Ondernemen Ondernemen en financiële problemen

Bent u een ondernemer en hebt u financiële problemen? Of verwacht u deze? Dan zijn er plekken waar u advies kunt krijgen of financiële of administratieve ondersteuning.

Bijstand voor zelfstandigen

Hebt u als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit is de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Woont u in de gemeente Utrecht, De Ronde Venen, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Vianen of IJsselstein? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrecht.


Hulp bij schulden: Menzing & Partners

Hebt u een schuld door uw bedrijf? Dan kunt u terecht bij Menzing & Partners. Dit is een juridisch adviesbureau met als specialisatie schuldhulpverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

Ondersteuning voor ondernemers: 155 Help een bedrijf

Hebt u een bedrijf maar maakt u zich zorgen? 155 Help een bedrijf ondersteunt ondernemers die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Deze hulp is kosteloos. De website van 155 Help een bedrijf biedt een versnelde Bbz-aanvraag met (intensieve) begeleiding tegen betaling aan. Maar dit is niet mogelijk voor inwoners van de gemeenten Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Houten.

Kwijtschelding van belastingen voor ondernemers

Hebt u een belastingaanslag ontvangen voor uw bedrijf en kunt u deze niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding van belastingen voor ondernemers, kijk op de website van de Belastingdienst.

Informatie van de overheid: Ondernemersplein

Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig hebt om te ondernemen.

Persoonlijke begeleiding: Ondernemersklankbord

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het ondernemen? Dat kan via Stichting Ondernemersklankbord. De adviseurs zijn oud-ondernemers met kennis en ervaring.

Voor nieuwe ondernemers in Overvecht: DOK 030

Hebt u plannen om een bedrijf te starten in de wijk Overvecht? Kijk dan eens op de website dok030. DOK 030 is een organisatie voor en door ondernemers. U kunt daar terecht voor (starters)advies, inloopspreekuren, ontmoeting met andere ondernemers, flexwerkplekken, vergaderruimtes en workshops.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

030 – 286 52 11

Bereikbaar maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.30 uur en 13.15 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie

Uw mening