Ondernemen Ondernemen en financiële problemen

Bent u een ondernemer en hebt u financiële problemen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u advies kunt krijgen of financiële of administratieve ondersteuning.

Bijstand voor zelfstandigen

Hebt u als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Vianen of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.


Bijeenkomst voor ondernemers met financiële problemen

Woont u in Utrecht en hebt u als ondernemer of ex-ondernemer schulden of wilt u deze voorkomen? Kom dan naar de gratis bijeenkomst voor ondernemers met financiële problemen. Bij deze bijeenkomst zijn medewerkers aanwezig van Menzing & PartnersOver Rood,  het Buurtteam en de gemeente Utrecht. Zij kunnen u verder helpen met bijvoorbeeld advies over aflossing van uw schulden, uw administratie, belastingaangifte. U hoeft zich niet aan te melden. Tijdens de bijeenkomst kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk vervolggesprek.

  • Wanneer: elke laatste maandag van de maand
  • Tijdstip: van 15.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: Buurtteam Kanaleneiland-Zuid, Marco Pololaan 71, Utrecht

Over Rood

Wilt u een bedrijf starten of stoppen? Of hebt u te weinig omzet gemaakt? Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bij stoppen met een bedrijf.

Menzing & Partners

Hebt u een schuld door uw bedrijf? Dan kunt u terecht bij Menzing & Partners. Dit is een juridisch adviesbureau met als specialisatie schuldhulpverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers, kijk op de website van de Belastingdienst.

Qredits

Qredits helpt ondernemers met financiering, coaching en tools.

DOK 030

Hebt u plannen om een bedrijf te starten in de wijk Overvecht? Kijk dan eens op de website dok030. DOK 030 is een organisatie voor en door ondernemers. U kunt daar terecht voor (starters)advies, inloopspreekuren, ontmoeting met andere ondernemers, flexwerkplekken, vergaderruimtes en workshops.

Ondernemersplein

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen.

Utrechtse Ondernemers Academie (UOA)

Ondernemers Academie UOA draagt bij aan succesvol ondernemerschap door partijen bij elkaar te brengen voor het delen van kennis en vaardigheden. De UOA heeft programma’s voor succesvol ondernemerschap in midden- en kleinbedrijf. De UOA wordt mogelijk gemaakt door deelnemers, coaches, trainers en adviseurs die zich vrijwillig voor de UOA inzetten. 

155 Help een bedrijf

Hebt u een bedrijf maar maakt u zich zorgen? 155 Help een bedrijf ondersteunt in opdracht van gemeenten ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Deze hulp is kosteloos.

Ondernemersklankbord

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het ondernemen? Dat kan via Stichting Ondernemersklankbord. De adviseurs zijn oud-ondernemers met kennis en ervaring.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie