Gevonden voorwerpen

Hebt u iets gevonden? Op de site van iLost kunt u gevonden voorwerpen plaatsen. Bent u iets verloren? Kijk op iLost of uw voorwerp gevonden is.

Verloren voorwerp

Zoek een verloren voorwerp

Is het voorwerp gevonden? Dan moet u bewijzen dat het van u is. Is uw voorwerp nog niet gevonden? Kijk dan op een later tijdstip nog eens. Gevonden voorwerpen zoals sleutels worden 3 maanden bewaard. Fiets kwijt? Kijk of hij is verwijderd.

Gevonden voorwerp

Geef een gevonden voorwerp door

Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen moet u altijd inleveren bij de gemeente. Kijk hiervoor bij de inleverlocaties. Of stuur het op naar:

Gemeente Utrecht,
afdeling  Burgerzaken,  
Antwoordnummer 2709,
3500 VJ in Utrecht (postzegel niet nodig).

Gevonden rijbewijzen en reisdocumenten mag u niet thuis bewaren.

Regels

De vinder van onbeheerde voorwerpen mag zelf kiezen of hij een voorwerp bij zich houdt of afgeeft bij de gemeente. Bewaart de vinder het voorwerp thuis? Dan kan de vinder eigenaar worden. Dat kan na 1 jaar (dagwaarde meer dan € 450) of na 3 maanden (dagwaarde minder dan € 450).

Let op: de gemeente bewaart niet alle gevonden voorwerpen. Er zijn voorwerpen waarvan de kosten van bewaren veel hoger zijn dan de waarde van het voorwerp zelf. Het gaat dan bijvoorbeeld om kapotte voorwerpen, oude of vieze kledingstukken, paraplu's of lege tassen. Die gooien we weg.

Depot Gevonden Voorwerpen

Labradordreef 13, 3565 AN Utrecht

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 15.00 – 19.00 uur
Zaterdag: 12.00 - 14.00 uur

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur