Wijken Wat gebeurt er in wijk Oost?

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de wijk? Meld u aan voor de Nieuwsbrief Utrecht en geef de wijk van uw voorkeur aan.

Aanmelden


Kap van een boom in de Tulpstraat

We kappen binnenkort een beverboom in de Tulpstraat, voor huisnummer 40. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap Italiaanse populier

We kappen binnenkort met spoed een boom bij u in de buurt. Het gaat om een Italiaanse populier met boomnummer: 1992490 aan de Rembrandtkade (langs het hekwerk van de Zilveren Schaats). Eerst halen we de oude boomstronk weg. Dan kunnen we op de opengevallen plek een nieuwe boom planten.

Lees meer over deze kap


Opnieuw inrichten Malieblad

We richten het Malieblad opnieuw in. We willen de fietsroutes verbeteren en het Malieblad aantrekkelijker maken voor wandelaars. In oktober is de gemeente gestart met werkzaamheden aan het Malieblad.

Lees meer over wat we al hebben gedaan en wat we nog gaan doen


Rietveldpark groener maken

We willen samen met Groen Oost van het ‘Rietveldpark’ een nóg fijnere plek maken om te wonen. Het gaat om het gebied tussen de Prins Hendriklaan en de Hoogstraat Revalidatie. Met meer groen, wat ook goed is voor vlinders, bijen en vogels.

Wat gaan we deze winter doen?

  • binnenplein van het Rietveldhof opknappen
  • speelplek netjes maken
  • extra groen planten

Wat is er al gebeurd?

We hebben langs de Prins Hendriklaan een 50 meter lang veld met bloembollen aangelegd. Volgend jaar staat dat vol bloemen.

Meedenken?

Wilt u meedenken over het groener maken van het Rietveldpark? Neem dan contact op met het wijkbureau. Dit kan tot en met 6 februari.


Kap zieke iep aan de achterzijde van de Kruisstraat

We kappen zo spoedig mogelijk een boom op een parkeerplaats aan de achterzijde van de Kruisstraat 1/39. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Wijkplatform Oost

Per 1 januari 2020 maakt de wijkraad plaats voor het wijkplatform. Een aantal inwoners van Oost heeft aangegeven belangstelling te hebben om aan het wijkplatform deel te nemen.

Lees meer over de wijkplatforms

Hebt u ook interesse om aan te sluiten? Stuur een e-mail naar het wijkbureau via oost@utrecht.nl.


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Visie Maarschalkerweerd

We willen Maarschalkerweerd ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed bereikbaar parklandschap. Utrechters en bezoekers moeten kunnen sporten en ontspannen in een parklandschap. Dit staat in het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd.

Lees meer over de plannen voor Maarschalkerweerd


Extra maatregelen kruising Platolaan

We nemen verschillende maatregelen om de situatie bij de kruising Platolaan te verbeteren. Er is bijvoorbeeld een opstelvak voor fietsers gemaakt op de Weg naar Rhijnauwen. Fietsers uit deze richting kunnen nu in 1 keer de Weg tot de Wetenschap oversteken, tegelijk met het autoverkeer.

Afgelopen tijd hebben meerdere bewoners zorgen geuit over de verkeerssituatie op de kruising Platolaan-Weg tot de Wetenschap. We hebben de kruising nog eens goed bekeken op verschillende drukke momenten. We zagen dat het vooral kruisende fietsstromen zijn die elkaar in de weg zitten. Ook rijden veel fietsers door rood licht, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden

Lees meer over de extra maatregelen bij kruising Platolaan op www.uithoflijn.nl


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Oost

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Anke Klein
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur