Aanleg busbaan Dichterswijk start maandag 4 november

De aanleg van de busbaan Dichterswijk start maandag 4 november. De busbaan is de laatste schakel van een groot netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in Utrecht met vrije busbanen. Hiermee wil de stad het reizen met openbaar vervoer stimuleren. Ook krijgt de straat meer groen. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer een jaar. Tegelijkertijd wordt een fietsonderdoorgang onder de Nelson Mandelabrug gerealiseerd. Hierdoor hoeft doorgaand fietsverkeer op de Kanaalweg niet meer de Dr. M.A. Tellegenlaan over te steken.

Tijdens de werkzaamheden blijft de Van Zijstweg en Dr. M.A. Tellegenlaan open voor fietsers in beide richtingen. Wel komt de oversteek bij de Kanaalweg te vervallen. De Kanaalweg zelf blijft vanwege verschillende werkzaamheden nog tot september 2020 afgesloten. Voor automobilisten blijft op het tracé van de busbaan in beide richtingen één rijbaan beschikbaar, waarbij de opstelstroken bij de verkeerslichten verdwijnen. Hierdoor moet autoverkeer met name in de spits rekening houden met vertraging. Bussen worden omgeleid via de Dichtersbaan en de Balijelaan. In vier nog nader te bepalen weekenden in 2020 zal de Nelson Mandelabrug geheel afgesloten zijn voor autoverkeer. Fietsers kunnen in deze weekenden gebruik maken van een tijdelijke hulpbrug naast de Nelson Mandelabrug.

Op de Croeselaan en langs de Van Zijstweg zijn recent kabels en leidingen verlegd en bomen gekapt en verplant ter voorbereiding op de werkzaamheden. De Kanaalweg voor de Villa Jongerius is al afgesloten om kabels en leidingen te verleggen, nadat eerder al brandstoftanks in de grond zijn verwijderd. Door deze werkzaamheden vooraf uit te voeren, duurt de afsluiting zo kort mogelijk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de combinatie HOV Dichterswijk, waarin bouwbedrijven KWS en Van Hattum en Blankevoort samenwerken.

Meer info: www.utrecht.nl/busbaandichterswijk

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht