Kunst en cultuur

Een groot, vernieuwend cultuuraanbod van hoog niveau maakt van Utrecht een aantrekkelijke stad. U vindt hier (internationaal) bekende musea, festivals, gezelschappen en podia.

Er zijn honderden kunstwerken in de openbare ruimte en in openbare gebouwen. Onze stad biedt ook veel amateurkunst. Utrecht is trots op de makers van deze kunst en hun talent.

Ervaringen uit de cultuursector

Hoe gaat het met de Utrechtse culturele instellingen, verenigingen, projecten en makers? In de rubriek ' Ervaringen uit de sector: 5 vragen aan' komt u het te weten.

Lees de ervaringen uit de sector

Cultuursubsidies voor iedereen

Wij ondersteunen en stimuleren het culturele leven in de stad met verschillende subsidies. Voor creatieve makers en culturele initiatiefnemers. En voor stichtingen, verenigingen en professionele cultuurinstellingen. Zo ondersteunen we een breed cultuuraanbod in de stad. Daar geniet iedereen van!

Bekijk subsidies en fondsen

Utrechtse aanbieders lessen amateurkunst

Wie in Utrecht lessen wil volgen op het gebied van muziek, dans, theater of een andere vorm van amateurkunst, kan kiezen uit een groot aantal aanbieders. Vele Utrechters van allerlei leeftijden en verschillende culturele achtergronden doen dit.

Lees meer over het gesubsidieerde lesaanbod

Cultuurbeleid

Het beleid leggen we per 4 jaar vast in de cultuurnota. De cultuurnota is de basis van de voorwaarden voor het geven van subsidie. In de cultuurnota staat ook de visie tot 2030.

Cultuurnota 2021-2024