Utrecht slim met afval

Hoe slim gaat u om met afval? Utrecht wil dat er in 2050 geen afval meer is en dat producten en grondstoffen dus steeds opnieuw gebruikt worden. Doet u ook mee om slim met afval om te gaan?

Ga voor minder afval

In Utrecht zorgden we in 2021 per persoon voor zo’n 413 kilo gescheiden en ongescheiden afval. Minder afval bespaart grondstoffen, energie en dus het klimaat. Hoe kunnen we samen minder afval maken? Deze Utrechters delen hun tips! Doet u ook mee?

Deze video is er ook met audiodescriptie.

Gaat u slim om met afval?

Bent u ondernemer of inwoner en hebt u een slimme manier om afval te verminderen? Verkoopt u bijvoorbeeld tweedehands spullen, gebruikt u geen verpakkingsmateriaal of hebt u andere ideeën? Stuur dan een e-mail naar slimmetafval@utrecht.nl. Leg uit waarom uw idee slim en duurzaam is. U ontvangt dan onderstaande sticker om op uw raam te plakken. Zo laat u zien dat u slim met afval omgaat.

Handige links voor minder afval

Meerjaren campagne Utrecht slim met afval

Met de campagne 'Utrecht slim met afval' nemen we Utrechters mee in onze ambitie om te komen tot een circulaire stad. De Utrechtse ambities over afval en grondstoffen staan in de Grondstoffennota. Deze presenteerden we in november 2020. De komende jaren geven we aandacht aan verschillende onderwerpen om slim met afval om te gaan.

Hulp en contact Afval

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier