Nieuwe fase woningbouw Beneluxlaan 901

Het kantoorgebouw aan de Beneluxlaan 901 maakt plaats voor 199 huurwoningen die allen vallen in de categorie middenhuur en wordt daarmee een goede aanvulling op het woningaanbod in Kanaleneiland. Het college van b en w heeft een aantal documenten vastgesteld om dat mogelijk te maken: de definitieve ‘bouwenvelop’ en een stuk waarin de reacties en beantwoording op het concept staan. In een bouwenvelop staan alle regels waar het project aan moet voldoen.

Het project
Qua architectuur en inhoud gaat het gebouw iets toevoegen aan de wijk. ‘Nieuwbouw met uitstraling en smoel’ is het streven. Er komt een mix van zowel twee- als driekamers variërend qua grote van 50 tot 80m2. Onderin het gebouw komen publieke voorzieningen en parkeren gebeurt in of onder het gebouw. Op het dak komen zonnepanelen of een groene inrichting. 

Proces 
Omwonenden is gevraagd om vooraf ideeën aan te dragen. Hierop zijn een aantal reacties binnen gekomen, vooral over de invulling van de begane grond. Ook kon men reageren op de concept bouwenvelop. Er zijn dertien reacties binnengekomen die vooral gaan over parkeren, hoogte van de nieuwbouw en het soort woningen. Ook geven mensen aan blij te zijn dat er op deze plek woningen komen. Deze reacties en beantwoording daarvan staan in de reactienota. De volgende stap is het bestemmingsplan. Dat wordt waarschijnlijk eind dit jaar ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. 

Meer informatie vindt u hier.
 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht