Wijken Wat gebeurt er in wijk Zuid?

Sfeerbeeld Utrecht zuid

Kap Zweedse meelbes

We kappen zo spoedig mogelijk een Zweedse meelbes op de parkeerplaats tegenover Lofoten 54. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap esdoorn Azoren 115

We kappen zo spoedig mogelijk een esdoon aan de Azoren ter hoogte van huisnummer 115. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap esdoorn Waterlinieweg

We kappen zo spoedig mogelijk een esdoorn aan de Waterlinieweg ter hoogte van de Ridderlaan 4. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Tegelchallenge: doet u mee?

De Duurzame week organiseert deze maand een 'tegelchallenge' in Zuid. Lunetten en Hoograven (inclusief Rotsoord, Tolsteeg en de Bokkenbuurt) strijden tegen elkaar om de meeste tegels uit de tuin te halen. Minder tegels (en dus meer groen) helpt om het koeler te houden in de zomer, en regenwater kan makkelijker wegzakken in de grond. Bovendien ziet het er mooier uit.

Dus: haal een paar tegels uit uw tuin en laat deze ophalen door de gemeente. Of ga samen met de buren aan de slag op Burendag op 26 september. Want hoe meer tegels er in uw buurt worden verwijderd, hoe meer kans op de prijs voor winnende buurt! Kijk op www.duurzameweek.nl/tegelchallenge  voor meer informatie.


Herinrichting voorrangsplein op 't Goylaan

We passen het voorrangsplein op 't Goylaan bij de Constant Erzeijstraat en Hooft Graaflandstraat aan. Hiermee komt er meer overzicht en duidelijkheid voor het verkeer op het plein. De herinrichting start maandag 24 augustus en duurt tot midden oktober.

Lees meer over de aanpassingen


Onderzoek naar veiligheid iepen Furkabaan en Simplonbaan

In de week van 17 augustus starten we met extra onderzoeken naar iepen langs de Furkabaan en de Simplonbaan. We bekijken hoe sterk de bomen zijn en of ze een risico zijn voor de omgeving. De onderzoeken duren 4 weken.

Lees meer over de onderzoeken


Vervangen van 9 bomen aan de Filipijnen

We gaan 9 bomen vervangen aan de Filipijnen tussen huisnummers 58 en 114. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over het vervangen van deze bomen


Kap van 2 appelbomen Julianaweg

We kappen zo spoedig mogelijk 2 aan de Julianaweg ter hoogte van huisnummers 124 en 136. We planten later nieuwe bomen terug.

Lees meer over deze kap


Vervangen bomen Aziëlaan

We vervangen in het najaar 11 lindes tussen de parkeervakken aan de Aziëlaan. We planten nieuwe bomen terug.

Lees meer over het vervangen van deze bomen


Vervangen bomen Selviobaan

We vervangen in het najaar 14 sierkersen in de Selviobaan. We planten nieuwe bomen terug.

Lees meer over het vervangen van deze bomen


Wijkplatform: verbinding voor de wijk

In 2020 komt er een wijkplatform voor Zuid. Dit is een netwerk van bewoners, ondernemers en anderen in een wijk. Het wijkplatform zorgt voor verbinding tussen mensen en groepen in de wijk. En voor verbinding tussen de wijk en de gemeente.

Een aantal inwoners van Zuid heeft aangegeven belangstelling te hebben om aan het wijkplatform deel te nemen. Hebt u ook interesse om aan te sluiten? Mail dan naar het wijkbureau via zuid@utrecht.nl.

Lees meer over de wijkplatforms


Nieuw ontwerp voorrangsplein ’t Goylaan

De gemeente gaat het bestaande voorrangsplein op ’t Goylaan bij de Constant Erzeijstraat aanpassen. Er komt meer overzicht en duidelijkheid op het plein.
 
Lees meer over de herinrichting voorrangsplein ’t Goylaan


Proef op kruispunt Linschotensingel/Scherpenburglaan afgerond

De proef op de Linschotensingel/Scherpenburglaan is afgerond. De wegafzettingen zijn weggehaald en de verkeerslichten staan weer aan.
 
Lees meer over de proef op kruispunt Linschotensingel/Scherpenburglaan


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Zuid

Telefoon

14 030

E-mail

zuid@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

't Goylaan 75, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 17.00 uur