Wijken Wat gebeurt er in wijk Oost?

Hieronder ziet u belangrijke projecten en gebeurtenissen in de wijk. In de wijkopgave leest u de belangrijkste plannen voor de komende jaren.

Noodkap bomen Rembrandtkade, Wilhelminapark en Eikstraat

Wij kappen met spoed bomen aan de Rembrandtkade en in het Wilhelminapark. De bomen zijn aangetast door de paardenkastanjebloedingsziekte. Door hun vallende takken zijn deze bomen gevaarlijk voor de omgeving. Hiernaast kappen we van 24 tot 28 juni nog een boom aan de Eikstraat. Deze boom drukt met zijn wortels de bestrating in het trottoir en wegdek omhoog. Het gaat om de volgende bomen:


Noodkap witte paardenkastanje achterzijde Israëlslaan 11

We kappen zo spoedig mogelijk een witte paardenkastanje aan de achterzijde van de Israëlslaan 11.

Lees meer over de kap van de boom aan de achterzijde Israëlslaan 11


Extra maatregelen kruising Platolaan

We nemen verschillende maatregelen om de situatie bij de kruising Platolaan te verbeteren. Er is bijvoorbeeld een opstelvak voor fietsers gemaakt op de Weg naar Rhijnauwen. Fietsers uit deze richting kunnen nu in 1 keer de Weg tot de Wetenschap oversteken, tegelijk met het autoverkeer.

Afgelopen tijd hebben meerdere bewoners zorgen geuit over de verkeerssituatie op de kruising Platolaan-Weg tot de Wetenschap. We hebben de kruising nog eens goed bekeken op verschillende drukke momenten. We zagen dat het vooral kruisende fietsstromen zijn die elkaar in de weg zitten. Ook rijden veel fietsers door rood licht, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden

Lees meer over de extra maatregelen bij kruising Platolaan op www.uithoflijn.nl


Buurtenparade Oost 3 juli

Op woensdag 3 juli is de Buurtenparade Oost. Ontmoet bewoners, organisaties en medewerkers van de gemeente die zich inzetten voor de wijk Oost.

Lees meer over de bijeenkomst Buurtenparade Oost


Ons water. Meet u mee?

We zoeken enthousiaste inwoners die tussen april en september een of meer wateren (vijvers, sloten, vaarten en kanalen) willen onderzoeken. U hoeft geen expert te zijn en het vraagt slechts 1 uurtje tijd per maand. Op deze manier verzamelen we, naast onze eigen onderzoeken, extra informatie over het water in de stad.

Informatieavond

Maandagavond 1 april is er een informatieavond voor de inwoners die zich hebben aangemeld om mee te doen. Hebt u zich niet aangemeld, maar wilt u alsnog meedoen? U bent van harte welkom! De informatieavond is in de Koppelstede, Koppeldijk 115 van 20.00 tot 21.00 uur.

Lees meer over het onderzoek Meet ons water


Cultuurlidmaatschap We are public

Vanaf nu is het cultuurlidmaatschap We are public ook in Utrecht beschikbaar. Voor een vast bedrag van € 17 per maand kun je onbeperkt naar geselecteerde concerten, voorstellingen, films en exposities in 10 steden in heel Nederland. Bijna alle Utrechtse theaters, concertzalen, podia, bioscopen en musea doen mee.

Lees meer over We Are Public 


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Beleid over de leefomgeving in de wijk

In de omgevingsvisie staat het beleid voor de leefomgeving.

Hulp en contact Wijkbureau Oost

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht