Vrije tijd Kunst en cultuur

oudegracht opera

Een groot, vernieuwend cultuuraanbod van hoog niveau maakt van Utrecht een aantrekkelijke stad. In Utrecht vindt u (internationaal) bekende musea, festivals, gezelschappen en podia. Ook zijn er in de openbare ruimte en in openbare gebouwen meer dan 400 kunstwerken. Onze stad biedt ook veel amateurkunst. Utrecht is trots op de makers van deze kunst en hun talent en geeft hen ruimte. 

Cultuur en coronaperiode

De gevolgen van de maatregelen die het kabinet neemt tegen het coronavirus betekenen een grote klap voor culturele organisaties. En ook voor het culture aanbod in de stad.

Subsidies en andere financieringsvormen

Wij ondersteunen en stimuleren dit culturele leven met verschillende subsidies. Een adviescommissie beoordeelt de subsidieaanvragen. In de meeste gevallen beoordeelt een adviescommissie de subsidieaanvragen.

Bekijk de verschillende subsidies

Bekijk ook andere niet gemeentelijke financieringsmogelijkheden

Utrechtse aanbieders lessen amateurkunst

Wie in Utrecht lessen wil volgen op het gebied van muziek, dans, theater of een andere vorm van amateurkunst, kan kiezen uit een groot aantal aanbieders. Vele Utrechters van allerlei leeftijden en verschillende culturele achtergronden doen dit.

Lees meer over het gesubsidieerde lesaanbod

Cultuurnota 2017-2020

Er zijn op dit moment culturele instellingen die meerdere jaren subsidie van ons ontvangen. U leest in de onderstaande nota welke instellingen dit zijn en waarom ze meerjarige subsidie van ons ontvangen.

Bekijk het Advies commissie cultuurnota 2017-2020 (pdf, 921 kB)

Lees ook...

Bekijk de Cultuurvisie 2012-2022 - Open Ruimte (pdf, 751,8 kB)

Bekijk de actualisatie van de cultuurvisie - Open ruimte benut (pdf, 941 kB)

Cultuurnota 2021-2024

De aanvraagprocedure voor de periode 2021-2024 is gesloten. De adviesprocedure is in volle gang. Voor de zomer is duidelijk welke culturele instellingen vanaf 2021 subsidie krijgen.
Lees meer over de Cultuurnota 2021-2024

Volg ons op Twitter of Instagram

Een groot, vernieuwend cultuuraanbod van hoog niveau maakt van Utrecht een aantrekkelijke stad. U vindt (internationaal) bekende musea, festivals, gezelschappen en podia. Ook zijn er in de openbare ruimte en in openbare gebouwen meer dan 380 kunstwerken. Onze stad biedt ook veel amateurkunst. Utrecht is trots op de makers van deze kunst en hun talent en geeft hen ruimte. 
Meer weten? Volg ons op Twitter of Instagram (Statuesday).

Hulp en contact Culturele Zaken

E-mail

secretariaatcz@utrecht.nl

Telefoon

14 030

Nieuwsbrief

Aanmelden

Uw mening