Ondernemen Ondernemen en financiële problemen

Bent u een ondernemer en hebt u financiële problemen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u advies kunt krijgen of financiële of administratieve ondersteuning.

Bijstand voor zelfstandigen

Hebt u als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Vianen of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.


Bijeenkomst voor ondernemers met financiële problemen

Woont u in Utrecht en hebt u als ondernemer of ex-ondernemer schulden of wilt u deze voorkomen? Kom dan naar de gratis bijeenkomst voor ondernemers met financiële problemen. Bij deze bijeenkomst zijn medewerkers aanwezig van Menzing & PartnersOver Rood,  het Buurtteam en de gemeente Utrecht. Zij kunnen u verder helpen met bijvoorbeeld advies over aflossing van uw schulden, uw administratie, belastingaangifte. U hoeft zich niet aan te melden. Tijdens de bijeenkomst kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk vervolggesprek.

  • Wanneer: elke laatste maandag van de maand
  • Tijdstip: van 15.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: Buurtteam Kanaleneiland-Zuid, Beneluxlaan 2, 3527 HT Utrecht

Hulp bij schulden: Menzing & Partners

Hebt u een schuld door uw bedrijf? Dan kunt u terecht bij Menzing & Partners. Dit is een juridisch adviesbureau met als specialisatie schuldhulpverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

Begeleiding voor ondernemers: Over Rood

Over Rood begeleidt ondernemers met geldproblemen. De organisatie helpt u met een achterstand in uw administratie, een (door)start of het beëindigen van uw bedrijf. Over Rood Utrecht werkt samen met de buurtteams. Voor het spreekuur voor (ex-)ondernemers maakt u eerst een afspraak. Lees verder over Over Rood Utrecht

Ondersteuning voor ondernemers: 155 Help een bedrijf

Hebt u een bedrijf maar maakt u zich zorgen? 155 Help een bedrijf ondersteunt ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Deze hulp is kosteloos. De website van 155 Help een bedrijf biedt een versnelde Bbz-aanvraag met (intensieve) begeleiding tegen betaling aan. Maar dit is niet mogelijk voor inwoners van de gemeenten Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Houten.

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers, kijk op de website van de Belastingdienst.

Informatie van de overheid: Ondernemersplein

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen.

Delen van kennis en vaardigheden: Utrechtse Ondernemers Academie (UOA)

Ondernemers Academie UOA draagt bij aan succesvol ondernemerschap door partijen bij elkaar te brengen voor het delen van kennis en vaardigheden. De UOA heeft programma’s voor succesvol ondernemerschap in midden- en kleinbedrijf. De UOA wordt mogelijk gemaakt door deelnemers, coaches, trainers en adviseurs die zich vrijwillig voor de UOA inzetten. 

Persoonlijke begeleiding: Ondernemersklankbord

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het ondernemen? Dat kan via Stichting Ondernemersklankbord. De adviseurs zijn oud-ondernemers met kennis en ervaring.

Voor nieuwe ondernemers in Overvecht: DOK 030

Hebt u plannen om een bedrijf te starten in de wijk Overvecht? Kijk dan eens op de website dok030. DOK 030 is een organisatie voor en door ondernemers. U kunt daar terecht voor (starters)advies, inloopspreekuren, ontmoeting met andere ondernemers, flexwerkplekken, vergaderruimtes en workshops.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.30 uur en 13.15 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie

Uw mening