Wijken Wat gebeurt er in wijk Oost?

Kap van een iep in de Frans Halsstraat

We kappen zo spoedig mogelijk een iep in de Frans Halsstraat, voor huisnummer 60. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap zieke iep aan de achterzijde van de Kruisstraat

We kappen zo spoedig mogelijk een boom op een parkeerplaats aan de achterzijde van de Kruisstraat 1/39. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Kap van een boom in Cicerolaan

We kappen zo spoedig mogelijk een zoete kers in de Cicerolaan, voor huisnummer 5. We planten later een nieuwe boom terug.

Lees meer over deze kap


Vervangen verkeerslichten Archimedeslaan, Daltonlaan en Offerhausweg

In de week van 15 juni beginnen we met het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Archimedeslaan, Pisuisselaan, Daltonlaan, Pythagoraslaan, Waterlinieweg en Offerhausweg. We pakken deze 3 kruisingen tegelijkertijd aan omdat ze dicht bij elkaar liggen. Zo proberen we het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Tijdens de werkzaamheden blijft 1 rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Er zijn geen omleidingen. We verwachten op 29 juli klaar te zijn met de werkzaamheden.


Start uitvoering herinrichting Voorstraat en Wittevrouwenstraat

We verbeteren de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Het gebied wordt aantrekkelijker om te wonen, te winkelen en te verblijven. Als alles volgens planning gaat, is het werk eind 2020 klaar.

Lees meer over de herinrichting van de Voorstraat en Wittevrouwenstraat


Zwemwaterkwaliteit speelvijver De Zeven Stroompjes

De waterkwaliteit van de speelvijver van De Zeven Stroompjes in park Voorveldse Polder is slecht. We werken hard om dit te verbeteren. U kunt ook helpen door uw kind een zwemluier om te doen. Zo kunnen we veilig en gezond blijven zwemmen.

Bekijk wat u kunt doen en wat wij doen


Tijdelijke noodopvang daklozen aan Maliebaan vanwege coronavirus

Aan Maliebaan 59-61 is er een tijdelijke noodopvang voor daklozen uit Utrecht die in isolatie moeten omdat ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Lees meer over de tijdelijke noodopvang


Wijkplatform Oost

Per 1 januari 2020 maakt de wijkraad plaats voor het wijkplatform. Een aantal inwoners van Oost heeft aangegeven belangstelling te hebben om aan het wijkplatform deel te nemen.

Lees meer over de wijkplatforms

Hebt u ook interesse om aan te sluiten? Stuur een e-mail naar het wijkbureau via oost@utrecht.nl.


Forse investeringen OV en woningen

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Vooral het openbaar vervoer tussen Lunetten, Utrecht Science Park, Overvecht en Leidsche Rijn. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9.000 woningen in de stad.

Lees meer over de investering in het OV


Gemeentelijke vellijst najaar 2019 en 2020

De gemeente vraagt in het voorjaar en najaar een omgevingsvergunning aan voor de vellijst. Op deze lijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. U kunt op deze aanvraag reageren

Bekijk de informatie over de vellijst en de vellijst najaar 2019 en voorjaar 2020


Visie Maarschalkerweerd

We willen Maarschalkerweerd ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed bereikbaar parklandschap. Utrechters en bezoekers moeten kunnen sporten en ontspannen in een parklandschap. Dit staat in het Concept Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd.

Lees meer over de plannen voor Maarschalkerweerd


Extra maatregelen kruising Platolaan

We nemen verschillende maatregelen om de situatie bij de kruising Platolaan te verbeteren. Er is bijvoorbeeld een opstelvak voor fietsers gemaakt op de Weg naar Rhijnauwen. Fietsers uit deze richting kunnen nu in 1 keer de Weg tot de Wetenschap oversteken, tegelijk met het autoverkeer.

Afgelopen tijd hebben meerdere bewoners zorgen geuit over de verkeerssituatie op de kruising Platolaan-Weg tot de Wetenschap. We hebben de kruising nog eens goed bekeken op verschillende drukke momenten. We zagen dat het vooral kruisende fietsstromen zijn die elkaar in de weg zitten. Ook rijden veel fietsers door rood licht, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden

Lees meer over de extra maatregelen bij kruising Platolaan op www.uithoflijn.nl


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Wijkbureau Oost

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Anke Klein
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur