Tijdelijke uitbreiding voetgangersgebied binnenstad

Utrecht breidt het voetgangersgebied in de binnenstad tijdelijk uit. Dit geeft bezoekers meer ruimte om afstand te bewaren en het coronavirus onder controle te houden. De uitbreiding geldt vanaf zaterdag 27 juni in het weekend en vanaf maandag 6 juli ook doordeweeks. Voorlopige einddatum is 1 september. Op basis van de actuele situatie, wordt dan bepaald of de uitbreiding langer nodig is.

Het voetgangersgebied wordt uitgebreid met de Neude (oostzijde), Schoutenstraat, Annastraat, Korte Minrebroederstraat (zuidzijde), Oudkerkhof, Zadelstraat, Servetstraat en de Oudegracht tussen de Hamburgerbrug en Smeebrug. Fietsen is hier dan niet toegestaan tussen 10:00 en 18:00 uur. Aan de rand van het gebied komen extra fietsparkeerplekken. Voor autoverkeer en bevoorrading van winkels en horeca gaan dezelfde regels gelden als in het huidige voetgangersgebied.

Om bewoners, ondernemers en bezoekers te laten wennen aan de nieuwe regels, wordt gestart met het weekend en volgen daarna ook de doordeweekse dagen. Op straat staan verkeersbegeleiders om mensen te wijzen op de nieuwe tijden en alternatieve routes. In het begin zal de gemeente ook geen boetes uitschrijven.

Parkeerplaatsen
Om meer ruimte op straat vrij te maken, maakt de gemeente tijdelijk alle openbare parkeerplekken in de bovengenoemde gebieden vrij. Bewoners van het gebied met een parkeervergunning krijgen de mogelijkheid om hun auto tijdelijk in een gemeentelijke parkeergarage te parkeren.

Meer informatie is te vinden op www.utrecht.nl/voetgangersgebied.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht