Onderwijshuisvesting Duurzame renovatie Sportcampus

Fase project:
In voorbereiding

Geplande uitvoering:
2020-2022

De Sportcampus aan de Maartvlinder is het schoolgebouw van het Leidsche Rijn College. We verbouwen de Sportcampus op een duurzame manier.

We investeren in een gasloze en energieneutrale Sportcampus. Die bovendien zelfvoorzienend is als het gaat om warm water, verwarming en koeling. Wij maken hierbij gebruik van een nieuwe oplossing om energie op te slaan. Zodat de leerlingen van het Leidsche Rijn College in januari lekker warm zitten door de zomerzon!

Wat gaat er gebeuren?

  • tweedeling verdwijnt en andere inrichting gebouw
  • verplaatsing toegangsdeur
  • aardgasvrij en energieneutraal 
  • zonnepanelen op het dak
  • nieuwe installaties
  • zelfvoorzienend gebouw door ondergrondse opslag (warm water, verwarming en koeling).

Inrichting voor 1 school

De indeling en inrichting van het gebouw passen we aan. Het schoolgebouw werd eerder gebruikt door 2 scholen en nu door 1 school: het Leidsche Rijn College. Met de renovatie zorgen we dat de school de Sportcampus helemaal kan gebruiken.

Verbouwen op een duurzame manier

Het gebouw is straks energieneutraal en aardgasvrij. Zonnecollectoren en zonnepanelen voorzien de Sportcampus straks van duurzame energie. Met een nieuw systeem slaan we de opgewekte energie op. Dit is eigenlijk niets anders dan een enorme ondergrondse bak met warm en koeler water. Deze energie kunnen we in een ander seizoen inzetten. Met de energie die is opgewekt tijdens de warme zomerdagen kunnen we de Sportcampus in de winter geheel verwarmen, zonder bij te stoken. En in de zomer zorgt het koele water uit de opslag voor een aangenaam klimaat in de school. Zo zorgen we ervoor dat de verwarming, koeling en warm water van de Sportcampus straks grotendeels zelfvoorzienend is. En dat is best bijzonder voor een bestaand gebouw!

 

Wat gebeurt er wanneer?

Voorlopige planning
WanneerWat
Najaar 2020Aanbesteding en voorbereiding van de verbouwing
Begin 2021Start verbouwing
Eerste helft 2022Verbouwing gereed

Hulp en contact Onderwijshuisvesting