Duurzaam bouwen

Duurzame gebouwen zijn steeds belangrijker. Grondstoffen raken op en het klimaat verslechtert. Allerlei maatregelen kunnen dit tegengaan. Denk aan het goed isoleren van uw huis of een groen dak. En huizen moeten makkelijk aan te passen zijn zodat je er oud in kunt worden.

Hulp

Wilt u aan de slag met uw eigen huis of bedrijf? En weet u niet hoe u moet beginnen? Of welk bedrijf u hierbij kan ondersteunen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag. Zie de contactgegevens onderaan deze pagina.

Subsidie

Naast hulp kunt u allerlei subsidies bij ons krijgen.

Subsidies wonen en leefomgeving

Subsidies duurzaamheid

Andere ondersteuning met geld

  • Gaat u een huis bouwen of verbouwen en wordt de woning energiezuinig? Dan kunt u korting krijgen op de kosten voor de bouwvergunning. Zie de legesverordening (tarieventabel paragraaf 4).
  • Voor het energiezuinig maken van uw huis kunt u een duurzaamheidslening afsluiten.

Duurzame bouwmaterialen

Wij willen het liefst dat u milieuvriendelijke en duurzame materialen gebruikt, zowel voor nieuwbouw als voor een verbouwing. We willen zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw kunnen gebruiken. We vragen u om tijdens de bouw de uitgangspunten van circulair klussen en bouwen te gebruiken.

Misschien kunt u oud bouwmateriaal opnieuw gebruiken. Dat is goed voor het milieu en het is goedkoper.

Voorbeelden duurzame woningen en buurten

Jouwhuisslimmer Huis: een energiezuinig voorbeeldhuis

Het Jouwhuisslimmer Huis is een voorbeeldhuis waar u gratis vragen kunt stellen en advies krijgt over energiezuinig wonen. Het huis is helemaal gasvrij en heeft een tuin die klaar is voor klimaatverandering. U ziet verschillende voorbeelden van energiemaatregelen, zoals:

  • een warmtepomp
  • een aansluiting op stadsverwarming
  • verschillende isolatiematerialen 
  • een mechanisch ventilatiesysteem

Het huis vindt u aan de Costa Ricadreef 183. U kunt zelf bij het huis langskomen voor een rondleiding. Een afspraak plant u in via Jouwhuisslimmer Huis.

Voorbeelden van duurzame buurten

Hulp en contact Milieu

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier