Verkeer Touringcar

Bezoekt u Utrecht met een touringcar? Aan de rand van de binnenstad zijn voldoende in- en uitstapplaatsen. Langer parkeren kan aan de rand van de stad.

In- en uitstapplaatsen binnenstad

Brengt u een bezoek aan een bestemming in de binnenstad? U kunt uw passagiers laten in- en uitstappen op 6 locaties aan de rand van de binnenstad. U mag hier binnen bepaalde venstertijden en voor een beperkte duur staan. Op de locatie Bartholomeibrug kunt u nu ook nog parkeren.

De afstanden in de historische binnenstad zijn klein. Musea en andere bezienswaardigheden zijn goed te voet bereikbaar vanaf de in- en uitstapplaatsen. Hierdoor hoeven de touringcars niet de smalle straten van de binnenstad in.

De tijdsvenster en halteduur per locatie leest u hieronder. Zet altijd uw motor uit zodat u geen hinder voor de omgeving veroorzaakt. Wilt u na 18.00 uur gebruik maken van een halteplaats, kies dan locatie Vredenburgknoop.

Naast het standbeeld ter hoogte van Janskerkhof 6. Op het Janskerkhof is eenrichtingverkeer. Stilstaan toegestaan tussen 7.00 en 19.00 uur, maximaal 15 minuten.

Aanbevolen routes:

  • Kardinaal de Jongweg, Talmalaan, Oudenoord, Sint-Jacobsstraat, Lange Viestraat
  • Graadt van Roggenweg of Vleutenseweg, Daalsetunnel,  Weerdsingel, Lange Viestraat

3 halteplaatsen (9.00 en 18.00 uur, maximaal 15 minuten). Buiten de venstertijden niet gebruiken in verband met overlast omgeving.

Strook met ruimte voor 5 touringcars ter hoogte van Catharijnesingel 61. Bij deze halte mag u ook parkeren (tijdelijke situatie).

Aanbevolen routes:

  • Graadt van Roggenweg of Vleutenseweg, Daalsetunnel, Catharijnesingel

Aan de parallelweg ter hoogte van Oudenoord 103. Maximaal 30 minuten stilstaan.

Aanbevolen route: Graadt van Roggenweg of Vleutenseweg, Daalsetunnel, Weerdsingel.

Ter hoogte van de Maliesingel 85. Stilstaan toegestaan tussen 9.00 en 18.00 uur, maximaal 15 minuten.

Aanbevolen routes:

  • Waterlinieweg, Rubenslaan, Venuslaan, Tolsteegsingel

3 haltes ter hoogte van de Catharijnesingel 2. Maximaal 15 minuten stilstaan.

Aanbevolen route:

  • Waterlinieweg, Rubenslaan, Venuslaan, Ledig Erf, Catharijnesingel

Langer parkeren aan de rand van de stad

Nadat u uw passagiers heeft afgezet op een van de halteplaatsen, kunt u parkeren op een van de goed bereikbare parkeerplaatsen aan de rand van de stad.

  • De touringcarparkeerplaats ter hoogte van de Reactorweg 7 op bedrijventerrein Lage Weide. Eenvoudig te bereiken via de Vleutenseweg en de Wolfgang Pauliweg.
  • Het vrachtwagenparkeerterrein in de buurt van Proostwetering 90 op bedrijventerrein De Wetering-Noord (langs de A2).
  • De parkeerplaats bij het wegrestaurant bij de snelwegaansluiting De Meern (A12) (privaat terrein).
  • De busparkeerplaatsen bij P&R Westraven aan de Griffioenlaan 1, in de buurt van afrit 17 van de A12 en grenzend aan tramlijn.
  • De busparkeerplaatsen bij P&R Utrecht Science Park aan de Uppsalalaan, in de buurt van afrit 2 van de A28 en grenzend aan tramlijn.

Plan uw route

Hulp en contact Reisadvies touringcars