. Allerlei maatregelen kunnen dit tegengaan. Denk aan het goed isoleren van uw huis of een groen dak. En huizen moeten makkelijk aan te passen zijn zodat je er oud in kunt worden.

Hulp

Wilt u aan de slag met uw eigen huis of bedrijf? En weet u niet hoe u moet beginnen? Of welk bedrijf u hierbij kan ondersteunen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag. Zie de contactgegevens onderaan deze pagina.

Subsidie

Naast hulp kunt u allerlei subsidies bij ons krijgen.

Subsidies wonen en leefomgeving

Subsidies duurzaamheid

Andere ondersteuning met geld

  • Gaat u een huis bouwen of verbouwen en wordt de woning energiezuinig? Dan kunt u korting krijgen op de kosten voor de bouwvergunning. Zie de legesverordening (tarieventabel paragraaf 4).
  • Voor het energiezuinig maken van uw huis kunt u een duurzaamheidslening afsluiten.

Duurzame bouwmaterialen

Wij willen het liefst dat u milieuvriendelijke en duurzame materialen gebruikt, zowel voor nieuwbouw als voor een verbouwing. We willen zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw kunnen gebruiken. We vragen u om tijdens de bouw de uitgangspunten van circulair klussen en bouwen te gebruiken.

Misschien kunt u oud bouwmateriaal opnieuw gebruiken. Dat is goed voor het milieu en het is goedkoper. Zie bijvoorbeeld de website kringloopbouwmaterialen.nl.

Voorbeelden duurzame woningen en buurten

Gasvrije voorbeeldwoning met watervriendelijke tuin

Bij voorbeeldwoning 'Gasvrij thuis' kunt u vragen stellen en advies krijgen over het aardgasvrij maken van uw huis. In deze energiezuinige woning ziet u voorbeelden van maatregelen, zoals:

  • een warmtepomp
  • een aansluiting op stadsverwarming
  • verschillende isolatiematerialen 

Er zijn rondleidingen door de woning, inloopmomenten en regelmatig workshops. Bij de woning is een watervriendelijke voorbeeldtuin aangelegd. U kunt de tuin elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur bekijken.

U bent van harte welkom bij Gasvrij thuis, Costa Ricadreef 183.

Voorbeelden van duurzame buurten

Hulp en contact Milieu

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier