Proef inzamelen bedrijfsafval binnenstad

In de binnenstad gaan we op verschillende plekken ondergrondse containers plaatsen voor gescheiden bedrijfsafval. Met deze proef willen we voorkomen dat er afval in de winkelstraten blijft liggen. We willen een schone, duurzame en aantrekkelijke binnenstad.

De proef gebeurt in samenwerking met Centrum Management Utrecht (CMU) en ondernemers in de binnenstad.

Ondergrondse containers op de Neude

De Neude is 1 van de plekken waar we ondergrondse containers plaatsen voor bedrijfsafval. We plaatsen hier 4 ondergrondse containers: 2 voor restafval,1 voor papier en 1 voor glas. Deze containers zijn voor ondernemers en gebruikers van de Neudeflat.

Mogelijke plekken ondergrondse containers

We kijken nog naar de plekken voor ondergrondse containers. Een optie is voor het gebouw van de ABN-AMRO en Stayokay. Tussen het fietsparkeervak (dat hierdoor kleiner wordt) en de  gehandicapten-parkeerplaats. Bekijk hieronder de plattegrond.

Hoe is deze mogelijke plek gekozen?

We hebben reacties uit de buurt meegenomen bij de keuze. Er zijn 4 bezwaren (zienswijzen), die komen van 6 adressen. Het gaat om betrokken partijen uit de buurt en 2 omwonenden. In 1 (van 3 adressen) maken ze bezwaar tegen de locatie. 2 staan positief tegenover de ontwikkeling, 1 is neutraal. Ook hebben we extra onderzoek gedaan.

Lees de antwoorden op de ontvangen reacties (pdf, 439 kB).

De 2 bijlagen: 

  1. reactie beoordeling second opinion Tauw
  2. integrale beoordeling Functiestrook Neude

kunt u opvragen via hetnieuweinzamelen@utrecht.nl.

De bezwaartermijn voor de ondergrondse containers op de Neude is voorbij. U kunt daarom geen bezwaar meer indienen tegen dit besluit.

Hulp en contact Het nieuwe inzamelen

Telefoon

14 030

E-mail

hetnieuweinzamelen@utrecht.nl