Ondernemen op de Amsterdamsestraatweg

We willen dat de Amsterdamsestraatweg aantrekkelijk is om te ondernemen, winkelen en ontspannen. Voor bewoners, bezoekers en ondernemers. We helpen nieuwe ondernemers met het vinden van een geschikt pand op de straat. Zo wordt het aanbod van winkels, horeca en ondernemers steeds meer verschillend en beter.

Nieuwe ondernemers voor de Amsterdamsestraatweg

Op de Amsterdamsestraatweg werkt een vastgoedregisseur die (nieuwe) ondernemers en eigenaren van vastgoed helpt. Bijvoorbeeld als u een winkelruimte of een nieuwe huurder zoekt op de Amsterdamsestraatweg. De vastgoedregisseur heeft een groot netwerk op de straat en denkt graag met u mee. Stuur een e-mail naar amsterdamsestraatweg@utrecht.nl voor ideeën of vragen.

Zo werken we aan een gezond ondernemersklimaat

  • De vastgoedregisseur helpt u bij het vinden van de juiste plek. In het omgevingsplan (bestemmingsplan) staat welk type bedrijf en welke functie waar mag. En welke functies er niet meer bij mogen. Daarnaast adviseert de vastgoedeigenaar u over welk pand geschikt is voor welke onderneming.
  • Om te kunnen ondernemen, hebt u meestal een vergunning nodig. In het online loket kunt u opzoeken welke vergunning u nodig hebt. Komt u er niet uit? De vastgoedregisseur kijkt met u mee en bespreekt andere opties als dat nodig is.
  • We richten de straat opnieuw in. De straat wordt groener, gezelliger en veiliger.
  • We werken aan een betere uitstraling van het vastgoed. Dit doen we door het verwijderen van weesreclames en met informatie en voorlichting over reclame.

Dit hebben we al gedaan

  •  We hebben de leegstand op de Amsterdamsestraatweg aangepakt. Begin 2016 stonden 37 panden leeg. De afgelopen 6 jaar zijn er meer dan 75 nieuwe ondernemers begonnen op de Amsterdamsestraatweg. Er zijn nu nog maar weinig panden die leeg staan. De vastgoedregisseur heeft het overzicht van beschikbare panden.
  • We hebben een speciaal bestemmingsplan gemaakt. Hierin staat waar de verschillende soorten bedrijven (horeca, winkels, dienstverlening) mogen komen op de straat. Hierdoor liggen de winkels en horeca dichter bij elkaar, wat voor het voor bezoekers prettiger maakt om te winkelen.
  • We houden toezicht bij bedrijfsruimten en woningen. We controleren en handhaven op overtreding van wetten en regels. Dit leidt jaarlijks tot (tijdelijke) bestuurlijke sluitingen van panden door de burgemeester of het intrekken van een vergunning. Zo is er meer ruimte voor betrouwbare ondernemers en gezond ondernemerschap.

Waar draagt deze aanpak aan bij?

Het is onderdeel van de verbetering van de Amsterdamsestraatweg. We werken aan een gezonde en vriendelijke straat om te wonen, winkelen en ondernemen.