Sportlocaties Sportzalen en gymzalen huren

3 mannen in sportkleding die een bal vasthouden. Opschrift: "Samen sporten om de hoek. Huur je eigen gymzaal!"

Sporten in de gymzaal

Boeken kan tot 5 minuten van tevoren.

Reserveer nuuw eigen gymzaal

Coronamaatregelen binnensport

Vanaf 26 juni vervallen bijna alle beperkingen. Er geldt nog een aantal voorwaarden. 

 • Sportlocaties mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken.
 • Groepslessen en amateurwedstrijden zijn toegestaan.
 • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
 • Kleedkamers en douches zijn geopend.
 • Sportkantines mogen open, hiervoor gelden de plannen voor de horeca.
 • Publiek mag aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Hiervoor mag 100% van de ruimte voor publiek (bijvoorbeeld een tribune) op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Een vaste plaats is verplicht. Als het niet lukt om een vaste zitplaats te bieden, is een staanplaats op een afgebakende plek op 1,5 meter afstand van elkaar toegestaan.
 • Voor publiek geldt de verplichting van registratie en een gezondheidscheck.
 • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) hoeft het publiek geen 1,5 meter afstand te houden. Iedereen moet wel een vaste zitplaats hebben. Daarnaast mag maximaal twee derde van de ruimte van een tribune of andere plek voor publiek worden gebruikt.
 • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur.

Bekijk alle regels voor sporten en corona op de website van SportUtrecht

Maatregelen Rijksoverheid

Gymzalen zijn voor alle Utrechters

Dichtbij huis sporten en plezier hebben. Samen met uw kinderen, vrienden, buren of via een sportvereniging. Huur zelf een gymzaal in de schoolvakantie en ga met de kinderen uit de buurt apenkooien. Of begin een eigen kleine competitie met vrienden en buurtgenoten. Daag elkaar uit en kijk wie er wint met trefbal of basketbal.

Openingstijden

De sport- en gymzalen zijn 7 dagen per week te gebruiken van 8.00 tot 23.00 uur. Tijdens schooltijden gebruiken scholen de sport- en gymzalen. Wordt de zaal niet door een school gebruikt? Dan kunt u deze reserveren.

Toegang van sportzalen en gymzalen

Voor de gymzalen en sommige sportzalen hebt u een toegangscode nodig waarmee u de deur opent. U krijgt deze code als u een zaal boekt.

Materialen gratis te gebruiken

In de gymzalen vindt u de materialen die u zelf vaak niet heeft. Denk aan baskets, speelmatten, minitrampoline, klimrek, korfbalpalen, ringen en touwen. Deze spullen kunt u zonder extra kosten gebruiken. Leg een parcours aan en ga met uw vrienden en buurtgenoten de sportieve uitdaging aan.

Het enige dat u zelf mee moet nemen zijn de ballen, handdoek en toiletpapier.

Sporten in een sporthal

Utrecht heeft naast de gym- en sportzalen ook 13 sporthallen en een atletiekhal. Ook deze kunt u reserveren als u een grotere ruimte nodig heeft die meer mogelijkheden biedt. In iedere sporthal is een beheerder aanwezig.

Schoonmaak van de zalen

Wilt u na gebruik van de zaal deze schoon achterlaten? Wij maken de zalen schoon op maandag tot en met vrijdag, voordat de scholen 's ochtends met hun lessen beginnen.

Melding, probleem of klacht?

Hebt u problemen met de toegang tot de gymzaal of sportzaal? Of is er iets anders aan de hand met de gymzaal of sportzaal (bijvoorbeeld schade of rommel)? Geef dit dan door aan het vastgoedloket:

 • Op maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur belt u met telefoonnummer 14 030.
 • Voor 10.00 uur, na 17.00 uur en in het weekend belt u het noodnummer 030 - 286 00 10.
 • U kunt ook online een melding doen.

Hulp en contact Sportlocaties

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl