Vrije tijd Kunst en cultuur

oudegracht opera

Een groot, vernieuwend cultuuraanbod van hoog niveau maakt van Utrecht een aantrekkelijke stad. In Utrecht vindt u (internationaal) bekende musea, festivals, gezelschappen en podia. Ook zijn er in de openbare ruimte en in openbare gebouwen meer dan 400 kunstwerken. Onze stad biedt ook veel amateurkunst. Utrecht is trots op de makers van deze kunst en hun talent en geeft hen ruimte. 

Uitgelicht

Subsidies en andere financieringsvormen

Wij ondersteunen en stimuleren dit culturele leven met verschillende subsidies. Een adviescommissie beoordeelt de subsidieaanvragen.

Bekijk de verschillende subsidies

Bekijk ook andere niet gemeentelijke financieringsmogelijkheden

Cultuurnota 2017-2020

Er zijn ook culturele instellingen die meerdere jaren subsidie van ons ontvangen. U leest in de onderstaande nota welke instellingen dit zijn en waarom ze meerjarige subsidie van ons ontvangen.

Bekijk het Advies commissie cultuurnota 2017-2020 (pdf, 921 kB)

Lees ook...

Bekijk de Cultuurvisie 2012-2022 - Open Ruimte (pdf, 751,8 kB)

Bekijk de actualisatie van de cultuurvisie - Open ruimte benut (pdf, 941 kB)

Volg ons op Twitter of Instagram

Een groot, vernieuwend cultuuraanbod van hoog niveau maakt van Utrecht een aantrekkelijke stad. U vindt (internationaal) bekende musea, festivals, gezelschappen en podia. Ook zijn er in de openbare ruimte en in openbare gebouwen meer dan 380 kunstwerken. Onze stad biedt ook veel amateurkunst. Utrecht is trots op de makers van deze kunst en hun talent en geeft hen ruimte. 
Meer weten? Volg ons op Twitter of Instagram (Statuesday).

Uw mening