Wijken Wat gebeurt er in wijk Oost?

Vervangen verkeerslichten Biltstraat-Kruisstraat-Poortstraat

We vervangen op 2 kruisingen op de Biltstraat de verkeerslichten. Op donderdag 15 oktober starten we op de kruising Biltstraat-Poortstraat en op maandag 26 oktober op de kruising Biltstraat-Kruisstraat. We verwachten 13 november klaar te zijn met de werkzaamheden.

Lees meer over deze werkzaamheden en omleidingen


Overlast bij wegwerkzaamheden? Meld het via utrecht.slimmelden.nl

In Oost wordt flink aan de weg gewerkt. Zo werken we aan een gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad. Natuurlijk proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken. Helaas lukt dat niet altijd. Staat een omleiding niet goed aangegeven? Hebt u overlast van obstakels op de weg of vindt u een tijdelijke situatie niet overzichtelijk? Hebt u vragen of tips? Laat het ons 24/7 weten via utrecht.slimmelden.nl. We kijken dan hoe het beter kan.


Noodkap esdoorn Emmalaan

We kappen zo spoedig mogelijk een boom aan de Emmalaan. Het gaat om een gewone esdoorn met boomnummer: 4078451.

Lees meer over deze kap


Kap zieke iep aan de achterzijde van de Kruisstraat

We kappen zo spoedig mogelijk een boom op een parkeerplaats aan de achterzijde van de Kruisstraat 1/39. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Start uitvoering herinrichting Voorstraat en Wittevrouwenstraat

We verbeteren de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Het gebied wordt aantrekkelijker om te wonen, te winkelen en te verblijven. Als alles volgens planning gaat, is het werk eind 2020 klaar.

Lees meer over de herinrichting van de Voorstraat en Wittevrouwenstraat


Wijkplatform Oost

Per 1 januari 2020 maakt de wijkraad plaats voor het wijkplatform. Een aantal inwoners van Oost heeft aangegeven belangstelling te hebben om aan het wijkplatform deel te nemen.

Lees meer over de wijkplatforms

Hebt u ook interesse om aan te sluiten? Stuur een e-mail naar het wijkbureau via oost@utrecht.nl.


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Visie Maarschalkerweerd

We willen Maarschalkerweerd ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed bereikbaar parklandschap. Utrechters en bezoekers moeten kunnen sporten en ontspannen in een parklandschap. Dit staat in het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd.

Lees meer over de plannen voor Maarschalkerweerd


Extra maatregelen kruising Platolaan

We nemen verschillende maatregelen om de situatie bij de kruising Platolaan te verbeteren. Er is bijvoorbeeld een opstelvak voor fietsers gemaakt op de Weg naar Rhijnauwen. Fietsers uit deze richting kunnen nu in 1 keer de Weg tot de Wetenschap oversteken, tegelijk met het autoverkeer.

Afgelopen tijd hebben meerdere bewoners zorgen geuit over de verkeerssituatie op de kruising Platolaan-Weg tot de Wetenschap. We hebben de kruising nog eens goed bekeken op verschillende drukke momenten. We zagen dat het vooral kruisende fietsstromen zijn die elkaar in de weg zitten. Ook rijden veel fietsers door rood licht, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden

Lees meer over de extra maatregelen bij kruising Platolaan op www.uithoflijn.nl


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Oost

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Anke Klein
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur