Wat gebeurt er in wijk Zuid?

Sfeerbeeld Utrecht zuid

Kap bomen Oldambt en Loopplantsoen

We kappen tot en met 15 december een lijsterbes aan de Oldambt bij het huisnummer 87 en 2 appelbomen in het Looplantsoen bij huisnummers 47 en 53. Deze bomen zijn niet veilig voor de omgeving.

Lees meer over het kappen van de bomen aan de Oldambt en in het Looplantsoen


Kap van een boom in de Bazuinhof

We kappen zo snel mogelijk een acacia in de Bazuinhof, voor huisnummer 26. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Noodopvang voor asielzoekers in kantoorpand 't Goylaan 1-7

De gemeente Utrecht gaat voor 5 maanden ongeveer 120 asielzoekers opvangen in het kantoorpand aan ’t Goylaan 1-7. De staatssecretaris heeft gemeenten dringend gevraagd om noodopvang te regelen voor asielzoekers. Deze mensen zijn nu in het aanmeldcentrum in Ter Apel of in andere crisisopvangplekken in het land. De omstandigheden zijn vaak slecht doordat er te veel mensen zijn en te weinig voorzieningen.

De gemeente wil met deze noodopvang helpen door asielzoekers op een zo goed mogelijke manier op te vangen. Het kan hierbij gaan om mannen, vrouwen en/ of gezinnen.

De eigenaar van het kantoorpand is van plan dit pand om te bouwen naar woonstudio’s. In de tussentijd staat het leeg. Daarom heeft hij het pand aangeboden aan de gemeente voor noodopvang.

De gemeente gaat het pand snel geschikt maken voor de noodopvang. Vanaf begin november vangen we ongeveer 120 asielzoekers op voor 5 maanden. De asielzoekers vertrekken op 1 april 2023 naar een andere locatie. Eerder vingen we asielzoekers op in andere locaties in Utrecht. Maar deze plekken zijn niet meer beschikbaar.

In het pand worden verschillende kamers eenvoudig ingericht voor de noodopvang. Daarnaast komt er een ruimte waar de mensen kunnen eten en ontspannen. Het gebouw voldoet aan de eisen van de brandweer en GGD.

De gemeente Utrecht regelt het dagelijkse reilen en zeilen in het pand. Ook is bij het pand 24 uur per dag beveiliging aanwezig.


Elektronisch apparaat kapot? Lever het in!

Bij buurtcentrum Musketon is er nu een inleverpunt voor kleine elektronische apparaten. Dus is uw koptelefoon, waterkoker of elektrische tandenborstel kapot? En lukt het niet om deze te repareren in het Repair Café? Dan kunt u uw elektronisch apparaat achterlaten bij het inleverpunt. De gemeente zorgt dat uw apparaat wordt gerecycled.


Hoe gaat het met Nieuw Hoograven en Bokkenbuurt?

We hebben onderzocht hoe het gaat met de buurten Nieuw Hoograven en Bokkenbuurt. Wat gaat er goed en wat kan er beter? In een eerder onderzoek hebben we de cijfers over de buurt vergeleken met de cijfers voor de hele stad. Bij sommige buurten zijn de cijfers erg anders dan die van de hele stad. Daarom deden we bij 11 buurten verder onderzoek. Nieuw Hoograven en Bokkenbuurt zaten daarbij.

We hebben de cijfers besproken met buurtbewoners en mensen die in de wijk werken, zoals medewerkers van de politie, de zorg, de woningcorporaties en de gemeente. Zodat we beter begrijpen waar de verschillen vandaan komen. De resultaten hiervan staan in de ‘buurtprofielen’. We kijken nu wat we kunnen doen om de buurt te verbeteren. En hoe we beter contact kunnen krijgen met de inwoners en andere partijen waarmee we samenwerken.

Lees de samenvatting van het onderzoek naar Nieuw Hoograven en Bokkenbuurt


Kap esdoorn esdoorn Brennerbaan

We kappen binnenkort een esdoorn (boomnummer: 2002300) aan de Brennerbaan. De boom is aangetast door de roetschorsziekte. Deze ziekte is besmettelijk. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Extra opvangplekken Lister De Boerderij

Zorgorganisatie Lister De Boerderij wil gaan uitbreiden met 4 extra opvangplekken in de vorm van cabins. Deze plekken zijn bedoeld voor de prikkelarme opvang van mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. De extra plekken komen er waarschijnlijk kort na de zomer van 2022.

Lees meer over deze extra opvangplekken 


Versneld wonen in Utrecht

In Utrecht zoeken we naar plaatsen waar mensen tijdelijk kunnen wonen omdat woningen vaak sneller gebouwd kunnen worden. Een van die plaatsen ligt aan Tussen de Rails. De gemeente gaat kijken wat hier mogelijk is.

Lees meer over tijdelijke woningen


Reageer op uitwerkingsplan (bouwplan) Strosteeg 18-36

Voor de Strosteeg en omgeving zijn meerdere plannen. We laten de parkeergarage Springweg in 2028 slopen en er is een bouwplan voor Strosteeg 18-36. Voor het bouwplan is een uitwerkingsplan Strosteeg 18-36 (soort bouwplan) gemaakt. Hier kunt u van 18 maart tot en met 28 april 2022 op reageren. De ontwikkelaar heeft ook een bijeenkomst gepland op 5 april.

Bekijk het plan voor Strosteeg 18-36 en hoe u hier op kunt reageren


Tijdelijke woonunits Befu-terrein en Pagelaan

We willen tijdelijke woonunits mogelijk maken op het Befu-terrein en onderzoeken of dat op de Pagelaan 1 ook mogelijk is. Op woensdag 1 december is er een online informatiebijeenkomst voor omwonenden. Meer informatie en aanmelden:


Lunettenpark

Het Lunettenpark wordt een park waarin de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de forten, de Vier Lunetten, centraal staat. De forten worden opgeknapt en zijn in de toekomst voor het publiek toegankelijk, met publieke en maatschappelijke functies. Het Lunettenpark met daarin Lunet I en II ligt in Maarschalkerweerd.

Lees meer over het Lunettenpark


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Zuid

Telefoon

14 030

E-mail

zuid@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

't Goylaan 75, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag