Afval Bedrijfsafval binnenstad

In de Utrechtse binnenstad gaan we op verschillende plekken ondergrondse containers plaatsen voor gescheiden bedrijfsafval. Met deze proef willen we voorkomen dat er afval in de winkelstraten blijft liggen. We willen een schone, duurzame en aantrekkelijke binnenstad.

De proef gebeurt in samenwerking met Centrum Management Utrecht (CMU) en ondernemers in de binnenstad.

Ondergrondse containers op de Neude

De Neude is 1 van de plekken waar we ondergrondse containers plaatsen voor bedrijfsafval. We plaatsen hier 4 ondergrondse containers: 2 voor restafval,1 voor papier en 1 voor glas. Deze containers zijn voor ondernemers en gebruikers van de Neudeflat.

Definitieve plekken ondergrondse containers

De plek van de ondergrondse restafvalcontainers is definitief. Ze komen voor het gebouw van de ABN-AMRO en Stayokay. Tussen het fietsparkeervak (dat hierdoor kleiner wordt) en de huidige gehandicapten-parkeerplaats. Bekijik hieronder de plattegrond.

Hoe zijn deze plekken gekozen?

Reacties van betrokkenen zijn meegenomen bij de keuze. Ook is er extra onderzoek gedaan. Alle relevante stukken zijn op te vragen via hetnieuweinzamelen@utrecht.nl

Bent u het niet eens met het besluit?

Dan kunt u digitaal of per post bezwaar maken. Op www.utrecht.nl/bezwaar leest u hoe u dit doet. Bezwaar maken kan tot uiterlijk 10 januari 2021. Let op: bezwaarschriften per e-mail mogen wij juridisch niet behandelen.

Hulp en contact Het nieuwe inzamelen

Telefoon

14 030

E-mail

hetnieuweinzamelen@utrecht.nl